Přejít na obsah

KaldaTom

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

754 zobrazení profilu

KaldaTom's Achievements

0

Popularita

  1. Taky mi to tak bere (cca 1l na 5000km), navíc se mi docela často vypaluje DPF (jestli to s tím nějak nesouvisí).
  2. Čau, mám dotaz ohledně regenerace (vypalování) DPF filtru. Po kolika cca kilometrech se Vám u motoru 135kW vypaluje? Chápu, že je zima, více studených startů apod., avšak poslední dobou jezdím celkem dálky po republice a všiml jsem si, že se mi každých cca 200-300km vypaluje. Tankuju pouze Benzinu Efectu, teď jsem si koupil VIF Super Diesel Aditiv, tak su zvědavé jestli to k něčemu bude :D Auto mám přes rok nový a najeto cca 31 tis. km. Dik
  3. tož po roce opět menší obnova vozového parku :) akorád mi shodili baťoh :D
  4. Jen tak pro info, abslovoval jsem asi před měsícem 2x cestu Brno - Ostrava a zpět, kdy byly (skoro) totožné podmínky provozu, počasí, zastávek na kafe atd... až na jednu - typu nafty. Pokaždé jsem natankoval v Brně plnou nádrž. Poprvé jsem natankoval klasika Shell, kde tankuju pořád. Výsledná spotřeba po cestě tam a zpět byla 4,5 l (což jsem čuměl). Po druhé jsem měl prázdnou nádrž a opět v Brně natankoval plnou, avšak u ONO. Světe div se, ale spotřeba byla najednou 5,7 l :D Chápete to? :D Obě cesty do detailu nebudu popisovat, ale fakt byly jízdním stylem stejný (120 km/h na tempomat lehká noha, po každé na stejným místě jsem stál cca 30 min v koloně apod.)
  5. KaldaTom

    Trip do Rumunska

    jo no, jenže ten transpik není na 100% jisté :D Náhodou jeli ste někdy někdo tou Transalpinou či Transfagarašskou magistrálou? Pré je to nádherná cesta, tak to asi zkusim ;)
  6. Hola, opět mám menší dotaz :) Za pár dní povalim do Rumunska, do Constantje, necelých 1.400 km tam + 1.400 km zpátky. Pojedeme 4 lidi, kufr zaskládané kolama (silničníma bicyklama) a na střeše nejspíš rakev s věcima. Převážná cesta je po dálnici, ale půlka Rumunska (cca 500km) je po ,,silnici I.třídy´´ (soutěskama a kopcama). Mám OIII Combi, 2,0 TDi 110kW DSG, po dálnici počítám rychlost na tempomat 130 km/h, po okrskách asi 80-90km/h. Kolik si tak tipujete spotřebu, resp. máte už s tím někdo zkušenosti na takovou dálku plný auto s rakví? (jezdím furt sám, prázdnej, bez rakve a spíše po městě) PS: přeméšlím, jestli raději nevzít VW Transportera T5 Multivana 2,5 TDi 128kW (předokolka, MAN), kam můžu veškerý věci naházet dovnitř a nemusím tahat rakev, a komfort cestování bude asi taky lepší. Děkuji za rady a tipy :)
  7. Je to zajímavé, jelikož mi to v žádném jiném autě nedělalo a ani nedělá, ať už bylo nový nebo to byl staré střep :D Jo akorád v Astře, ae tam byla zaseklá klapka na cirkulaci vzduchu, to sem pak opravil a cajk ;) Nezbyde mi nic jinýho než jezdit večer se zaplou klimou... Každopádně dik za rady a názory :)
  8. Auto mám od 2/2014, takže by bylo divný aby byl zanesené, po stavbách ani polňačkách fakt nejezdím :D Jak sem psal, cirkulaci vzduchu mam vypnutou, tudíž vzduch de z venku. Dneska jak chcalo tak furt min. 3. stupeň na min. teplotu LO směr čelní sklo a i tak se mlžilo. Pomáhá akorád klima, ae na to seru ju mít zaplou dyž je venku 18°C :D
  9. Čau, mam menší dotaz ke své OIII. Poslední dobou mě obtěžuje při večerních (či nočních) jízdách neustálé zamlžování čelního skla, a to mám rozmrazování čelního skla, který ovšem moc nepomáhá. Ventilátor musim mit nastavené min. na III. stupeň a směrovat na čelní okno (mám aut. klimu), aby to alespoň částečně odmlžilo. Ale i tak to moc nepomáhá. Cirkulaci vzduchu mám samozřejmě venkovní. Taky sem si všiml že se mi to čelní sklo zevnitř furt zasírá (takové povlak :D ). Víte jak tuto otravnou prkotinu odstranit? Děkuji za rady ;)
  10. čau, s kufrem musíš prostě trochu víc třísknout. Taky to tak mám. A co se roletky týče, půlroku byla v pohodě a teď jak sou ty vedra (asi), tak se mi taky někdy sama od sebe zroluje, ale většinou když auto někde stojí zaparkovaný, za jízdy občas. Ve Škodovce sem to řešil ale nepochodil sem, prý mám víc tu roletku zacvaknout :D
  11. Čus, v poslední době vůbec nestiham a zapomněl sem zaregistrovat na sraz. Je možné tam dojet v sobotu dopoledne a večer jet pryč? Dik za info ;)
  12. Dolil sem cca 0,5 litru Fridexu a je to na půlce mezi ryskama, každopádně sem od tý doby najezdil přes 1000 km a vypadá, že se to nehlo. Tak uvidíme. Jináč servisák mi řekl že se to doplňuje ve výrobě na rysku MIN a u těch nafťáků se to stává, u benzínu pré ne :)
  13. KaldaTom

    Palivová nádrž

    Taky mi to dělá a taky mě to sere :(
×
×
  • Vytvořit...