Přejít na obsah

Baridor

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Baridor's Achievements

0

Popularita

  1. Ja mám O2 2.0 TDi 103kW BMM DSG 2006, najeto 215 000km a jsem spokojen, obecně CR si prý už líp rozumí s DPF, ale i já neměl zatím žádný problém s DPF, žádná kontrolka nebo tak, jezdím město, okresky i dálnice, takže to místo na vypálení tam je. Jinak dá se vypálit přes diagnostiku, což by mělo zabrat, ale nikdy jsem se s tím osobně nesetkal. Jak psal Firee, okolo těch 200tkm počítat s turbem (mě už trošku píská, ale to asi všem oktávkám, ale furt tlačí dobře, takže dokud bude v pohodě tak měnit nebudu), vyměnil jsem klimakompresor a setrvačník no. :)
  2. Zdravím, mám dvojkovou Octavii před FL combi, r.v. 10/2006 najeto 198000km motor 2.0 TDI 103 kW BMM DSG a posledních asi 4 tisíce kilometrů mi skoro vždy při volnoběhu auto na místě pocukává, ne extra silně, ale je to poznat, a když auto řadí z jedničky na dvojku a ze dvojky na trojku tak to tak trošku pocukne, pokud řadí tak okolo 2 tisíc otáček, pokud tak nad 2400 když potřebuji rychle přidat tak to není poznat to cuknutí. Při výměně oleje v DSG ( před cca 5000km) mi řekli, že by bylo dobré vyměnit dvouhmotu, myslíte, že to je tím? Díky za rady a tipy :)
  3. DSG je víceméně spolehlivé pokud se mění olej cca po 60 000km, alespoň můj názor. Známej má tourana 1.9 bez DPF DSG najeto 220 000km a v pořádku, další má oktávku s 380 000km a v pořádku. DSG se nebojím, ale z toho filtru mám strach. Výměna co jsem se díval stojí cca 20 000kč, což není málo, oddělat se to nedá, protože to nedá STK, alespoň podle poznatků z různých fór. Jezdil bych převážně ve městě, ale tak cca 2-3 týdně i mimo město ale na dálnice moc ne, spíš okresky, takže nevím jak to bude dávat filtr. Tak nevím jestli to risknout a nebo se na to vykašlat a čekat na nějakou zlatou 1.9 bez filtru.
  4. Čaute, tak nakonec jsem se na tu Oktávku vykašlal (viz výše) a našel jsem si Oktávku 2.0 tdi DSG 103 kW BMM r.v 10/2006. Má najeto 189 000km, které prý doloží pomocí DEKRY, servísní knížky a servisních protokolů a zárověn na to poskytuje záruku. Jde mi ale o to, že jsem se soustředil jen na 1.9 tdi DSG, ale nemohu najít žádnou v dobré stavu, tak jsem se začal dívat na dvoulitry. Po shlédnutí tohoto fóra a ještě různě na netu jsem usoudil, že nejlepší dvoulitry jsou s kódem BMM, avšak to má filtr pevných částic. Je to fakt s tím filtrem tak špatný jak se různě píše? Nebo stačí občas tomu šlápnout aby se to vypálilo? Díky za rady a tipy :-)
  5. Právě... Byl jsem se divat na oktávku s 185t kilometry a vypadala opravdu krasne, bohuzel jsem v tu dobu nemel penize a pan ji uz prodal. Sam navrhnul, ze je mozno dat auto na zvedak a napichnout na diagnostiku. U tohoto auta se mi nezdají ošahaná tlačítka u navigace, u te druhe oktavky to bylo naprosto v poradku. V nedeli se pojedu na oktavku ve stejnem meste kde bydlim a uvidim no. :)
  6. Díky, vyhlidl jsem si nakonec oktu s najezdem 240 000km, coz si myslim, ze kdyz se o to staral tak by to nemel byt problem. Avšak uvidím na místě :)
  7. Zdravím, našel jsem si na netu Škodu Octavii 2 1.9 tdi DSG a chci se zeptat jestli je možné, aby rok 12/2004 měl najeto 126 tisic kilometrů. Vypadá hezky na fotkách, ale je to z Německa a tudíž historii kilometru se nedá dohledat (alespon pres Cebii). Odkaz: http://www.autosoft.cz/!new/detail_inzerat.php?id=AUTOHOPE%2FA27_17%2F30.1.2017&zBazaru=true Cena je přitom srovnatelná s Oktávkama které maji nájezd 230tisic km a více. Psal jsem jim jestli je možné, že kdybych si auto koupil tak jestli by šlo napsat do kupní smlouvy, že ručí za stav tachometru a napsali mi toto čemuž moc nerozumím. Díky za rady :-) Odkaz na mail: https://ctrlv.cz/Ws3S
  8. Zdravím, mám v plánu si kupovat dvojkovou oktávku 1.9 tdi 77kw DSG před FL ve verzi liftback. Bohužel nemá parkovací senzory a chtěl bych je tam dodělat. Chci se zeptat jestli je tu někdo z Brna a okolí kdo by mi to mohl udělat + nějaký nástřel ceny kolik bych si tak měl připravit. Díky moc :)
  9. Bedaf - Super díky moc :) . Kejml - myslím, že ano, koukni na webasto stránky, jsou tam i certifikované servisy kde to montují :)
  10. Tomas6 - Jestli to dobře chápu, tak je to jen nějaké topné těleso, které ohřívá vzduch do kabiny téměř hned po nastartování? Vůbec neohřívá motor?
  11. Dobře, díky :) jde mi o to, že je to v automatu a známý má Tourana 1.9 tdi 77kw taky automat a než ho ohřeje aby si mohl zatopit tak to trvá asi 20km, možná i víc, tak abych v zimě neumrzl. :D
  12. Zdravím, našel jsem si dvojkovou oktávku 1.9 tdi 77kW, vypadá v dobrém stavu, až na xenony asi v nejvyšší výbavě (dokonce aji střešní okno) je dovezená z Německa a nechal jsem si ji ověřit u Cebia.cz. Ve výbavě koukám na nezávislé topení a je tam zmíněno, že není, avšak dále čtu a vidím přídavné topení ANO. Je to přídavné topení myšleno, že při určité venkovní teplotě se začne dohřívat motor na provozní teplotu? Díky za rady :)
  13. Děkuji moc za odpovědi, neznáte někoho ideálně z Brna a okolí nebo alespoň tak v okruhu 150km kdo by mi to mohl udělat, protože na toto se opravdu necítím :D
  14. Zdravím, chci si koupit dvojkovou octavii před faceliftem zhruba z roku 2004-2005 s MAXI Dotem a MF volantem. Na bazarech nacházím Columbuse za přijatelnou cenu cca 6-9tis. kč. Chci se zeptat, zda-li je k tomu potřeba dokoupit ještě nějaký věci aby všechno fungovalo, všude jsem našel jen oktávky zhruba z roku 2009. Na závěr se chci jestli se dá přes Columbuse propojit mobil s autem abych nemusel za jízdy používat mobil na hovory. Díky za odpověď :-)
×
×
  • Vytvořit...