Přejít na obsah

Tommy23

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    185
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Tommy23

  1. Chtěl bych se tady na Vás obrátit, zda někdo nevíte nebo nemáte zkušenosti s reklamací světel. Konkrétně halogenové bez ostřikovačů. Je to sice Fabie 3, ale věřím, že to je totožné a přece jen sem se podívá více lidí.. Auto má naježděno 85.000 km, staré 4 roky v prodloužené záruce ještě je. Jde mi o to, že oba přední světlomety jsou popraskané, přijde mi to jako od tepla ze žárovky ( žárovky originál). Nejdříve to bylo přímo v úrovni hlavní žárovky, nyní se to rozlézá po celém světle. Je šance na úspěšné vyřízení reklamace v rámci záruky? Auto je využíváno denně tudíž nemám čas experimentovat a dohadovat se s nimi, když to bude od začátku jasné, že to neuznají. Předem Vám děkuji.
  2. BOV jsem koupil momentálně nový originál. Změnu moc neregistruji. Jediné co je furt stejné je, že slyším dost turbo nebo únik vzudchu. Možná to mám už vsugerované...nevím.. Kdyžtak můžu poslat video se zvukem.
  3. Zkoušel jsem u sebe vyndat blow off jestli funguje správně. Našel jsem tady test od LadikRS - zatlačit pístek a ucpat podtlakový vývod. Pístek sjel dolu, ale ne úplně, řekněme, že sjel o 2/3 a po uvolnění podtlaku dojel. Co mě jěště zarazilo je, že občas když jsem ho rukou zatlačil byl potom na křivo zaseklý a musel jsem ho narovnat. Neměl by mít nějakou svoji dráhu ve které má fungovat nahoru a dolu? Myslím si ,že by mohl být klidně problém v něm.
  4. Můžu mít Magnetti Marelli za 1025,- kompletní včetně senzoru. Píšou, že je to 4 BARové to by vadit ničemu nemělo, ne? A dodávané množství 80L/hod.
  5. Plánuji výměnu palivového čerpadla, jen nevím jaké vzít, vezmu asi kompletní, protože se mi to nechce rozdělávat. Jen je toho na výběr nějak moc, chápu, že stačí 3 BARové, ale nevím jakou značku vzít. Od jedné značky mají jedno za 3 000,- a druhé za 1500,- rozdíl nevím. Udělám chybu, když vezmu třeba MAGNETI MARELLI? Díky
  6. Přišlo mi, ze jsem to měl stejně i před chipem.. mate FB nebo whatsapp, natočil jsem schválně jedno krátké video, tak jen pro zajímavost se mrknout. Kdyžtak do SZ kontakt. Tomas
  7. Rezignoval jsem, nehodlám cpát peníze do starého auta, když je výsledek nejistý. Být jistý výsledek, jsem ochoten zaplatit klidne za nové turbo.. někdo tvrdí ze to je normální, že to je turbo benzin a ne nafta, která bere od spoda. Netuším, základní věci jsem vyměnil a stále beze změny, někdy lepší někdy horší. vymeneno: N75 origo, váha vzduchu, tlakovani okruhu, svíčky origo NGK apod.
  8. Co muže teda být příčnou pomalého náběhu?
  9. Tak jsem se chvíli nudil a udělal po dlouhé době LOG turba... v zimě se moc nejezdilo tak teprve teď. Takže?
  10. Zdravím, sháním přední tlumiče Bilstein B6 na Octavii 1. Za případnou nabídku budu rád. Předem díky.
  11. Dělám to i na doporučení Motorpowera. Už jsem si na vykon stěžoval před chipem ze to auto ve vedrech jede jak nějaká 1.6 bez turba, takže proste asi je potřeba chladnější a hlavně dostatek vzduchu. Auto mechanik procházel tudíž svody by měly být v pořádku, nikde nic podezřelého nevidím. A turbo jinak než ze se vynda zkontrolovat ani nejde. Hlavně teď řeším ten kolísajici tlak.
  12. U mě to asi začíná být víceméně jasné. Je zima vykon tam je, to znamená ze budu muset vyřešit případně Intercooler vstup vzduchu a odchod vzduchu prorezanim podbehu. Jediné co furt nefunguje tak jak ma je to, že se neudrží staly tlak a jsou tam výkyvy při plném plynu na podlaze. To tedy znamená asi špatný westgate, když je n75 nová nebo praskle turbo. Nezbývá asi nic jiného než turbo vyndat..
  13. Mám na 1.8 Turbo koncový tlumič laityng a prostřední dil nahrazen trubkou a přijde mi zvuk celkem hlasitý, zvláště z venku. Při jízdě nijak neobtěžuje. Kat zachován. Když bude chvilka hodím nějaké video pro predstavu, ale v reálu to je lepší.
  14. To sice mám ale vidím ze tlak leti z 1 baru na 1,4 a znovu a je to hlavně i citelne.
