Přejít na obsah

Stahování oken


Durnik

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

mám takový problém z ničeho nic přestalo fungovat stahování všech čtyř oken.

Konzole u řidiče normálně svítí a i zamykání a odemykání na konzoli dveří normálně funguje.

Když chci stáhnout okýnko, jen to lehce cvakne a nic. Okna nejdou stáhnout ani klíčem při odemykání.

Poradí mi někdo jak odstranit tuto závadu a pokud možno i s odhadem ceny opravy.

Mám oktávku r.v.2002 1.9 Tdi 81kW výbava Style.

Díky za odpověď.

D.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

ať hledám jak hledám, nemůžu přijít na to, která pojistka je na stahování oken.

Schémat jsem už viděl hodně, ale ani v jednom jsem nenašel stahování oken jen střešní okno, to nemám.

Už mě napadají takové ty nepříjemné myšlenky, jako že by to mohla být komfortka, ale furt doufám v nějakou banalitu.

Poraďte mi prosím.

Díky D.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahojte,

mám problém so sťahovaním okna na vodičových dverách. Niekedy stiahne okno v pohode, niekedy motorček len slabo cukne ale okno nestiahne a niekedy motorček ani necukne. Zaujímavé je, že nahore to ide v pohode. Bolo to aj napichnuté na VAG avšak nič. Vedel by mi niekto poradiť čo s tým mám robiť? Pozeral som aj káble a tie vyzerajú ok, tak neviem.... Ďakujem za každú radu.

Odkaz ke komentáři

Takže vymenil som motorček aj kolajnice a stále nič... stále to isté. Keď skúšam motorček priamo na elektriku bez RJ tak ide, ale keď dám na motorček RJ tak občas ho stiahne ale väčšinu v RJ len cvaká. Môže byť chyba v tej RJ? Je to RJ centrálu, tak neviem... Káble sú všetky ok.

Odkaz ke komentáři

Skús podržať kľúč v zámke otočený tak, aby si aktivoval funkciu doťahovania okien. Ak ti takto dané okno pôjde a na stláčanie tlačidla nepôjde je tu dosť veľká pravdepodobnosť chyby RJ, pretože pri tejto funkcii nie sú motorčeky okien ovládané RJ ale sú pripojené priamo.

Ak to takto bude fungovať, pred samotnou výmenou RJ, by som ešte skontroloval vedenie od motorčeka k RJ a taktiež konektor a samotnú riadiacu jednotku na tomto motorčeku. Niekedy sú zaoxidované alebo vytopené. :palec:

Prevodovka na motorčeku ? O tom som ešte nepočul. Čo konkrétne máš na mysli ?

A ešte jedna otázočka. Kabeláž vo dverách si nemenil ?

Odkaz ke komentáři

Doťahovanie okien mi funguje cez dialkové, klúčom nezistím lebo mám záslepky na dverách, ale to funguje. Vedenie od motorčeka ku ktorej RJ máš na mysli? tú čo je na motorčeku alebo komfortku pod volantom? Kabeláž som nemenil, ale mal som ju vytiahnutú aby som premeral všetky káble a všetky sú ok. Konektor som riešil ešte v zime, keď mi prestal ísť centrál na dverách, vtedy som ten sajrajt vyčistil a všetko fičalo ako má, až doteraz. O tej prevodovke v motorčeku mi to povedal jeden známy,že sa zasekáva ale podla mňa je to blbost, lebo nahore okno ide vždy a nadole len cvaká v tej jednotke na motorčeku, ako keby do nej prúd išiel ale ona ho neprepustí ďalej, len občas. Osobne si myslím, že v tej RJ na motorčeku bude niekde studený spoj, lebo ráno ked je chladnejšie tak to sťahovanie ako tak občas ide ale cez deň keď je to rozpálené tak nič, len nahore doťahuje. Neviem, dá sa nejako tá RJ rozobrať a vytiahnuť z toho plastu?

Odkaz ke komentáři

skúsim ešte to poriešit. inak dnes som našiel jednu sťahovačku komplet aj s motorkom aj RJ ale neviem aký má presne index, ja mám sériové číslo 1U 4959801 D. Ten čo to predáva mi hovoril, že na tom čísle ani indexe nezáleží... Je to pravda? Niekde som sa dočítal, že keď nepasuje to číslo, tak nemusí všetko fungovať ako má, teda hlavne centrál... Viete mi niekto k tomu niečo povedať?

Odkaz ke komentáři

Číslo je veľmi dôležité musí byť presne také ako mali pôvodné motorčeky, inak ti sťahovanie nebude dobre fungovať. Z vlastnej skúsenosti ale viem, že väčšina motorčekov má tieto čísla už zodrané, kedže ide väčšinou už o použité diely a to číslo je na ňom len nalepené na papierovom štítku. Je možné ale tie motorčeky zháňať aj podľa výbavy a roku výroby auta. Z rovnakého ročníka s rovnakým stupňom výbavy je to rovnaké a budú fungovať. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...