Přejít na obsah

motor stráca výkon po prudšom pridaní plynu


Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

za posledné tri dni mám na mojej octe (AEE r. 97, 127 000 km) nasledovný problém: pri jazde, niekedy aj pri rozbiehaní po prudšom pridaní plynu motor stráca výkon, trhá a neakceleruje, akoby sa dusil. Keď na voľnobehu dám plynový pedál na podlahu, je počuť, ako by sa motor dusil a otáčky stúpajú veľmi pomaly. Ak však plynule pridávam plyn (veľmi opatrne), auto normálne pridáva a zrýchľuje.

Pri jazde do kopca, kde som normálne vyšiel na 5, som postupne musel podraďovať až na 3, aby som kopec vyšiel, viac plynu bol problém. Jednoducho musím mu pridať toľko plynu, koľko zvládne, ak dám viac začne sa dusiť, alebo cukať. Robí to stále, pri studenom aj zohriatom motore.

 

Dnes som bol na diagnostike, žiadnu chybu nevykazuje, poradili mi, že to môže byť ucpaným palivovým filtrom, alebo špatnými sviečkami. Všetko toto som vymenil a žiadna zmena. Na aute mám minulý rok menené čidlo teploty chlad. kvapaliny, nové zapaľovacie káble, nové zapaľovacie trafo, viečko a palec rozdeľovača, rozvody a lambda sondu, klapka je vyčistená.

Prosím vás o rady, čím to môže byť, lebo som z toho už zúfalý.

 

ďakujem

 

Feďo

Odkaz ke komentáři

vlezeš pod sedačku najdeš víko čerpadla odpojíš výstupní hadici napojíš svou hadici dáš pet lahev a zapneš klíček benzín by měl pěkně z vesela vytékat-stříkat pokud bude jen líně vytékat je čerpadlo v háji

ještě mi napadá že by to mohlo stačit odpojit pod autem u filtru a kouknout jestli teče

už se mi taky stalo že si známej dones filrt od Viky a auto sme nemohli natočit chvilku sem kolem toho lítal než mi napadlo odpojit hadici za filtrem a skusit jestli z toho teče benzín :wallbash: samozřejmě netek hned sem ho poslal letecky do kontajneru

Upraveno uživatelem pavel71
Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Mám presne taký istý problém s Peugeotom 306, motor 1,6i benzín/plyn a názory viacerých servisákov naň sú rôzne. Pri prudšom aj silnejšom šliapnutí na plyn, alebo nad 80 km/h ho začne spomaľovať a do kopca, kde som chodieval na IV - V. stupni 70-80km/h musím teraz radiť už na III - II s rýchlosťou 20-50 Km/h, kedy ako. Správa sa rovnako pri jazde na benzín, tak aj na plyn z čoho predpokladám, že porucha nebude v palivovom systéme. Sviečky mám už vymenené a vzduchový filter má asi 7000 km. v normálnom prostredí.

Na voľnobeh ide bez problémov, len na benzíne zhasína, kým sa nezohreje motor aspň na 50-60 stupňov

Preto by som chcel poprosiť o radu, prípadne ak mal niekto podobný problém, ako ho vyriešil. Ďakujem.

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Máme čerstvě najeto 60tis a stejný efekt jsem zaznamenal. Při "kickdownu" se motor "nadechne" ale nechce jet, jako kdyby tam ta mapa prostě nebyla.

Při postupném přidávání plynu a dokonce ubírání je cítit jak motor jde líp do otáček.

Ještě mi nezaschnul inkoust na papírech, ale snad se můžu podělit o zkušenost z mých občasných

jízd - motor se rád pohybuje kolem 3tis ot. a nejlíp mu vyhovuje 3-4kvalt v tom rozmezí otáček. Nutno zmínit že po vyndání "delšího" sání co jsem dodělával jsem tenhle efekt nepocítil.

Z mého pohledu motor nemá dostatek směsi vzduchu, zato benzínu má moc - "zaváhá" a než se zaplní parohy vzduchem tak to holt trvá.

 

Udělal bych si na víkend volno, rozebral sání a vyčistil od bordelu, upravil sání a do nádrže nalejt aditivum.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Čím víc na to při jízdě myslim, tim víc docházím k závěru že je to konstrukcí motoru.

Rozebrat a vyčistit sání, prohnat to aditivem a dekarbonizovat kohoutkovou vodou. Když ani to nepomůže tak napojit na VAG a zkontrolovat hodnoty na Lambda sondě a vstřicích.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • jakože ja to prikryvam ještě kryci plachtou, takže to by se moc neotestovalo ... spíš by mě zajímalo, kde by byla jaká promáčklina, protoze nektery ty kusy byly fakt tezky...
    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
×
×
  • Vytvořit...