Přejít na obsah

tomasek

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    51
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Informace

  • Zájmy
    elektro, počítače, vláčky, práce všeho druhu, chata, sport, cestování.
  • Auto
    Octavia II Combi

tomasek's Achievements

0

Popularita

  1. řekl bych, že si ve špatném vlákně, měl si to dát do elektriky 😞 https://forum.octaviaclub.cz/forum/122-elektrika/ ale podle mě to jde, ale opravdu to bude dražší, když se podíváš na LED světla, minimálně 30tis.Kč bez práce. Jedno nové světlo stojí cca 15000kč (1000 světlo,5000 kč řídící jednotka), když seženeš použité díly, tak to bude levnější, ale ještě musíš připočítat další věci okolo, full LED se dělají až od Faceliftu. Xenony, budou levnější, ale pořád se bavíš minimálně 10-20tis. Kč. no víc ti řeknou místní odborníci. Já tolik tomu zase nerozumím.
  2. Takže to nemůže jakkoliv omezit, ani i u prodloužené záruky? super, to jsem potřeboval vědět. Jsem si o tom četl, ale nikde to není důrazně napsáno.
  3. Nevím jestli to tu někde je, zkoušel jsem hledat a nikde jsem nic nenašel. Mám na Vás prosbu poprvé v životě přemýšlím, že koupím do rodiny nové auto a chci vzít skladovku. Jen je problém, že prodejce je 300km daleko 🙂 Jak je to s povinnými prohlídkami a zárukou? Můžu to koupit a pak chodit do jiného servisu Škoda v mé domovině? nebo mi může prodejce dát do kupní smlouvy, abych chodil jen k němu či nějakou jinou obezličku. Máte někdo v tom zkušenosti a na co si dát pozor, prodejce jsem ještě nekontaktoval, jen chci vědět dopředu jak to funguje. A hlavně jak to je po skončení zákonné dvojleté záruky a posléze prodloužené záruky 5let/100000km. A jestli má cenu jet 300km daleko a nebo radši hledat něco v mém okolí. Předem díky za odpovědi.
  4. Tak jsem provedl, economy díl 30tis. Kč s prací 35tis. Kč, neEconomy 41tis. Kč bez práce, takže jsem objednal za 19100 Kč originál 🙂
  5. No abych, pravdu tak v origo servise jsem byl teprve dvakrát, poprvé s EGR, tam by byla komplet výměnna na Šekovku za 11000 Kč, což nebylo špatný a pak drobná oprava, ale výměna dvojhmoty za 45tis. a výměnna vstřiku za 20tis. mě na hodně dlouho odradila a vždy jsem se dostal skoro na třetinovou cenu, mám jednoho kamaráda, co dělá ve Škoda-servisu, tak se ho zeptám, jakou slevu je schopen sehnat, ale díky za tip, origo servis mě nenapadl.
  6. Asi máte pravdu, a půjdu do Originálu dá se sehnat za 19100 Kč asi nic levnějšího není než na skoda-dily https://w ww.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l253016tx-turbodmychadlo-1-6tdi-cr-77kw-garrett-22521.html opravdu to nestojí za to, třeba to auto najede dalších 325 tis. Km, má už měněno skoro vše, tak by mohlo 🙂
  7. Mám Octavia II (2009) najeto 325tis. Km ( z toho 180tis. Km s chipem od TDIFun) a odešlo turbo, tak hledám kde koupit náhradu. Nemáte nějaké zkušenosti kde koupit repas? Popřípadě, jestli by jste šli do nového, ale to už je celkem darda cca 22tis. Mám kamaráda automechanika, co mi ho vymění, jen nevíme kde koupit. Díky moc za radu a pomoc.
  8. Tak jo, nedalo mě to a opravdu to železo tam drží a dá se to bez problému sundat, takže michal55 díky za radu, vyměněno a už to opět funguje.
  9. Díky, Může mi to někdo potvrdit?, já když jsem na to koukal, tak jsem měl za to, že to fakt někam propadne 😞 máš pravdu, že vůli to musí mít, kvůli seštelování, ale nechápu, v čem to tam drží, aby to nepropadlo dolů, našel jsem tu návod jen pro liftback, ne combi, ale předpokládám, že to asi bude podobné.
  10. Nechci zakládat nové vlákno, tak jsem to napsal sem. Nemáte někdo návod, jak vyměnit zámek pátých dveří? Nebo aspoň poradit jak na to? Mám Octavia II Combi facelift. Odešel mi pohon zámku 5. dveří a sehnal jsem si nový, a bláhově jsme si myslel, že odmontuji ty dva M8 šrouby, co drží zámek ke karoserii a bez problému to vyměním. Ale zespodu, je železo, které slouží jako matky, které propadne někam dovnitř, když oba šrouby odmontuji. A teď nevím jestli, když sundám nárazník, tak jestli se k tomu dostanu. Stáhl jsem si tady dílenskou příručku, ale nikde to tam nemůžu najít 😞 Díky moc za jakoukoliv radu.
  11. Zdravím všechny, nechtěl jsem zakládat nové vlákno, tak snad to nevadí. Jsme spokojený uživatel Octavie II 1,6Tdi, která už má najeto 260tis. Km a tak začíná zlobit jeden původní vstřik. Pročítám si tady diskuzi a překvapilo mě, že to tady spousta lidí měnilo dřív. Nevím jestli je to tím, že po celou dobu v létě i v zimě používám VIF aditiva a tankuji jen na Benzina. Ale asi né, to nechám na Vás. A teď přemýšlím co s tím, hlavně kolik to bude zhruba stát a jestli jdou repasovat nebo ne. Pročítám si tady různá vlákna a pochopil jsem, že u motoru CAYC 1,6Tdi jsou vstřiky značky Siemens a ty si repasovat nejdou (možná stará informace). A jiný výrobce tam nemůže být? Sundával jsem kryt motoru a díval se na vstřiky, ale krom čísel a QR kódu tam nic není o výrobci napsáno. Kyselinka tady dával webový odkaz z e-schopu na vstřik, ale tam už je napsáno, že se už neprodává a není tam uvedena cena. Tak snad něco na to seženu :-) Jsem rozhodnutý opravit/vyměnit všechny naráz. Jen nevím jestli koupit nový, dá se sehnat nějaký repas nebo tyto se dají opravit, nechám si tady poradit od odborníků, předem díky za odpovědi. EDIT: toto je ten vstřik co bych když tak potřeboval? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l130277bx-vstrikovaci-tryska-1-6tdi-cr-siemens-vdo-15074.html mají jen tři kusy :-(
  12. s DPH a prací přes 2000€ tak to je dobrá sranda, to se snad nevyplatí ani vyměňovat a rovnou vyměnit celé auto :(
  13. A kolik vlastně stojí nový DPF na tento motor?
  14. četl jsem tvůj předchozí příspěvek, jen se mi to zdálo být nějak málo :-D materiál 5900kč, když mi borec nabízí za 11300kč, což je za práci 5400kč a to je zase nějak moc, jen nevím kolik to stojí v autorizáku, na materiál na šekovou knížku dává škodovka 15% slevu.
  15. Chci se zeptat, automechanik mi nabízí komplet rozvody s originálními náhradními díly za 11300kč, prý v autorizáku to výjde na 14500kč, je ta cena reálná? Mám na jeto 180tis. tak už je to potřeba, díky za odpověď.
×
×
  • Vytvořit...