Přejít na obsah

Sportovní podvozek Octavia 1U


t-vag

Doporučené příspěvky

Zdravím, Vaše tipy a zkušenosti na solidní stavítko? Vím, že je toho všude moc, ale zajímaly by mě Vaše zkušenosti s tím :palec: Jde mi čistě jen o výškově stavitelnej podvozek, vím že třeba TA Technix snad i v případě závady posílá náhradní tlumič když třeba ten původní teče atd. jak je to s kval¨litou? Kdo by co doporučoval? Díky za příspěvky :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím, Vaše tipy a zkušenosti na solidní stavítko? Vím, že je toho všude moc, ale zajímaly by mě Vaše zkušenosti s tím :palec: Jde mi čistě jen o výškově stavitelnej podvozek, vím že třeba TA Technix snad i v případě závady posílá náhradní tlumič když třeba ten původní teče atd. jak je to s kval¨litou? Kdo by co doporučoval? Díky za příspěvky :palec:

 

 

Strašně záleží co chceš. Podvozky tu vyrábí kupa firem.

Začíná to u JOMu, který je nejlevnější na trhu, ale trpí kupou neduh. Lidem to vrže a poměr reklamací je opravdu krutě vysoký. Celkově bych ho volil když bych chtěl něco na stylovku co stojí většinu roku v garáži. Náhradní díly nejsou a všecko se vyhazuje do koše.

 

TA Technix je králem mezi levnými podvozky. Ta stavítka jsou levná a reklamace se pohybují kolem 2%, což je číslo srovnatelné s těmi nejdražšími podvozky. Samozřejmě to nejsou žádné závodní podvozky ani podvozky na okruh. Stavitelný podvozek Škoda Octavia vychází kolem 5 tis. Řekl bych že asi to nejlepší co dostaneš za ty peníze. Hodně se asi i kupují, protože auta jako octavia jsou u svého majutele 2-5 let, takže se lidem asi nevyplatí kupovat něco dražšího. Náhradní díly jsou, takže jde cokoliv opravit.

 

Pak pokračuje AP, které je fakt kvalitní, ale už musíš počítat s částkami 10-20 tis. Následují opravdu TOP podvozky, které se dají použít i na okruhy a takové ta amatérské závodění a to je weitec, H&R atd atd.. Tyhle podvozky se běžně opravují repasí.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Zdravím, potřebuji na autě vyměnit tlumiče a připadá mi, že cenový rozdíl mezi klasickými a TA Technix není zas tak velký. Moje otázka zní - Jak velký je problém si něco takového jako je výměna udělat samo domo v garáži?

 

Je to jen o zvedáku, pokud to auto dokážeš rozumně zvednout tak je to o 3-4 šroubech na jednom kole.

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Ahoj kluci, v dohledné době budu měnit tlumiče,dorazy, pružiny a uložení u své octavky 81kw combi a chtěl bych jít tak o 35mm dolů. Chtěl bych poradit jaký podvozek kupovat. V tomto se úplně neorientuji... vím, že stavítko nechci, chci zachovat pohodlí. A cena do které se vejít je tak okolo 10 tisíc. Pročetl jsem zde spoustu vláken, ale moc lidí nedá, zda to měnili u liftbacku nebo combi. Někdo mi říkal že to je stejné, někdo ze jsou podvozky jiné. Takže otázka zní, jaký podvozek na octavii 81kw combi, podmínka je statik, cena kolem 10 tisíc. Díky za odpovědi :)

Odkaz ke komentáři

Toho jsem si také nevšiml,jediné co jsem proti HR zaznamenal hned po nasazení,že na příčné nerovnosti je zadek proti HR příjemnější.

Všiml jsem si toho už při vyjíždějí z garáže,HRko bylo při přejetí prahu vyloženě tvrdé,jenom drc drc,Lowtec je měkčí,trochu i prohoupne.Na ten předek se zaměřím a dám vědět.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...
  • o rok později...

Zdravim. Chystam se na komplet podvozek na me RS. V podstate jsem vyber zuzil na lowtec, ktery tady celkem chvalite a AP Sportfahrwerke. Oboji je ve stejne cenove, oboji je myslim nemec, ale to je tak vse co vim ?. Je tu nekdo, kdo dokaze poradit klady a zapory obou podvozku? Popripade navrhnout lepsi variantu podvozku? Diky za rady i informace.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
V 13. 4. 2016 at 0:15, Tomek128 napsal:

Zdravim planujem zakúpiť stelovak ta technix a moja otázka sa týka toho či seriove horne ulozenia, prachovky a dorazy pasuju na podvozok ta technix

https://tatechnix.cz/32947-vyskove-stavitelny-podvozek-skoda-octavia-1-1u-ta-technix-4250570645057.html

Pokud tím myslíš toto, tak ano. Jen vyměníš tlumič za tlumič respektive person za person. Nic dalšího neměníš.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...