Přejít na obsah

Ukradená Škoda Octavia II 2006 šedá metalíza


Guest SamG

Doporučené příspěvky

Zdravím

 

Ještě než jsem se jako čerstvý člen Octavia klubu rozkoukal, stihli mi ukrást auto ještě než jsem si na něj nalepil samolepku. Jednalo se o

 

Škoda Octavia II před faceliftem 2.0 TDI krátká.

Dovezená z Německa. Výbava Exklusiv. Šedá až šedo-modrá metalíza shark.

SPZ 5E1 6170.

Xenonové světlomety.

Přední ostřikovače světel, litá kola 15".

Na spodní části víka od kufru miniaturní promáčklina a na pravé straně lehce odchlíplý roh zadního nárazníku.

Interiér v tmavé barvě.

Palubní počítač, multifunkční volant

 

Kdyby něco, kontaktní email je petr.bursa@email.cz

 

Pro ilustraci foto

602941-573936889-karta2.jpeg

Odkaz ke komentáři

Měl jsem ji krátce od ledna a neměla mechanické zabezpečení ještě instalované. V autě byl alarm a imobilizér ( jasně, dostanu asi sodu, že je to nedostatečné ), ale bohužel jsem to z vážných důvodů nestihl. Moje chyba.

 

Stalo se to v Pardubicích - část Polabiny II. - čas nejspíše v rozmezí 21:00 a 01:40 ( kdy jsem šel večer ještě venčit psa ).

VINko : TMBBE61Z972010471

Odkaz ke komentáři

Nechci nějakým způsobem se někoho dotýkat, ale docela nerozumím tomu, "mám krátce" a jsou to 3 měsíce, což už je velmi dlouhá doba, chápal bych 3 dny, a že člověk upozorní na nějakou promáčklinku a podobnou blbost, ale přesný a detailní fotky auta nemá. Možná jsem asi divnej, ale už to bude tím, že mě rukama prošlo více aut. Základem je pojistka, a dodatečný ideálně individuální zabezpečení, tajný vypínač apod. v 90% se to krade na díly a kradou to "amatéři", jen moje poznatky. Tím se rozhodně nechci nikoho dotknout, ale přece jen není to nějaká televize, ale už docela drahá věc. Omlouvám se za OT.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Jsem si vědom velkého risku a vlastní hlouposti z mojí strany, že jsem to odkládal a taky jsem za toto zaplatil. A ani se nebudu vztekat, když mi to někdo řekne :)

 

Jinak mám doma nové. Zase Oktávka, 2007 sedan z Německa po první majitelce, co měla vše řešené jen autorizovaným servisem a s garancí mobility do 180 000. Výborný stav a spokojenost. A poučil jsem se. Mám na ní pojistku proti krádeži, vandalismu, havarijko a živly. Zabezpečení krom zámku řadičky a pískovaných Vinek na oknech navýšeno i tajné tlačítko a Patriot X.

 

nějaké další doporučení na zabezpečení ? :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Cokoliv na hlídání auta přes GPS a GSM je k ničemu, viz. http://www.zbrane-doplnky.cz/cs/spionazni-technika/380-rusicka-signalu-3watt-40m-3g-gsm-gps-wifi-nextel-amps-tacs-nmt-dcs-cdma-pdc-tdma-phs-iden-w-cdma-umts-mobilnich-telefonu.html

 

Pískování VIN je podle mě spíš víc na škodu. Bez pískování je malinko větší šance, že auto půjde na prodej vcelku. Nejelpší zabezpečení je opravdu jen pojistka proti krádeži. Můžete si dát zámek na páku, botičku na kolo, přepinovat kabely a konektor ŘJ, ale pořád to nepomuže proti: a) že vám auto odtáhnou a za b) že si ná vás počkají za rohem až půjdete k autu/z auta, dají vám jednu na dobrou noc a nevezmou si od vás klíče i s papírama. Jěště je varianta c) že Vás vytáhnou z nastartovaného auta (viz. video z rachtajícíma plechovkama) a před nosem ujedou.

Odkaz ke komentáři

- GPS/GSM rozhodne k nicemu neni. Pri prevazne vetsine kradezi aut se rusicky nepouzivaji, coz ostatne potvrzuje mnohalete fungujici podnikani firem v tomto oboru. Kdyz uz jsme u toho, tak stejne funkcni rusicku spajim za 500,-

Dalsi veci je, ze pokud pouzijes rusicku v systemu pouzivajici body, tak te najdou stejne rychle, jako kdybys tu rusicku nemel. Nahlou ztratu signalu objevi jeste driv, nez si majitel stihne vsimnout kradeze. Stejny pripad plati i pro demontaz sledovaciho zarizeni.

 

- piskovani VIN na okna je opet dobra vec, ktera navic snizuje pojistku proti kradezi, stejne jako zabezpeceni radici paky nebo volantu.

 

 

Nejlepsi zabezpeceni je auto nemit.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak jak píše Laurin.Stačí se podívat na statistiky...Sherlog.Navic se v dnešní době kradou auta tak že to "odloží" na pár hodin a čekaji...takže bych to vyhledávací zařízení nezatracoval nehledě na to že pak jsou skoro až 40% slevy na havárijním pojištění :)

 

http://www.sherlog.cz/cz/nalezena-vozidla/Auta/Detail/id-1302/index.html

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...