Přejít na obsah

kodovaní centralni elektriky


apicus

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni

prosím o radu,chtěl sem si na Octavii II Facelift r.v.2012 nakodovat americké osvětlení

tak sem v kalkulačce pro dlouhé kodovaní v centralní elektrice změnil v Byte18 na americké

osvětlení a přestalo mi chodit denní svícení vedle mlhovek a část zadních světel,na každé

straně jedna spodní žárovka.Přístrojovka hlasí prasklou žárovku a diagnostika taky piše

defekt světla levá,pravá strana.Kodovaní sem vrátil jak bylo,v Byte18 sem zaškrtnul 00 standart(EEPROM),

ale je to furt stejné,zkoušel sem to několikrát překodovat,zkoušel sem i zkopirovat kod z jine octavky a nic.

Tak pěkně prosim nemate někdo tušení jak to vrátit spátky

předem moc děkuji zarady

Odkaz ke komentáři

Bohužiaľ si pomiešal hrušky s jablkami, do OIIFL si sa snažil narvať kódovanie z OII pred FL :wallbash:

Do bytu 18 skús zadať niektorý z kódov - 33, 35, 37 alebo 39. Po nakódovaní zakaždým vymaž chyby a skontroluj, či všetky svetlá svietia ako majú! Niektorý z týchto kódov by mal zabrať. Po zápise kódu sa na hodnote byte 18 pri načítaní zobrazí hodnota 00. Je to takto v poriadku!

 

Varovanie do budúcna pre ostatných - na byte 18 u OII FL sa nešahá!!!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Ahoj, podařilo se někomu vyřešit problém se změněnou hodnotou na byte 18? Bohužel jsem nedopatřením zasáhnul do těchto hodnot  a nyní se mi nedaří vrátit zpět. Denní světla (tedy 2. žárovka v mlhovém světle) nesvítí a nerad bych postupoval tak, že bych zkoušel všechny různé kombinace 00 - FF nebo na denní svícení využil mlhovky. 

Z různých témat a po internetu jsem vyčetl, že hodnota 00 pouze skrývá reálné nastavené hodnoty. Zkoušel jsem 5B a 34, bez výsledku a dnes bych za světla vyzkoušel ještě hodnoty 36, 37.

Pokud by někdo řešil toto nastavení a shodou náhod i třeba pro O2 rv 2012 Elegance s vypínačem auto (rozsvěcování potkávacích světel při poklesu intenzity okolního světla), BCM - 1K0 937 087 Q a byl ochotný se podělit, budu nadmíru vděčný. A pokud to nedopadne, půjdu se prásknout do autorizáku. :-) 

Předem moc děkuji.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

Tak mám vyřešeno, Pokud by se někomu podařilo zasáhnout do byte 18 níže poznatky, které mohou pomoci protože na internetu a hlavně na českých stránkách jsem téměř nic nápomocného nedohledal. Snad nějakému nešťastlivci pomůže.. :-) 

Prvotním impulsem pro zásah do dlouhého kódování bylo automatické přepinání denních/potkávacích světel při poklesu intenzity okolního světla s vypínačem AUTO, což skončilo s chybou a právě rozhozenými hodnotami na bytu 18. Od té doby nesvítilo v žádné z poloh vypínače denní svícení. (2. žárovka v mlhových světlech)

Úprava/oprava prováděna na Octavia II rv. 2012, výbava elegance, jednotka BCM PQ35 H 110 0651 , VAG NUMBER 1K0 937 087 Q. Použitá verze VCDS 17.1.3. 

1. Pokud přes VCDS na hodnotách byte 18 naleznete 00, jedná se o skrytí reálných hodnot. Přepsání hodnot na 00 je tedy vhodné z mého pohledu pouze, pokud se Vám pomocí nových hodnot podaří nakódovat co potřebujete a tuto hodnotu následně chcete skrýt.
2. V příloze uvádím soubor byte18-OctaviaSuperb.pdf ve kterém jsou vypsané různé kombinace hlavně pro Octavii a Superb o něco podrobněji a přehledněji než v následujícícm dokumentu.
3. V příloze uvádím soubor byte18.xlsx ve kterém naleznete všemožné různé kombinace pro různé modely nejen Škoda ale i VW, Audi, ... kde pro jednotlivé modely naleznete x kombinací s různými výbavami. (halogeny, xenony, led, ...)

Pro mě nakonec TA správná hodnota na bytu 18 byla 38. Podotýkám, že mám halogenové světla a v mlhovce 2 žárovky - mlhové a denní. 

byte18.xlsx

byte18-OctaviaSuperb.pdf

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Ahoj Oktáváci, nějakým záhadným způsobem se mi povedlo rozhodit původní dlouhé kódováni, vrátil jsem jej zpět ale na bitu 18 už nevím co tam má být, mam 2009 facelift RS a s kódováním 5B mi svítí denní ledky jako parkovačky tak ma 30% a se světly xenon nesvítí vůbec. Věděl by prosím někdo kód na RSko? Díky 😉

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
V 6. 5. 2020 at 11:38, Wimpy007 napsal:

Ahoj Oktáváci, nějakým záhadným způsobem se mi povedlo rozhodit původní dlouhé kódováni, vrátil jsem jej zpět ale na bitu 18 už nevím co tam má být, mam 2009 facelift RS a s kódováním 5B mi svítí denní ledky jako parkovačky tak ma 30% a se světly xenon nesvítí vůbec. Věděl by prosím někdo kód na RSko? Díky 😉

Ahoj, našel jsi nakonec řešení? Stejný problém jako popisuješ 🙂 

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Čau kluci, mám problém na Superbu 2 facelift sedan bixenon, zadek komplet origo led, vím že to není Octavia ale neumím se nikde na netu dopátrat řešení a jsem bezmocný. Bohužel se mi povedlo změnit byte 18 a už jsem vyzkoušel snad vše… asi nejbližší funkční hodnota je 64 a 65, ale stále mi skáče chyba zadní mlhovky a zpátečky. Dokáže mi někdo poradit? Parametr 84 a 85 je pro combi. Budu vděčný za tipy. 
 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...