Přejít na obsah

mot.olej ASV- 230.tis km


Vácav

Doporučené příspěvky

Jakej dát olej do TDI (81.Kw, ASV) najeto 230.tis Km, v této chvíli je tam Castrol Magnatec 5W-40, příště už ho tám nedávám, kvalita nic moc a bere olej, před tím tam byl Liqui Moly 5W-40 (ten u ž nedávám je zbytčně drahej) a téměř žádná spotřeba oleje, pouze 1.tis km před výměnou..

Uvažuji nad TOTAL QUARTZ 9000 5W40 ( 5 lt ) Akce sleva ! 979,-Kč www.olejservis.cz/ nebo Valvoline Durablend diesel 5W-40 (tady když si to trochu pročtete, je to směs syntetického oleje a prvotřídního oleje, he, he je to tedy polosyntetika :palec:http://www.e-xenony.cz/valvoline-oleje-a-m...-5w-40--5litru-

Odkaz ke komentáři

já dávám už pár let Mogul z Parama. Samozžejmě odpovídající typ. Litr stojí něco kolem myslím 120,-Kč, filtr kupuju u dealera Škoda. Spokojenost. Mimochodem třeba Castrol oleje jsou vyráběné v Paramu. Vím to jednak od šéfa QC v Paramu a také z druhé strany od jednoho vysoce postaveného člověka z Castrolu, který má právě oleje na starosti. Dále jejich oleje používá Škodovka jak v motorárně(potvrzeno šéfem motorárny) jako řezné oleje, tak i do prvovýroby. Parametry olejů z Parama jsou naprosto srovnatelné s konkurencí, která má jen lépe a dlouhodobě udělaný marketing. Zrovna minulý týden jsem byl v Paramu a jako pokaždé jsme se krátce bavili, jak jim jdou kšefty a stále se jim nedaří prorazit marketingově.

Odkaz ke komentáři

No nevym, ja s Edge (Castrol) mam velice dobre zkusenosti, olej to zere jak gdy, negdy na 10.000 ani kapku negdy 0,1 negdy 0,3 ale pres 0,5 jsem se nedostal. Mam najeto 195.000 a delam tak 90%mesto a tech 5% jsou okreski. Auto zahrate moc nesetrim, a jak jsem rek maximalni spokojenost.

 

Jinak soused ma taxi Octuli 81kw s najetejma 260.000km a az mu to zacalo zrat olej (ne moc myslim ze 1l na 10.000km) tak zustal u Castrolu Edge ale bere 10-40w a rika ze se ta spotreba o hodne zmensila ze je pry na tom stejne jako driv gdyz mu to nezralo a pouzival 5-40!

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
kolik oleje ti to bere? mam taky 1,9 tdi 81kw asv mam najeto 195 000 davam Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 a dolejvám tak 0,5l na 15 000 km

 

 

ja som po výmene prvých 2 tisíc km dolial cca 0,5l, ale už mám prejdených dalších 2 000 km a olej je rovnako....

 

a octavia má už cez 225 000 km

Odkaz ke komentáři

No ale to by poznali na emisích ne? Byl jsem na nich v létě a v pohodě. Jinak nic necítím a na to že je to nefťák ani nehulí, takže není vidět jestli je kouř namodralej. Jediný kdy si trochu zahulí je při startu a to protože nechytá hned, ale až ne cca třetí někdy čtvrtý otočení.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravim mal by som otazku : auto som kupil z Nemecka a olej bol meneny pri 145 000 km a dalsia vymena je predpisana az na 175 000 km co sa mi zda dost neskoro teraz mam najazdene cez 17 000 km a chcel by som ho dat vymenit akurat jedina informacia ohladom oleja v servisnej knizke je ze bol nalievany 5w-30 vobec neviem specifikaciu aj som hladal na stitku v motore, tiez som nic nenasiel. Hned po kupe som kupil liter oleja na dolievanie :

 

http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=9...p;hlzaradenie=1

 

akurat teraz ked citam neviem ci je spravny uz som z neho asi 2 deci nalial do motora mohli by ste mi prosim vas poradit?

Chcel by som ho komplet vymenit len neviem ci ostat pri tejto znacke, specifikacii ci radsej naliat 10w-40,5w-40

 

 

Dakujem

Odkaz ke komentáři

Tento olej má VW 504 00/ 507 00.

Specifikace pro tdi (vw) je 505,tuhle musí splňovat. Tento olej je dobrý, je to syntetika s prodlouženým intervalem, ale je také drahá. Myslím, že většina lidí používá klasickou syntetiku 5W40 a interval 15 tis. km, ale je lepší měnit dříve 12-13 tis. km, to už je ale na každém, jak autu dopřává. :palec: a značka je skoro jedno, jestli mogul, castrol,valvoline,shell,mobil atd. Kvalita olejů je zhruba v dnešní době srovnatelná.

Odkaz ke komentáři
Tento olej má VW 504 00/ 507 00.

Specifikace pro tdi (vw) je 505,tuhle musí splňovat. Tento olej je dobrý, je to syntetika s prodlouženým intervalem, ale je také drahá. Myslím, že většina lidí používá klasickou syntetiku 5W40 a interval 15 tis. km, ale je lepší měnit dříve 12-13 tis. km, to už je ale na každém, jak autu dopřává. :palec: a značka je skoro jedno, jestli mogul, castrol,valvoline,shell,mobil atd. Kvalita olejů je zhruba v dnešní době srovnatelná.

 

ale niekde som cital ze nie je moc dobre ist z horsieho oleja do lepsieho ci je to len nejaky blud? Staci ked stary vypustim a mozem naliat ajuplne iny?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
    • Příběh "Jak mi globální oteplování zachránilo auto". Protože bylo teplo, tak už jsem samozřejmě jezdil a měl jsem auto 3 týdny na dvoře... když nehlásí nějaky mordor nebo krupobití, tak to mám radši po ruce, když ta garáž není u bytu ... No, a jak ted hlasili a pripadny snezeni, tak jsem auto predminulou sobotu umyl a měl v plánu ho schovat ... přijedu ke garáži, otevřu a tam tohle překvápko ze stropu ... jakože, nevím, kdo při mě stál, ale fakt štěstí :-) Tak jsem zase odjel na dvorek, sníh nesníh ... lepší než mít na autě tohle... některý kousky byly silný tak 2 palce ... No a budu mít teda jinou garáž...
×
×
  • Vytvořit...