Přejít na obsah

Izolace pod kapotou


Doporučené příspěvky

S 1.4 TSI skúsenosť nemám, ale mám s 2.0 TSI v OII. Pôvodne tam izolácia nebola, dokúpil som ju dodatočne. V praxi som si nič nevšimol, nezmenil sa ani hluk spod kapoty, ani čas, za aký sa motor zohreje. Jediné, čo si človek všimne, že po otvorení kapoty človek nevidí holý plech...

Odkaz ke komentáři

Už jsem se na to ptal proč na své OI nemám ten dekl pod kapotou,tak nevím jak je to u OII. Dostal jsem odpověď,že ten dekl měli jen nafty. :prcprc:

 

Jinak dá se to dokoupit a domontovat - http://www.autoalles.eu/index.php?route=product/product&product_id=368

 

Benzíňáky jsou vcelku tiché oproti nafťákům,tak si myslím,že to nebude o moc tišší,ale třeba v zimě ti to začne dřív topit :D

Odkaz ke komentáři

Zdravím ve spolek,

přidám oficiální vyjádření od Škoda Auto (Technika servisních služeb, Péče o zákazníka):

 

Vážený pane,

tímto bychom rádi reagovali na Váš dotaz týkající se zvukové izolace kapoty motoru u vozidla ŠKODA Octavia Combi III 1.4 TSI.

K Vašemu dotazu sdělujeme. U modelu Octavia III 1.4 TSI není s ohledem na hlukový projev motoru nutná instalace hlukové izolace tlumení). Tlumením jsou osazeny pouze vozy s naftovými motory (TDI). Co se týká modelu Rapid a motorizace TSI, zde je kapota motoru opatřena hlukovou izolací s ohledem na odlišný hlukový projev motoru, resp. jiné konstrukční řešení rozvodového mechanismu (rozvodový řetěz namísto rozvodového řemene).

Pokud byste si přesto přál dovybavit svůj vůz hlukovou izolací (tlumením) na kapotě motoru, lze ji samozřejmě objednat a instalovat u kteréhokoliv dealera jako ŠKODA Originální díl.

Přejeme Vám mnoho spokojenosti s užíváním Vašeho nového vozu značky ŠKODA.

 

dále přidávám oficiální vyjádření od Škoda Auto (facebook Team):

Tlumení přední kapoty je ve vozech ŠKODA umístěno z důvodů plnění zákonných předpisů na vnější hluk. Vás vůz Octavia 1,4 TSI tyto předpisy splňuje i bez tlumení, takže není důvod, aby v něm bylo nainstalováno.

Protihlukovou izolaci, která je určena pro naftové vozy, lze přesto objednat u autorizovaného partnera ŠKODA i pro benzinový vůz, a to jako náhradní díl pod číslem 5E0 863 371.

 

 

 

Třeba bude vyjádření automobilky k izolaci pod kapotou motoru i ostatním k užitku.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Správne číslo by malo byť 5E0 863 831. Číslo, čo sa spomína v odpovedi z infolinky, som nenašiel v katalógu ND.

 

Zároveň dopĺňam info o skúsenosť v kombinácii s 1.4 TSI. Po namontovaní izolácie na kapotu som si subjektívne nevšimol žiadnu zmenu, platí to, čo som písal vyššie - jediný badateľný efekt pre mňa zostáva ten, že po otvorení kapoty táto vyzerá "krajšie".

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...
V 10. 9. 2013 at 12:08, statik_08 napsal:

Dobrý den,

rád bych se zeptal majitelů tohoto motoru, zda mají ze strany motoru tepelnou/zvukovou izolaci na přední kapotě? Pokud ne, má někdo zkušenosti s dokoupením tohoto dílu?

No zkušenosti mam. Ale řeknu, že až jsem izolaci dělal samostatně, tak to je poser. Oke, funguje to dobře nějaké půl roku, a to pokud nemáš ruky z prdele a vše uděláš kvalitně. Pro tepelnou izolaci motoru jsem používal Neoprene 10 a STP black gold. Koupil zde: https://www.2din.cz/

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...