Přejít na obsah

mot.olej ASV- 230.tis km


Vácav

Doporučené příspěvky

K proplachu. Ted jsem menil olej a prechazel jsem z Castrol na TOTAL (specifikace atd zachováno), ale pro svůj vnitřní klid jsem výplach udělal a přijde mi, že motor má lepši chod. Vyplachovacího oleje jsem použil 1L. Myslím tedy, že výplach neuškodí :)

Upraveno uživatelem milos0785
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Tak tak ctu tak vsichni davate 5w40 ja mam OI 81kw asv a kdyz sem ji koupil tak sem jel do servisu a ptal sem se a rekli podle toho co tam davali jenze to se nikde nedoctu serviska neni a oni nekam koukli a ze tam muze byt 10w40 tak ho tam uz 3 roky davam a vpoho zadny problem nemam vymena kazdych 10000 nekdy i driv davam od Shellu olej. Mam tam tedy zacit davat 5w40 nebo tam mam nechat 10w40 dik za info

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Klidně tam nech 10W, nic se nestane.

mam auto od 130tkm.do cca 165tkm jsem lil jen castrol diesel 5w40,pote byla delana hlava a indi v Bohumine mi tam zacal lit liqui moly top tec 4100 5w40 a od te doby to tam davam porad.najeto 222tkm.menim cca co 10t-11t km a mezi vymenama skoro ani nedolivam jak kdy

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Ahoj, do 1.9 81kW ASV jsem nechal dát v létě Castrol Magnatec 5W40. Od té doby najeto cca 8 tisíc km a cca 0,5 - 0,75 litru oleje jsem musel dolít (rozsvítila se kontrolka).

 

V nejbližší době budu olej měnit, ale chci se zeptat, zda je možné, že by to Castrol "žralo" a jiný olej ne? (dříve tam byl nějaký německý, ani nevím, co to bylo za značku) a za nějakých 10-12 tisíc km jsem nemusel nic dolévat.

 

Octa má najeto 243 000 km, minulý rok přetěsnění a broušení hlavy, auto nevykazuje žádné problémy.

 

Odkaz ke komentáři

Pokud chceš zůstat u Castrolu (asi není důvod, ale kdyby jo), tak doporučuji spíše tento http://www.bmshop.eu/olej-motorovy-castrol-edge-turbo-diesel-5w-40-4l/ edge turbo diesel. Ve firmě s ním máme lepší zkušenosti, než s Magnatecem. Ale pokud chceš něco jiného, určitě není špatný třeba Shell, Total, a jiné.

 

Důležité je, aby byla splněna VW norma (což ale i Magnatec splňuje).

 

Dle mého názoru spotřeba oleje není nijak vysoká, ale pokud si se spotřebou oleje dříve problémy neměl, tak zkus vyměnit olej, případě překontrolovat stav motoru, zda někde nemáš skvrny od oleje. Samozřejmě i pod autem se může objevit flek.

 

Takže za mě překontrolovat motor, vyměnit olej a hlídat si to, ale je dost možné, že to je "přirozený" úbytek.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím, pořídil jsem si Octavii s tímto motorem 1.9 tdi 81 kw ASV. Prolém je v tom, že jsem se nikde v autě nedočetl co tam bylo dáváno za olej, ani v servisní knížce. Z knížky jsem pouze zjistil že výměna oleje probíhala cca po 30tis. km. Na Castrol mazacím plánu jsem vyčetl že tam můžu dát 5W-40, 5W-30 a 10W-40. Je jedno co z toho tam naleju? Nebo je jeden z nich ten kterým nic nezkazím? A nebo mám raději provést výplach motoru, do kterého se mi moc nechce? V budoucnu pánuji měnit olej po 15 tis. km nebo po roce. Předem díky za vaše rady!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Doted jezdilo auto na longlife 5W30,takze muzes prejit na 5W40.Jen doporucuji po prvni vymene menit po max.10tkm..A nelekni se zvysrne spotreby oleje na prvni 2 vymeny - viz. vyse..

 

Tak prvních cca 7tkm to vypadalo, že neubyla ani kapka, ale pomalu začal olej mizet. Trochu už přetahuju (11tkm), ale o víkendu už půjde vyměnit tak uvidíme co druhá výměna.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj kluci, vim ze se to tu resilo, ale mam v tom gulas. Mam OC 1.9TDI 81kW typ motoru ASV , koupil jsem ji z Nemecka ale v servisní knizce neni napsano jaky olej tam patri, nekdo rika 5W-40, nekdo zase 10W-40. V praci mi kluci rikali ze nesmim prejit z 10W na 5W, z vetsiho cisla na mensi, ze se mi pry uvolni karbon a zanese to motor. Poradíte mi prosím co tam mam nalit popripade jakou znacku oleje mi doporucite? dekuju mockrat :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

5w se leje do novych a malo jetych motoru, protoze je ridsi a v motoru jsou male vule.

10w je uz trosku hustsi a mensi vule mu nevadi.

Vetsinou prechazime ma 10w u motoru, ktere maji nad 250 tkm, ale dost zalezi na aktualni kondici motoru (jak moc zere olej).

 

Vetsinou lejeme Mobil, ale kazdy zastava jinou znacku :-)

A celkem dost chvaly ctu posledni dobou i na cesky Mogul :-)

 

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Ahoj,

prošel jsem hodně témat ohledně olejů ale nikde jsem nenašel odpoveď.

 

Olej 5w30 vs 5w40 - proč je 5w40 levnější, když zvládne vyšší teploty ?

Pokud jsem to pochopil dobře v zimě se 5w30 a 5w40 (při studeném startu) bude chovat stejně, ale v létě bude 5w40 lépe držet konzistenci ve vyšších teplotách. Proč je tedy 5w30 dražší ? Nemělo by to být naopak ?

 

Jinak jsem šťastlivec s 345 tis km, který lije pořád plnou syntetiku a olej nemizí (kolem kobmiventulu/EGR to mám trochu počůrané od oleje, tak samo kolem těsnění hlavy ale olej nemizí, je to nejspíš ještě z doby, kdy jsem měl prasklou hadici odvětrání klikovky, přes kterou to zaprasilo motor z venku od oleje).

 

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

ma niekto skusenosti s 1.9 TDi 66/81kW a olejmi Total Quartz 9000 (Energy) 5W-40?

uvazujem nad prechodom na lacnejsi olej. pouzival som Shell Helix Ultra Diesel 5W-40 ale omrzel ma a zda sa mi, ze motor je coraz hlucnejsi

mozno ze by bolo prejst uz na 10W-40 (motor o chvilu oslavi pol mega) ale kvoli turbu a studenym startom v zime velmi nechcem. olej 10W je podla viacerych videi na YouTube pri -20°C podstatne hustejsi ako 5W

uvazujem nad prechodom na Total Quartz 9000 5W-40 (5L viem kupit za necelych 20 €) alebo ENI (Agip) i-Sint 5W-40 (5L za 23 €). alternativne novy Shell Helix HX8 5W-40 (5L za 24 €) ale Shellu by som sa uz asi vyhol

zatial najhorsiu skusenost mam s olejom Valvoline Durablend Diesel 5W-40, dal som ho raz a zdvihatka cvakali ako sialene, tento olej z vlastnej skusenosti do 1.9 TDi rotaciek neodporucam

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...