Přejít na obsah

snipy

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

739 zobrazení profilu

snipy's Achievements

0

Popularita

  1. Zdravím pánové, chci se zeptat, jestli nemá někdo zájem koupit Octavii combi 1.8 TSI (CDAA)? Motor repasovaný při 140k km, nyní najeto cca 260k. Byla i vyměněna celá řada dílů, což můžu i doložit včetně kompletní historie oprav. Investice do oprav cca 300k. Kupuji nové auto a toto již nebudu potřebovat.
  2. Ahoj, podle toho co tu píšeš sis nevybral zrovna dobře. Taky jsem byl nadšenec, ale po těch pár letech co mám tu samou Octavii už mě nadšení přechází... Lépe řečeno mění se to v zoufalství 🙄 U mě ze začátku byl problém "jenom" s velkou spotřebou oleje = natankovat nádrž a dolít 1 litr oleje. Po ujetí cca 20 tis. Km při běžné jízdě po dálnici najednou Pá pá... Na palubce se rozsvítila barevná hudba (červená kontrolka poruchy motoru a kdo ví co ještě) a v ten moment začal kolotoč. Auto jelo už jen na 3 válce atd. Sehnat servis, který zjistí a hlavně vyřeší závadu byl neskutečný boj. Nakonec se povedlo, ale stálo mě to 90k. Jak popisuje Henndry - upálené ventily, písty černé jako uhel atd. atd. Takže následoval komplet repas motoru. Nový motor byl taky v úvaze, ale za 130k (ca před 4-5 roky) a s nejistým výsledkem. Pokud jsi auto dostal darem a máš dostatek finančních prostředků, tak ho dej do pořádku. Bude tě to stát opravdu hodně nervů a o penězích nemluvě. Já už za posledních cca 5 let investoval do oprav tolik, že bych měl tyhle auta minimálně 2-3 a pořád odcházejí jiné a další věci (vodní pumpa, turbo, klapka... Připočti k tomu běžný servis, brzdy a jiné drobnosti a uvidíš, jak to naskáče. Je ale pravda, že motor běží po repasu suprově. Ale za ty prachy?
  3. Já si myslím, že chtěl chlapec pouze ukázat jak je znalý... Ale nějak mu to nevyšlo. Snad tím svým jednáním nenapáchal větší škody. Jen mi to hlava nebere...
  4. Tak jsem od rána sháněl škoda servis, jenže jsou všichni vytížení, že by mě vzali až v půlce srpna. Nakonec jsem navštívil známého co mi auto v jeho servisu napojil. Hned na něj vyběhla chyba 0299, kterou tedy vymazal a auto opět funguje. Nicméně mám pro jistotu domluvenou hloubkovou diagnostiku v autorizáku kam pravidelně jezdím , kde to raději překontrolují. Jen to pár dní potrvá než na mě přijde řada 😟. Ještě jsem zjistil, že se mi nevypíná osvětlení dveří pokud zůstanou delší dobu otevřené a stěrače mi začaly stírat v závislosti na rychlosti vozidla což mi předtím nedělalo 🤭. Bohužel žádný záznam nebo foto z napojení nemám. Jediné co mám, je info, že nejsem první, kdo s nimi měl podobný problém. Jen by mě zajímalo, co ten mamlas s tím autem ve skutečnosti nacvičoval. Ta diagnostika kterou použil musela být nějaká levná čínská... Nebudu psát co. Rozhodně to nemělo zdaleka tolik možností, jako jsem viděl v servisu. No, už vím, kam svého mazlíka už nikdy neodvezu. A borec žádné servisní zásahy nedělá a dělat neměl. Měl pouze auto vyčistit... A to se mu povedlo. Tak doufám, že auto bude opět jezdit a nebudu v budoucnu řešit, že se zase něco podělalo.
