Přejít na obsah

Tažné zařízení


Guest pavelpavlousek

Doporučené příspěvky

  • o 6 měsíců později...

Vlevo na zadním podběhu, NAD jednotkou parkováků.. Je tam špatně vidět... Drží tak samo, dvě palstové matice na 10ku oříšek... Fotku bych snad i našel někde, byla-li by třeba :)


Ha, tak jsem našel :) .. Je zastrčená dost jakoby nahoru

 

P.S.: Foceno ještě předtím, než jsem připojil konektory

post-171-0-42738700-1462706460_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Hydraulik
Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Ahoj, dnes jsem montoval original tazne na OII combi 2012. Po mechanicke strance vse OK, vzadu ukostrene, jednotka umistena a pripojena. Ted uz jen elektrika vepredu. V navodu se pise, ze tam ma byt VOLNY CERVENY VODIC. Ja ho ale nemam a ani nikde na fotkach eshopu jsem ho nezahlid. No a tak jsem rozhodnuty nechat to dodelat Skodovku. Na druhou stranu mi to prijde skoda, kdyz uz jsem vsechno udelal doma sam...

 

Nemate nekdo fotky te elektriky uz hotove?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

xHackerM:

Dopředu tam ale vede víc vodičů, a u originální elektriky není žádný čistě červený

4 x do pojistkové skříňky (černo-fialový= poj.č. 8, červeno-žlutý=poj.č.43, červeno-modrý=poj.č.44, červeno-zelený=poj.č.45)

1 x spínač brzdy = černo-červený

2x CAN komfort


Já mám jinou potíž, konečně jsem domontoval to moje, zajel na kódování k místnímu chlapíkovi, a údajně se jednotka nehlásí, v diag. jedna chyba vedle druhé.

Tažné je originální sada Profsvar, koupeno od BadyS, včetně orig elektriky a jednotky. Montáž a zapojení jsem dělal sám, nechce se mi věřit, že by chyba byla tady - vše podle DP, schémat. Jenom CANy jsem netahal dopředu a napojil je hned vzadu na vedení k jednotce parkováků. Následně i kontroloval, zda jsem omylem nepřehodil vodiče, ale je to OK.

Takže co je špatně? Chybné kódování nebo vadná jednotka?

Upraveno uživatelem Kajman
Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Ahoj,

potřeboval bych poradit. Koupil jsem originál tažný + elektroinstalaci na Octavii II facelift combi r.v 2009 a chci se zeptat, kam umístit jednotku tažného. Vím akorát, ze přijde někam na levou stranu v zavazadlovém prostoru jelikož už tam jedna jednotka je, a to na nadkolím. Domnívám se, že je to jednotka k parkovacím senzorům, ale nikde nevidím místo pro tu k tažnému. Kdyby měl někdo foto byl bych rád, jinak děkuji za případné rady.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Čus, potřeboval bych radu.

Natáhl jsem dopředu 4x vodič do pojistkové skříňky, to je ok a 3x vodič ke konektoru, 1x spínač brzdy a 2x CAN komfort. Když jsem konektor otevřel, zjistil jsem že na pozicích C 15, C16, C17 jsou již zapojené vodiče stejné barvy, které jsem přitáhl od jednotky tažného. Nevím tedy kam je mám připojit? Možná jsem jenom v jiném konektoru. Foto konektoru v příloze.

post-37937-0-53214400-1493664262_thumb.jpg

post-37937-0-45685000-1493664276_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

paralelně k nim přece..

 

to je dobře, že maji stejné barvy, aspoň víš, že jsou to ty správné... trochu odizoluješ drát a připájíš.. tim že spojíš CANy, tak začne jednotka komunikvoat s autem, a tím že připojíš drát od brzd.spínáče bude jednotka dostávat signál, že má zapnout brzdovky na voziku

Upraveno uživatelem Hydraulik
Odkaz ke komentáři

To chápu, ale bral jsem pájení jako poslední variantu. Myslel jsem, že je šetrnější varianta třeba nalisovat piny a zapojit do právě zmiňovaného konektoru, ale to jsem netušil, že pozice jsou obsazené. Chceš mi tedy říct, že kdybych si to nechal zapojit v autorizáku škoda, že to budou pájet. To se mi nezdá. Ale asi máš pravdu,protože ty tři vodiče už by byly napinovaný jako k těm pojistkám. Takže ti budu věřit a připájím je.

paralelně k nim přece..

 

to je dobře, že maji stejné barvy, aspoň víš, že jsou to ty správné... trochu odizoluješ drát a připájíš.. tim že spojíš CANy, tak začne jednotka komunikvoat s autem, a tím že připojíš drát od brzd.spínáče bude jednotka dostávat signál, že má zapnout brzdovky na voziku

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...