Přejít na obsah

Gregy

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    70
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Gregy's Achievements

1

Popularita

  1. Zdravím, nahrávám článek z časopisu svět motorů, ve kterém se podívali na motor 1.4 TSi.
  2. Zdravím, nahrávám článek z časopisu svět motorů, ve kterém se podívali na motor 1.2 TSi. Ve zkratce: pokud koupíte ojetinu s tímto motorem, která má modifikovanou verzi rozvodů, tak je to spolehlivý motor. U nových aut, jako OIII a FIII se s tímto problémem už nesetkáte.
  3. Gregy

    RCD 320 radio

    Hoj Luboši, bohužel to telefonní seznam neumí. Ukáže to jen číslo. A z rádia můžeš volat na poslední volané číslo. Ten seznam mě taky docela štve, jinak je to radio super. Telefonování používám pořád, telefon se zapnutým BT se připojí automaticky. Nebo když telefonuješ z mobilu, sedneš do auta a hovor se automaticky přepne na radio.
  4. Zdravím, ty čočky jsi bral origo nebo od firmy TYC? B) Taky pokukuju po čočkách, přítelkyně chce více světla v noci :D
  5. Pěkně popsané :). Zajímalo by mě jaká je aktuální spotřeba při dálniční stotřicítce s vypnutými dvěma válci.
  6. princes: chtěl bych to udělat podobně, aby mi vyměnilo původní sklo za sklo s dešťákem. Ale jak jsi to udělal, když přijel pojišťovák a viděl, že máš sklo bez dešťáku (nebo to nepoznal)? Vím, že když jsme měnili sklo na služebním, tak se o to ten člověk z pojišťovny hodně zajímal. Chtěli vědět uchycení zrcátka. A když šlo auto do servisu na výměnu, tak tam dojel, sepisoval to a vyfotil.
  7. Gregy

    Piskani vetraku

    Dnes jsem taky vyčistil větrák, protože rachotil. Nestačil jsem se divit, kolik v něm bylo bordelu. Tak to trochu oživím a doplním o fotky. U spolujezdce se odstraní ten pěnový dekl (2 plastové šroubky): Ventilátor se nachází vpravo. Odpojí se konektor. Zmáčkne se plastová páčka a otočíte za ní s celým ventilátorem (teď nevím kterým směrem, zjistíte to při demontáži). Ten se uvolní a vytáhnete ho ven. Pokud máte druhý typ, tak ten drží ještě 1x šroubek. Znečištěný :( Vyčištěný :) Napřed jsem ho vysál, vyfoukal kompresorem, přejel hadrou a nakonec jsem ložisko nastříkal WéDéčkem.
  8. Gregy

    Poruchy klimatizace

    Jen můj poznatek: Od listopadu do března jsem si nevzpomněl preventivně zapnout klimu, tak jsem se potom bouchal do hlavy, když nechtěla chladit. Plnit jsem ji nechával v květnu minulého roku, takže chladivo tam bylo. Počítal jsem už s tím nejhorším (výměna klima kompresoru), ale po přečtení tohodle vlákna jsem na doporučení jednoho kolegy nechal klimu puštěnou 2 týdny v kuse. A opravdu se rozhýbala. Ze začátku byla úplně bez reakcí, nic necvaklo při zapnutí A/C, ani neubírala výkon motoru a hlavně topila, když jsem dal třeba 26°C. Takže jsem jezdil pořád se zaplou a postupně se rozhýbala. Teď chladí hned po nastartování :). Takže nelámejte hned hlavu a velké díky kolegovi vevca .
  9. Včera jsem udělal objednávku (hmotnost 12,9kg, nezávidím pošťačce :D ), do poznámky jsem napsal, že jsem členem OC, nick a ID. Tak jsem zvědavý, jestli kápne nějáká slevička (každá koruna se hodí).
  10. Gregy

    Podvozek

    Zdravím, byl by někdo ochotný mi podle VIN zjistit průměr předních tlumičů (pošlu do zprávy)? Popřípadě jestli někdo neví jaký průměr pro O2 - 1.6 FSi 85kw (BLF), 2008, kombík.
  11. Gregy

    Piskani vetraku

    Jirka313: to klepání dělá některá z klapek. Myslí si, že je otevřená a začne se zavírat. Dělá mi to občas taky. Byl jsem na diagnostice, nic nezjistili, nastavili mi původní polohu klapek a stejně to dělá. Ale jen párkrát za měsíc, ani to nejde slyšet, když mám puštěný radio.
  12. Gregy

    RCD 320 radio

    Není potřeba nic, jen radio a správně ho zapojit dle návodu. S tím dalším ti neporadím, nemám climatronic ani parkovací senzory. Senzory si nechám udělat na jaro, tak pak můžu dát vědět. Ale když je zobrazuje i nižší model RCD310 (viz obrázek), tak to nejspíš zvládne taky :).
  13. Gregy

    Olomoucký kraj

    Ahoj, není tu někdo z Olomoucka s O2 kombi 1.9 TDi 77kW (bez chipu)? Chtěl bych někde udělat pár startů z místa + pružný zrychlení proti mé 1.6FSi 85kW. Všechno to natočit a sestříhat video. Nikde nic takovýho není. Myslím, že by to hodně lidí zajímalo, jak si proti sobě tyhle dva motory povedou. Díky za odpovědi :)
  14. Tak, přišly mi taky pásky z ebay, ale jsou trošku kratší, tak je asi pustím dál :/ (i když by šly asi natáhnout). Jinak, nebrání ten pásek světlu z paraboly?
  15. Tak ta 1.6 FSi při 130km/h točí nějákých 3800 ot./ min., hodila by se 6ka, ale ta se dávala jen do VW a Audi se stejným motorem. Navíc byla jinak zpřevodovaná a otáčky se sníží jen minimálně, takže to výjde nastejno. Myslím si, že se ti to MPi bude zdát hodně slabé, jako mladej si budeš chtít občas zařádit a se 75kw to moc nejde. Hodně záleží na tom, co od toho auta budeš chtít. Jestli budeš často jezdit dálnice, naložený a tak. Pak dej vědět, co si nakonec pořídil. Jen pro představu tabulkové zrychlení 0-100km/h: 2.0 FSi 9,4s 1.6 MPi 12,3s 1.6 FSi 11,2s 1.9 TDi 11,8s 2.0 TDi 9,6s
×
×
  • Vytvořit...