  5. Ahoj lidi, opět se na vás obracím o radu. Cca před 2-3 roky jste mi skvěle poradili ohledně odpáleného motoru 1.8 TSI CDAA, který byl úspěšně opraven a doufám, že mi poradíte i nyní. A teď k problému... Včera bylo mé auto na čištění interiéru v jedné společnosti. Když jsem si auto převzal, tak mi na palubce svítila kontrolka airbagu. Dnes jsem tedy zajel zpět abych zjistil co tam provedli, ale vzhledem k tomu, že auto čistil člověk z Moldávie, tak jsme se moc nedomluvili. Jediné co udělal, že vzal noťas a připojil auto na rádoby diagnostiku. Vymazal chybu airbagu a oznámil mi, že mám nefunkční turbo. V zápětí mi oznámil, že je poškozený palubní počítač. Už mě nastartoval fakt, že dám vyčistit auto a nějaký borec jej připojuje na "diagnostiku" a to přímo přede mnou. V čem se mohl vrtat nebo se vrtal, když jsem tam nebyl to už je asi ve hvězdách. Nebyl to žádný servis, takže pochybuju, že měl kompatibilní vybavení. Bohužel turbo zjevně určitě nefunguje. Auto nemá akceleraci a spotřeba mi stoupla na 11 l/100 km. Jsem rád, že můžu zařadit vyšší rychlostní stupeň při 4000 otáčkách a jsem rád, že auto jede 120 km/hod. Během připojení onoho zařízení jsem si všiml, že se borec snaží prohlížet systém pro motor 1.9 diesel na což jsem ho upozornil. Je možné, že by mi po připojení této jednotky mohl rozhodit správně nastavený systém, nebo se do jednotky dostala voda během čištění? Do soboty s autem problém nebyl a poslední (pravidelný) servis proběhl cca před 14ti dny v autorizovaném servisu, kde mi kdysi repasovali motor. Mluvil jsem s automechanikem (kamarádem) , který mi řekl, že borec nejspíš multifunkční diagnostikou rozhodil nastavení a přišlo mu zcela divné, že auto po výjezdu z "myčky" má takové problémy. Sám mi řekl, že taková porucha není náhoda. Zítra to tedy hodlám řešit s autorizovaným servisem a jsem zvědav, co se z toho vyklube. Pěkně ve mě vře krev už jen při pomyšlení, že dám vyčistit auto a někdo se připojuje na počítač. Toto budu ještě řešit s majitelem čistící firmy. Chtěl bych tedy znát ještě váš názor ať vím, na co se připravit. Díky snipy.
  6. Tak už mám auto doma :) dneska jsem ho vyzvednul v Mariánkách (díky dílům, které si ponechali v Chebu se vše protáhlo) a musím uznat, že jsem velice mile překvapen jednáním, ochotou, komunikací atd ze strany servisu. Vše proběhlo podle naší dohody bez jakýchkoli problémů, dokonce byli velice vstřícní. Rozhodně na mě nepůsobili tak, jako v Chebu u Saelu, ba naopak. Cítil jsem se tam jako vážený zákazník... Auto jsem shlédnul, projel, byl jsem poučen o opravě, servisu a zajetí a pak se šlo na administrativu... Doplnil se stav ujetých km na fakturu a do servisky, veškeré zápisy ohledně výměny pístů byly provedeny přede mnou i s vysvětlením. Byla mi předána faktura i s vysvětlivkami. atd atd... přikládám pár obrázků pro ty, které tento ortel teprv čeká...
  7. Ahoj lidi, dlouhá doba utekla, tak hlásím, že bych si měl nejdéle příští týden v pondělí přebírat auto v servisu (termín opravy byl sjednán do konce května). Došlo na výměnu, rozvodů, pístů i ojnic a s repasem nebyl žádný problém. Včera jsem viděl auto osobně s téměř zkompletovaným motorem a už se těším, až se zase projedu. Byl jsem upozorněn na fakt, že v Chebu lili do motoru řidší olej (0W-30) nyní bude 5W-30. Jednání v servisu bylo na profi úrovni... předvedli, ukázali, vysvětlili... Další info podám, až to bude za mnou ;)
  8. Tak auto se ráno převezlo do Mariánek a snad bude vše ok. S mechanikem jsem domluvený na pondělí s tím, že bude mít odpoledne připravenou cenovou nabídku a poví mi bližší informace. Jednání bylo opět na úrovni. Tak jsem zvědav. Mariánky jsem zkoušel na doporučení z jiného servisu, proto jsem v Chebu Schonera nezkoušel. Možná jsem to s těmi normami a repasem špatně pochopil... řeším jiny problém, tak se možná i méně soustředím... Je toho na mě nějak moc ?... Uvidíme v pondělí. Vypadá to, že se konečně něco dozvím... Tady jsou výsledky naměřených tlaků co mi dali v Chebu.
