Přejít na obsah

_sulcik_

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    236
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 157 zobrazení profilu

_sulcik_'s Achievements

0

Popularita

  1. Prosím Lock a Delete. Auto je pryč. Děkuji členům fóra za rady v době mého vlastnictví.
  2. Máš samozřejmě pravdu, naladění tlumiče je primární. Velký vliv mají i pružiny, lůžka, stabíky, tyčky stabíku. Ikdyž je to lůžko stejné, tak složení gumy od jiného výrobce bude jiné a na komfort a dynamiku to má vliv. Proto všem doporučuji používat pouze origo díly. Dokonce ani oem tlumič od např. Sachsu a aftermarket od Sachsu není stejný vevnitř. P.S. Jenom zmíním, že se laděním podvozku živím.
  3. Fyzicky tam půjdou, ale je to blbost. Nejdou tam dát tlumiče, protože RS má stabík v tlumiči a obyč v rameni. Vzadu by mohl být problém s vyvěšením kola, protože zadní tlumiče budou mít asi kratší pístnici. Primárně bych se svezl s někým kdo má origo podvozek s OEM díly a pak řešil takovýhle věci. Aftermarket tlumiče jsou většinou dost jiné jízdně.
  4. já už mám asi čtvrt roku Fabii 3 na operák a WRX STI 2012 😄
  5. Nová STK, komplet nové brzdy předek i zadek, origo výfuk. Cena 75000,-
  6. pokud se nepletu, tak tahle funkce je až v komfortce 3. generace a ty měli myslím už vystřelovák. Komfortka 3. generace přišla nějak kolem modelového roku 2002, resp. vím že první RS měli ještě komfortku 2.5G.
  7. Kdyby měl někdo zájem, auto je na prodej. Zatím pouze pro klub. Najeto 247k Slušný interiér na kilometry, jen prostředky sedaček by snesly vytepovat, ale kdo má RS, tak ví že to je každoroční procedura. Auto není zvenčí nejkrásnější, nějaký ten škrábanec se najde,. Zatmavená skla s atestem, loni nové čelní sklo. Podvozek: HR pružiny, Bilstein B8 tlumiče. Raritní kola příplatková OZ racing z Leonu v identickém rozměru s R17 spider, gumy Hankook, dva roky jeté s dobrým vzorkem. Závady: spojka klimakompresoru zadní kotouče chtějí stočit, masa tam je dost, ale lehce vibrují, protože mají hranku (mimo mne si toho nikdo koho jsem vezl nevšiml) Letos měněny všechny sací hydroštely, rozvody před 30k +/-, sací koš se čistil s rozvody, tlaky po koupi byly 13, 12.5, 12.5, 13. STK do září. Cena pro klub tak jak je 75k. Až budu mít čas, dám problémové věci do kupy a seženu origo výfuk plus nelakované lišty, pak samozřejmě cena půjde nahoru.
  8. _sulcik_

    kvalita alu kol

    Tvrdý kola neznamená zákonitě dobrý kola. Čím tvrdší materiál je, tím je zpravidla křehčí (pokud se bavíme o litých kolech, kovaný je něco jinýho, a samozřejmě nepočítám NASA materiály ani roztavený plechovky). A hodně tvrdý kolo sice skoro nejde nakopnout, ale když dostane velkou pecku tak místo aby se ohlo tak praskne. Musí se najít co nejlepší kompromis mezi tuhostí a houževnatostí a na to je potřeba čas, lidi a zkušenosti, který firmy vyrábějící fejky nemaj. Ono to není jen o použitá materiálu, ale i o jeho tepelný úpravě. Mimochodem, měl jsem i BBS OEM Volvo, co byly šišatý jak vejce a nedovolil bych si říct, že je to špatný kolo, vždycky je to o zacházení. A jinak zrovna Japany jsem viděl spíš praskat, často vykousnutí kusu límce při líbačcce o obrubník. Jinak k původnímu dotazu, Octavia 1 na 18" vypadá bez většího snížení stupidně. A ty kola na tom autě navíc nefungujou.
  9. Myslím že je to přitavený nebo přilepený no, můžu se ti zítra kouknout jak to tam je, ale na šroubky určitě ne. Viděl jsem nějaký aftermarketový šroubovací, ale vypadá to otřesně. Jinak myslím že když to dobře naměříš a použiješ nějaký dvousložkový epoxid na plasty tak dřív z toho auta upadnou dveře než znáček 😄
  10. RS má dle tabulek 100k? 😄 tak to se jdu projet někam kde je přednost z prava, tolik mi za to nikdo nedá 😄 😄 (vtip) Jinak totálka by se docela vyplatila. Tohle si troufám si tvrdit dá opravit do 40, 50, pokud autorizáku a nebudou se používat výhradně nové díly tam kde to není potřeba
  11. Cože? Dealeři v německu nabízejí Aftermarket pružiny? To by mě zajímalo, kdo jim takovou věc schválil, protože Škodovka, určitě ne, tím si jsem 100% jistej. K těm hmotnostem, ještě jsem neviděl dvoutunovou jedničkovou oktávku. Pružiny se konstruují na nezatížené vozidlo.
  12. no mám to na autě, teda místo Eibachů mám HRka, protože Eibach pružiny pro RS nedělá. A k tý tuhosti podvozku už jsou moc měkký stabíky. Takže v nižších rychlostech to není zrovna dvakrát komfortní ale stejně se to pak klopí víc než je zdrávo. Zadní a přední tlumič je trochu neslaďenej, jako je to lepší než série, ale skvěle ungující podvozek vypadá jinak.
  13. pěkná je ta tmavá modrá s chromovými koly. Nebo Modrá Race v RSu, vypadá nebezpečně hezky. Obzvlášť když je venvnitř šaltpáka a DCC tlačítko 😄
  14. to je takový věštění z křišťálový koule. To bych musel znát přesný hmotnosti na nápravu a tuhost tý pružiny, pak by to šlo spočítat. Ale oni to budou kostruovat na nějaký průměrný auto a jelikož máš těžkej motor, ale Tourka nemívá zase tolik výbavy, tak by jsi mohl mít štěstí a trefit se do jejcih zamýšleného snížení.
×
×
  • Vytvořit...