Přejít na obsah

noxik600

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    256
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele noxik600

  1. Co jsem tak četl na různých fórech i od mechaniků, tak “áčko” zadní nápravy seřizovat nejde. Jde jen posouvat celou nápravu, takže lidi všechno vymění a pak to neřeší, nebo dají celou novou nápravu.
  2. Pak kdo se tady za koho označuje, že? Shrnu vlákno: On to vyřešil tak, že své auto udělal technicky nezpůsobilým k provozu, konkrétně odstranil celý stabilizátor. V důsledku toho se auto více naklání, víc se namáhají nápravy,… a pak, až způsobí nehodu, bude vše platit ze své kapsy. Tak se tu mějte, chlapci. Ať vám to jezdí.
  3. Člověka potěší, když se někdo zeptá, ty se mu snažíš pomoct a on tě za všechno jede a ukazuje, jak všechno ví a všechno zná. Proč se teda ptáš, když jsme všichni blbci a ty svou odpověď znáš?? Vlad: Jde, viz opravná sada, ale dohaduj se s..
  4. Abych napsal řešení - dělala to autokamera Niceboy PILOT Q1.
  5. Až se stane nehoda a zjistí, že má auto nezpůsobilé provozu (např. 6.2.2.2.2 Některé spojovací prvky (šrouby, pružiny) upevnění kabiny, karoserie nebo nástavby k podvozku nebo rámu vozidla jsou uvolněné, poškozené nebo chybí nebo spojení zjevně neodpovídá požadavkům výrobce a je bezprostředně ohrožena bezpečnost jízdy vozidla. ) tak bude litovat, že takovou kravinu udělal. Mimo to, konstrukce podvozku(pnutí, silenbloky, pružiny,..) se stabilizátorem napíšu "počítá". Souhlas s HONZAV1
  6. Zítra se na to podívám, díky. Včera jsem zjistil, že mi praskla homo manžeta na straně kola na užším konci[emoji1750]
  7. Zdravicko, poslední týden pozoruju hučení od cca 40km/h, které se zesiluje s rychlostí a je pouze pod plynem, ztiší se/zmizí pokud sundám nohu z plynu nebo vyřadím. A je to stejné při zařazení 2,3,4,5. Nesetkal se s tím někdo, jestli je to ložisko, kloub nebo převodovka? Při plném rejdu je ticho. Diky za rady.
  8. Měl jsem ten samý motor a trochu blbla klapka, mírně kolisal volnoběh. Nenašel jsem chybu a nešlo základní nastavení. Zkoušel jsem poslední možnost - namazat potenciometr klapky Diavou a tím jsem jí oddělal úplně. Dráhy na potenciometru byly vychozené, taky byla původní 1999. Nová neoriginální klapka nefungovala, taky nešlo udělat základní nastavení a zasekávaly se otáčky. Pomohla originální klapka z bazaru.
  9. Jsi v blbé sekci. Jinak základní nastavení nepůjde, pokud je tam chyba. Splňuje všechny podmínky( lambda, katal..), vymaž chyby ve všech jednotkách a pak to zkus znovu.
  10. A pokud při výměně odpojis baterku, tak se vše nastaví samo.
  11. Nevěrohodný signál.. na jiném fóru rušil signál čidla startér a vada ve svazku od čidla.
  12. Prvý problém budů len dorazy. A druhý výfuk? Spojka výfuku či diera?
  13. Ano, klimatizace zatěžuje chladící systém, ale při normální funkci bez výpadků. Vypadávání klimatizačního systému způsobuje cituji: vada v kondenzátoru/výparníku - netěsnost, znečištění, nedostatečná náplň, malý tlak v klimatizaci v okruzích.
  14. Měl jsem 1.6 MPI MR 2000 a mám 1.6 MPI MR 2010 a normální to není. U staršího motoru mi blbla klima- při zapnutí občas zahvízdal/zavrzala/zaškytala nebo jak to popsat. Pak při jízdě se mi zdálo, ač nebyla zapnutá, že poškrtává, tak jsem zastavil a zjistil, že klima chvílemi jede. Tak jsem šel tady k vyhlášenému automechanikovi a ten mi řekl, že je na 100% potřeba vyměnit kompresor, že bude přidřený. Ale nedalo mi to,hledal jsem a dle nejmenovaného webu jsem našel označení a návod na výměnu ložiska v elektromagnetické spojce, vyměnil ho a od té doby byl klid. Ložisko mě vyšlo na nějakých 60 Kč a práci jsem si dělal sám. Ještě mám od ložiska schovanou krabičku, kdyby se to opakovalo[emoji3] Ale klima se nikdy sama nevypínala. Pokud se zapla, tak jela, dokud jsem jí nevypnul.
  15. Ještě mám “náporové” sání, ale to je taky prdlajs. Tady je odkaz: https://www.autochip.eu/cs_cz/chiptuning/tabulky/car/skoda/octavia/1.6/Gol5yBN2ojU/ Dělala to černovlasá kočka cca hodinu, pak jsem se jel projet, zaplatil, dostal původní soft na USBčku a do měsíce měl dát vědět, jak to jezdí. Ale na úpravě se dalo domluvit hned. Jinak jsem od té doby najel 20tis km na současných 170tisic.
  16. Mám BSE a Simos 7.1, nechal jsem si to upravit, protože po 1.6 AKL byl rozjezd na 1. stupeň vlažný a 2. stupeň nejel vůbec, takže jsem musel na jednotku nad 4tis otáček, aby dvojka vůbec jela. Teď nejlépe zabírá první třetina plynu a rozjezdu jsou bez vytáčení perfektní. Jinak s těma 75kW se nad 90km/h vždy rozmýšlím, jestli budu předjíždět, protože tam ten výkon prostě není.. Záleží, co vlastně očekáváš?
  17. Čaute, dva týdny zpátky jsem měl baterii kaput-10,3V, nenastartoval jsem. Dobita do plna a teď- viz foto. Nastartuje v pohodě, ale jak zjistím co mi ji vybíjí? Myslel jsem, že to je kamera v autě- sama má baterku v hajzlu, pořád se jen dobíjí a zapíná se při pohybu venku, ale je připojená na vnitřní osvětlení, takže by neměla sosat baterku po vytažení kličku, ne? Ještě mám plašič kun, ale ten tam je už 4 roky.
  18. Žádný, klapka určuje, kam jde vzduch ať se spuštěnou klimatizací nebo bez klimatizace.
  19. Pokud si dobře vzpomínám, má orig sonda přes metr. Když pročteš diskuze, najdeš odpověď, že někomu fungovala, někomu házela chybu a kupoval orig Denso, apod..
  20. Při ucpání filtru pustí do oběhu nefiltrovaný olej, aby nedošlo k zadření motoru. Kup s ventilem.
×
×
  • Vytvořit...