Přejít na obsah

Snímač NOX


Doporučené příspěvky

Ahoj, sonda je aktuálně v Belgii kvůli situaci v Číně 😣 Měla by tu být nejpozději do 14 dnů.

Napiš tu prosím svůj příběh, co máš za auto atd. Prošel jsem hodně diskuzí na internetu, ale snad jen tady se někdo pokusil použít sondu z Číny.

Nedávno oktu potkaly emise a neudělaly mi vůbec radost - vysoký obsah oxidu uhelnatého ve spalinách. Technik argumentoval, že je to právě nefunkční NoX sondou. To mi rozbilo hypotézu, že vrstvené spalování je pouze jakýsi bonus šetřící benzín a s poškozenou sondou se nevrství, ale vstřikuje se homogenně a hlavně NEJEDNÁ se o formu nouzového režimu. Teď to vypadá, že sonda hraje v motoru větší roli než jen indikátor zanesení zásobníkových NoX katalyzátorů, po kterém následuje vstřik bohaté směsi pro regeneraci.

Kdyby se někdo chtěl dopídit pravdy, můžu dodat 4100 stránkový Funktionsrahmen což je německy psaná technologická dokumentace k řídící jednotce MED9.5 😀 

Pokud vím, jezdí u nás Octavie FSI, které neumí vrstvené vstřikování a pálí homogenně (nejspíš všechny ne 4x4 FSI 😄 ). Tyhle autíčka by neměly mít zásobníkové NoX katalyzátory (v homogením režimu je produkce oxidů dusíku zanedbatelná) a otázka je, jestli mají NoX senzory. Bylo by fajn, kdyby se tu nějaký majitel ozval 🙂

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Shrnutí po roce a půl. Sonda NoX z Číny je sázka do loterie, někomu může fungovat, já jich vyzkoušel několik a spolehlivě nefungovala ani jedna, tudíž za mě NEBRAT.

Problém jsem vyřešil úpravou softwaru svojí řídící jednotky. Motor teď spíná všechny provozní režimy a nikde nic nesvítí, paměť závad je prázdná. Za pár peněz se to dá provést doma.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak to jsi měl štěstí a přeju ti ať ti vydrží co nejdéle.

Taky jsem objednával jen sondy, jednotku jsem měl v pořádku.

Jak jsem tu někde psal, první sonda přišla s rozbitým topným tělesem. Po druhém startu kontrolka grilované kuře a permanentní chyba na diagnostice.

Druhá sonda se chvilku snažila, ale nakonec to skončilo plejádou chyb - signál NoX příliš vysoký, příliš nízký, vyhřívání nepravděpodobný signál. Sondu jsem poslal zpět do Číny a zpět mi přišla nová. 

Třetí se chovala stejně jako druhá. Díval jsem se blíž na měřené hodnoty na diagnostice. Koncentrace NoX občas vystřelila, ale většinou byla nula. Signál O2 se tvářil správně, po vykreslení do grafu z toho ale vypadl nesmysl jak amplitudou tak frekvencí oscilací. Kdyby byl zájem, tak můžu přiložit graf.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...