  15. Pokud bude větší odchylka (jako ze je, protože mechanik auto projížděl a říkal ze spodek proste není, je to opozdene) obzvlášť do těch 3000 ot. kde to poté nejede, tak by to mohlo znamenat ze turbo nebo litina muže být praskla a nenatlakuje to, ze? Před chipem to bylo také, ale v mensi míře a taky občas lítá tlak turba ( podle budiku) takže se nekam musí ztratit. Mrknu na to a uvidím. Diky
  16. Podtlakove hadice by měly bytV pořádku, měnil jsem ty 2 klasické co rady praskaji, tuším odvetravani klikovky.ventil jsem z jiného auta bohužel nezkoušel, protože nemám možnost. Ale je nový a originál žádná náhrada. Svíčky tam jsou asi 10 tis originál NGK a podle vagu žádné vynechání nebylo. Tudíž to vidím taky na ten chip jiná možnost už není, jen me zarazí ze za chladná to jede.
  17. Originál Bosch, dokonce jsem tehda koukal a měl by to být ten lepší podle označení.
  18. DRL tam mám ale i bez toho to je to samé. Dole do nějakých 3 tis. je turbo zpozdene. Aktuální vůči požadovanému, to mi říkal mechanik, který to logoval. Proste to auto je po zahřátí tupe, mdle nemá ten zátah (kroutak) nevím jak to popsat. Říkám váha byla měněna za 100% funkční i dle hodnot a je nový vzduch. filtr. No při těch 45st už to nejelo úplně tak jak by mělo.
  19. Když bylo nějakých 15 st. venku tak při zátěži kdy jsem tomu dával byla teplota nasavaneho vzduchu nějakých 45-55 st. Při běžné jízdě ve stejných podmínkách cca 30-35 st. S tím logem to je složitější nemám k dispozici VAG takže bych jediné musel nějaký sehnat. Každopádně je mi to cele divne..
  20. Předem se chci omluvit za založení nového tématu, ale už si přestávám vědět rady se svoji 1.8 Turbo a byl bych velice rád za jakýkoliv nápad kdo má trochu zkušenosti. Je tam chip, všechno fungovalo tak jak mělo, po najetí asi 2000km je auto občas jako bez chipu a to pouze za podmínek pokud je venku třeba 15-20 st. a výše nebo když parkrát auto sešlápnu, pak nastává rapidní skok a auto nemá téměř žádný krouťák je to jak nějaká 1.6. Přikládám i graf z brzdy, kdyby to pomohlo. Shrnutí: -nový ventil N75 - originál -vyzkoušena váha vzduchu z jiného auta, která je 100% funkční a dle VAGu dává nějakých 154g/s -mechanik procházel a tlakoval okruh - bez úniku! -na dianostice žádná chyba po celou dobu!
  21. Tak po delším case se nic nového nenašlo, auto jsem dal mechanikovi aby prošel veškeré hadice ohledně turba apod. Natlakoval system jestli není únik a nikde se nic nenašlo. Říkal váha nebo N75. Koupil jsem N75 rozdíl možná nějaký byl, váhu jsem dával 2x jinou ale ne novou ale změna opět žádná. Auto když je studené, řekneme prvních 6 km jede jako z praku potom nastává zlom kdy není spodek a ani nahoře nejede tak jak úplně ma a pokud se budu bavit o kroutalu na 4ku a 5ku tak to nemá skoro žádný, jednou za čas se to splasi a jede to chvíli normálně pak zase nic... chyby nikde nejsou. Nevím kde muže být zakopany pes když to chvíli jede a pak ne, to být chipem nemůže ne?
  22. Mluvil jsem s mechanikem a taky říkal ze by to váha být mohla, po jejím odpojení by se mělo stat alespoň něco zhoupnuti volnobehu apod ale nestalo se nic, spotreba stejná s ni i bez. Po chipu to jelo jako splaseny a teď ten vykon upadá mi přijde postupně ne nijak rapidně. Každopádně je tam 230 tis a už ma nárok na výměnu, tak to asi udělám a snad to bude změna k lepšímu.
  23. Ahoj, někdo kdo by mi prosím někdo řekl, jestli moje domněnka je správná... mám po chipu a ze začátku to jelo podstatně lépe, teď už to není ono... zkusil jsem odpojit váhu a naprosto beze změny, vůbec se nezměnil chod motoru, vykon a ani spotřeba ma Volnobeh. Tudíž usuzuji ze musí být váha už špatná. Měřil jsem ji před chipem a dávala o něco méně než by měla a teď po chipu to taky nebyla žádná sláva 139kw a ukazovala nějakých 130g/s teď už nemám možnost ji zmerit. Takže se ptám je opravdu už na cestě do hrobu? Děkuji.
  24. Husi krk mám jeden ulomeny, ne deravy, ale na vstupu do čerpadla proste nedrží jak ma, když lehce zatahnu je venku, druhá hadice drží pevně, myslel jsem z toto nemá vliv ale asi tím začnu.. jen me zarazi to spouštění u ohrateho auta.
×
×
  • Vytvořit...