Přejít na obsah

Pavel Koum

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    92
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Pavel Koum

  1. Ahoj, mám podobný problém, studený a ohřátý motor na 90 st. chytne na otočení. Ale jak je teplota mezi, tak startuji třeba 3-4 sekundy.
  2. Tak to bylo čidlo. Nešlo povolit a prasklo v závitu . Tak ještě výměna celé trubky s čidlem. Vše už běhá jako nové.
  3. Tak vše opraveno cca za 11 000,- Kč. Výměna klimachladiče, při výměně čidla praskla ještě trubka, tak trubku 2x celou náplň . Jsem spokojený konečně chladí jak má....
  4. Tak ráno při 20 st. klima běžela. Tak už nevím co ..... Převezmu ze servisu běží, jedu ráno do servisu funguje . Budu za vola co?
  5. Ahoj , prosím o radu . Klimatizace po servise zase nechladí po dvou hodinách běhu na plný výkon. Já jsem závadu dal zjistit do škodovky, že prý chladič, taky netěsnost okolo zátky (OC II /07, 1,9 (77KW). že mi to za cca za 10 000,- Kč opraví . Tak jsem nechal vyměnit chladič, mimo Škoda servis a chladilo to dvě hodiny . Venku 30 st. výkon super . Najednou nastartuji a nic ... už nevím co. Prosím o radu. Myslím, že ani Škodovka nenašla tu správnou závadu, je jde cestou výměny asi všeho. Jinak technik říkal, že to uchází právě kolem té plastové zátky. Tak mám dojem, jestli jim nešlo o to, získat můj chladič. Jinak info 10 let jsem nedělal žádný servis ani doplnění klima . Děkuji všem .
  6. Nejspíš to budou žhavící svíčky. S výměnou oleje to nemá souvislost.
  7. Pamatuji si, že říkal něco o naftové trubce ke vstřikům. Ale co přesně ?
  8. Nevím ale od ty doby mám pokoj. Dneska bylo -10 a motor chytl na otočení. Jen déle žhavil...... Tankuji jen u Benziny a v cizině jen u renomovaných znače typu Shell.. Nikdy jsem nepoužil nic do nafty.
  9. Tohle mi taky dělalo auto, bez ohledu na venkovní teplotu. Jak jsem nastartoval, tak v pohodě. Stačilo motor vypnout na několik hodin cca půl dne a zase to blblo. Tak jsem to odvezl do servisu a mám zase pokoj. Podle servisního technika mi padala nafta.
  10. Mě to zase špatně chytá jen když když je motor málo zahřáty. Studený a zahřátý na 90 st. startuje na drc. Obdobný problém, co popisuješ jsem zažil ,když mi podle servisu padala nafta. Jak vychladl motor nebo třeba za 8 hodin . Pak jsem nastartoval až na 4 - 5 start . Start byl v délce cca 7 sek.
  11. Díky za info. Byla to opravdu vadná kabeláž ve dveřích u řidiče.
  12. Dobrý den, zajímá mě, jestli někdo neví co je příčinou. Studený motor a teplý chytne okamžitě. Jak ale je jen málo teplý, tak déle startuji, asi 4 sek po zhasnutí žhavení. Motor 1,9 , rok 07 , najeto 107 tis. Děkuji za info.
  13. Když je nafta zimní a nešizená, tak v našich klimatických podmínkách nezamrzne. Problém je především v čistění nádržích u čerpacích stanic. Jinak já ještě před zimou dávám nový palivový filtr a držák vytírám hadrem . Na dně je někdy lžíce vody.
  14. Ahoj, neví někdo o jakou závadu se jedná. :wacko: Popis závady: při jízdě se rozsvítila kontrolka poruchy osvětlení . Zelená kontrolka (šipka), která signalizuje činnost směrového světla začala rychle blikat. Zjistil jsem, že nejdou směrovky v zrcátkách. Po dalším nastartování kontrolka osvětlení už nesvítila. Směrovky stále nejdou. Před tím mi přestalo jít otvírání předních dveří a natáčení venkovních zrcátek a jejich vyhřívání. Jedná se o OC II , deset let starou. Do servisu jsem jezdil jen do 5 let stáří vozidla. Všechno si dělám sám. Teď jsem asi už donucen do servisu zajet. Zvládne to každý autoservis nebo musím do značkového Škoda. servisu. Kde za to dám třeba 15000,- a více kč. :wallbash: Není něco v řídící jednotce, třeba nutný reset ... Děkuji moc za každou odpověď. :palec: Pavel.