  9. Ahoj omlouvám se za odmlku, v pořadí byly jiné starosti. Nyní ale k autu, věci se mají takto: Ze servisu v Chebu, jsem po neustálém naléhání nedostal do dnešního dne cenovou nabídku na ten nový motor. O jakékoli činnosti na motoru nemluvě. Jediné co mi bylo řečeno, že odhadovaná cena je 160k ? (už ne max. 150k) na dotaz kdy bude motor? Odpověď... My nevíme. Na dotaz kdy budu na řadě? Odpověď: My nevíme...atd atd. Jen žádná odpověď. Dnes jsem od nich ale obdržel zalohovou fakturu na 80k, s tím že tam bylo uvedeno... Práce - 0, materiál - 0, sleva - 0, hlavně zaplať zálohu... Mezitím jsem se spojil s kamarádem z jiného servisu a dostal doporučení na (opět autorizovaný) servis v Mariánských Lázních. Tam jsem tedy zavolal. Velmi milá paní co přijímá objednávky si vyslechla můj problém od A až po Z a vzhledem k problému mi předala jejich mechanika s tím, že s opravou není problém. Tomu jsem to v krátkosti zopakoval se zdůrazněním na typ motoru a on začal povídat... V krátkosti to shrnu, popsal vše co jste mi tu doposud napsali a navrhl stejná řešení jako vy. Údajně už tyhle motory dělal a jeden mu tam jezdí na pravidelný servis. Prý nebude problém nechat repasovat hlavu za částku většinou max. do 5000,- . Dodal, že je tato oprava běžná a je to i běžný postup servisních prací dle norem Škoda ? no valil jsem bulvy... Odtah toho mého současného vraku zařídí sami v pátek ráno s mou přítomností oproti předávacímu protokolu se všemi díly. Odhadovaná cena opravy cca 80k a až to uvidí tak co nevidět nacení. No pán byl od poslechu znalý v oboru a velmi "natěšený", tak jsem na naše setkání zvědav ☺ dost se divil, když jsem mu vyprávěl zážitky z Chebu. A nechápal, že tohle nedovedou opravit a k věci se staví takto. A co v Chebu? Tam už ví, že jim odpadl z krku zase jeden benzíňák.... No jo,asi specialisti na diesely... Si museli oddechnout. Konec hlášení ?
  10. Beru na vědomí, že některé díly jsou stále ok. Můžu je tedy uskladnit, nebo někde nabídnout. Té chemii taky nevěřím, bude to mít efekt jako přelepit děravou pneu náplastí. Díky za další důležité informace, které se určitě budou hodit.
  11. Na fotky jsem si vzal lepší aparát ? Včera, jak jsem byl ještě v servisu, tak jsem mluvil s člověkem co objednává díly, tak říkal že nový modifikovaný motor mají za 135k a do 150k se mám vejít se vším všudy i s tím, co udělali do teď. Stačí ho objednat, namontovat a můžu začít jezdit. A co nějaké seřízení? Jasně, je to balík peněz, ale ojetinu do toho rozhodně nechci a chci mít auto, které mi poslouží na dlouho. O údržbu se nebojím a počítám i s tím, že se do budoucna unaví i jiné součástky. Ale budu mít přehled o stavu auta. No jo, moje "Drahá" (do teď neměla jméno ?) bude muset vydržet co nejdéle.
  12. začíná se to moc komplikovat... potřebuju jezdit, oni repasovat nechtějí (kde mám já záruku?), a ve finále nemám čas ani chuť auto někam stěhovat a řešit repas. popř. jezdit s pocitem, co se podělá příště... a takhle to neprodám, Pokud koupím komplet nový motor, bude jejich přístup o něčem jiném (snad)... já budu mít záruku, dobrý pocit, že je to nové a prázdný konto... Z toho plyne poučení: Příští auto bude funglovka, ta je aspoň v záruce.
  13. Hmm, začíná to být zajímavé. Zpráva ze servisu: Jo jo děláme na tom. Právě sundavá vanu... My Vám zavoláme. Mimochodem dole to mělo být včera odpoledne, nebo dnes ráno. Brzy mi dojde trpělivost! Pro p2p: Je to přesně jak jsi mi říkal do telefonu.
×
×
  • Vytvořit...