Přejít na obsah

Olej z internetu


Doporučené příspěvky

Chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenosti s olejem z internetu. Už jsem to tu psal vícekrát, tak nevím, jestli jste to četli. O2F 1.4TSI 2009, pro mě první servisní kontrola a výměna oleje letos v červnu. Chtěl jsem mu dopřát kvalitu, tak jsem koupil prémiový olej castrol edge 5w-30 professional LL3. Jenže jsem chtěl ušetřit a dal jsem na rady některých mých znamých, že jsou všechny oleje stejné, akorát na internetu neskutečně levnější. Nejsou! Nevím, jak je to u jiných značek, jiných výrobců, v jiných e-shopech atd... moje zkušenost je ale jednoznačná. Kupoval jsem v nejmenovaném e-shopu, který má na heurece nejvíce hodnocení. Vím, že to moc neznamená, ale alespoň něco. Litr za cca 200kč oproti servisu, kde ho mají za cca 800kč - tedy velký rozdíl. Láhev identická, ovšem označení plnění jiné. Ta ze servisu má udaje o plnění a kódy oleje vypálené laserem přímo do plastu pod nálepkou. Ta z internetu jen natisklý rozmazaný datum na hrdle lahve. Původně byl, podle servisní historie, v motoru stejný olej braný přímo od autorizáku v rámci servisní výměny. Po výměně oleje z internetu byl motor jak vyměněný. Hlučnější, objevily se nové vibrace, po startu i po zahřátí. Najezdil jsem s ním cca 1500km a nakonec jsem to musel nechal vyměnit za castrol magnatec 5w-40 professional přímo ze servisu. Opět změna, ale k lepšímu. Motor se utišil, nevybruje.

 

Pátral jsem po původu oleje, Castrol ČR mi zdělil, že tento obchod oleje nebere od nich, nedokážou říct, kde je berou. Zástupce e-shopu mi nedokázal říct, kde sebral oleje řady castrol professional (určené jen pro autorizované servisy, ne pro maloobchodní distribuci). Jestli to byl olej určený pro jiný trh? Nebo nějaký fake, těžko říct. Rozhodně měl jiné vlastnosti, než olej z autorizované sítě. Nechci tím dělat žádnou reklamu autorizákům, taky jsou to zmetci a mají oleje neorázně předražené, ale i člověk z autorizáku mi pověděl, že jejich nákupní cena tohohle konkrétního oleje je dost nad cenou, za kterou je k mání na internetu. Což je minimálně divné... Děkuji za pozornost:) Ať Vám to maže!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Toto je bohužiaľ bežná vec - oleje sa falšujú, je to vcelku výnosný biznis! Preto autorizované servisny odmietajú použiť vlastný donesený olej aj keď je v originálnych obaloch, resp použitie je na zodpovednosť zákazníka s prípadnou stratou záruky, ak nastane problém.

 

Ja vravím jedno a za tým si stojím - keď už mám 15-20tisíc eur na nové auto, raz ročne ma olej v autorizovanom servise za 100 eur nezabije!

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Bol som nútený kúpiť olej pri ceste, bolo nutné doliať. Kedže som som nezohnal LL, tak som dal Castrol 5w-30 ww 504.00. Potom som si kúpil na dolievanie Castrol 5w-30 Profesional LL, ktorý bol naliaty v servise.

Kúpený cez e-shop za veľmi dobrú cenu a klasicke e-shopy odkiaľ som bral doteraz oleje ho nemali.

Po otvorení sa mi nejako nezdala farba, trošku iný odtieň. Síce som ho do motora už nalial cca 0,5 l ale potom som sa rozhodol že radšej tam dám ten obyčajný 5w-30 a po 15 t vymením olej. Ak nie je overený shop, tak radšej nebrať a nepozerať na každé euro.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Tak ja som s vlastnym olejom nikdy nemal problem. V servise sice maju vela reci, ale bohuzial, ja im ten ich drahy olej sponzorovat nebudem. Ich argumenty ma nedokazali presvedcit, pretoze si myslim, ze tak ako okradne dodavatel okradne aj servis.

 

160R: Keby to bolo o 100€...v TT maju na Passat-a cenu tusim 280€, vlastny olej = 73€ - olej 43€+robota 30€.

 

Pokial to co pisete vyssie je pravda, tak by som to urcite tak nenechal a riesil dalej. Tie prispevky su mi dost podozrive. Pre mna bola dobra diskusia o tomto tu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...