  15. Zdravím prosím o radu. Stalo se mi toto: dálkou jsem uzamkl vozidlo a zjistil jsem, že je všechno uzamčené jen dveře u spolujezdce né. Tak jsem strčil do zámku u řidiče klíč a zkusil jsem to ručně. Výsledkem bylo to, že se dveře u řidiče zamkly zamkly a u spolujezdce zase né. Tak jsem znova u řidiče ručně klíčem zamknul odemknul a od té doby nejdou na dálku ani tyhle. Dálkou zamknu všechno jen né přední dveře. Co to může dělat. Jen chci říci, že už mi to jednou udělalo ale po nastartování to zase všechno šlo... :wacko: :wallbash: Děkuji za radu.
  16. Ahoj taky mi přestala fungovat klima ale já jsem 10 let na ní nešáhl. Budu jí řešit na jaře. Jinak, co takhle sleduji jak klima začne blbnout, tak to je špatný. Myslím, že to každý servis opravuje tak, aby na tom vydělal a nedalo se nic co se týká postupu opravy reklamovat. Začnou něco měnit a až odstraní závadu tak zjistíš, že předchozí pokusy a výměnu rádoby špatných součástek byly zbytečné. To ale nikdo nepřizná. Čím věčí servis tím těch vadných součástek bude více. Hlavně budou tvrdit tím to taky MOHLO být.. :wacko: :(
  17. Zdravím , chci ze zeptat mám klimatizaci už skoro 10 let bez absolutní údržby. Začala mít teď menší výkon až úplně přestala chladit . Je to normální mechanická socka. Motor mám 1,9/ 77Kw. Klimoška běží tak 4 měsíce v roce. Někdy, když jedu dál 30 hodin non stop.
  18. Zdravím kolegy, jen malé otázka , nechal jsem si namontovat tažné zařízení, které nejde sundat a na hupu před přechodem nebo při nájezdu do kopce či na trajekt , tak o něj chytnu. Nevím zda to dělá i originál pevný.
  19. Ahoj, jen se podělím o mojí zkušenost. Když praskla hadice sání mezi chladičem vzduchu a vstupu vzduchu do turba, okamžitě motor ztratil výkon a bylo slyšet jak :( sviští oběhové kolo turbínky. Takové klasické podle otáček motoru. Jednou mi odešlo turbo a motor začal spalovat olej až se zadřel . Já myslel, že vystřelí ven. Kousnul se na klice.....
  20. Ahoj, jestli ti to kouří, když jedeš na zpětný chod, tak je to tím, že to cítíš pač do toho couváš. Při jízdě to nemůžeš cítit, ale musí to být ještě horší z důvodu, že jedeš rychleji co znamená více paliva více emisí a splodin. Jeden kámarád to taky řešil a zjistil, že má najeto min. jak 400 tis. km vše na orig. vstřicích... :wacko: . Jen někdo upravil počítadlo km.... Nechal vyměnit vstřiky a motor přestal kouřit. :palec:
  21. Děkuji za reakci , asi mi nic jiného nepomůže. :wallbash: Já si myslím, že to bude v elektronice - dávka paliva a doba vstřiku paliva. Jen jsem si myslel, že to už někdo řešil. Jinak těch 108 tis. km mám opravdu . Auto jsem kupoval a přímo převzal na prodejně jako nové. :unsure: Tak s pozdravem Pavel K.
  22. Zdravím , chci se zeptat, mám na OC II 1,9 TDI r.v. 2007 najeto jen 108 000 KM. Začelo se mi stávat, že když je motor zahřátý jen na cca 60 st. cca po 5 minutách jízdy, tak špatně chytá. Myslím tím, že musím déle asi 2-4 sekundy držet klíček. Teplá a studená chytá na otočení .... na drc. Chystám se na dovolenou je to začínající problém a čeho. :wacko: Nebo normál. Děkuji za informaci.
  23. Měním vždy olejový, naftový a jednou za 2 roky kabinový a vzduchový. Ale to je na mém autě servis mi měnil na služebním autě palivový filtr asi až při 60 000 km. Učitě to není tak nutný, Ale není to zase tolik peněz a mám klid. Sada filtru vyjde cca na 800,- Kč. A 5 litrů oleje cca 1000,- Kč.
  24. Zdravím, já mám ten motor taky najeto sice jen 105 tis. ale vše ok . Spotřebu mám kolem 5 l . Tento motor je dost konstrukčně zastaralý, to je jeho přednost. Není tak prošpekován různýma kurvítkama. Počítej, že trvá dlouho než zahřeješ olej. Někdy cca 20 km. Jinak mám kámoše ten už má najeto 550 tis. vše OK. Já měním olej každých 12 tis a to i všechny filtry. To tahám vleky třeba 1300 kg. To už spotřeba vyleze kolem 8 l :wacko:
  25. Pavel Koum

    Led pozičky

    Vypíná to ŘJ mají malý odpor a musíš ho zvíšit výměnou ledky s odporem .
×
×
  • Vytvořit...