Přejít na obsah

TDI vs. PD


Juraj Straka

Doporučené příspěvky

Já měl 74kw PD 4 roky, v OCT I 4x4 s 6 kvaltem... při prodeji najeto 245 000km.. Nějaký problém s kabelama díky PD jsem řešil.. Nic hrozného to nebylo ale asi 3x jsem nějaké trable měl.. cukání motoru atd.. díky kabelům.. Jinak souhlas s přechozím příspěvkem.. Na spolehlivost byly motory 66 a 81KW prostě nejlepší..

Odkaz ke komentáři

74 kw jsem neřídil, ale byla možnost se svízt OII 77kw a tam to teda moc nejelo. S tou mojí 81 se jede prostě líp. hoodně jsem tenkrát zvažoval, jestli tdi nebo pd, nakonec jsem zvolik klasiku. Minulý měsíc jsem měl alhambru 2,0 tdi 103kw jako fajnový na vyhlídkovou jízdu, ale jsem zvyklej motor točit, což se jí moc nelíbilo. Na 6tku zvládala 90 ochotně. Jak moc mají pd rády otáčky?

Odkaz ke komentáři

Mel jsem 81 kW 5 let a zadny prodblem... Najeto cca 350 Tkm.. Koupil jsem ji jako jetou s 147 000 km a ten zbytek jsem najel sam. Vse bylo puvodni spojka setrvak vstriky atd... Byla nacipovana cca kolem 98 kW jela mooooc pekne... Jestli by ten motor davali do nejakeho noveho auta nevahal by jsem .. Pro mne numero uno TDI 81 kw... :lol:

Odkaz ke komentáři
říkám jen myšlenka např. http://www.skodaplus.cz/Car/29204/skoda-oc...D404%26fuelList[2]%3D2%26off%3D15

 

stejně nechám svoji,vrážím do domečku a chci udělat dílnu,takže by to bylo zbytečný,ale zajímá mě to....třeba se zadaří ve sportce :lol: :) to víc mi leží v žaludku tvoje sedačky :) ;) :P

 

Cena je pěkná! Ale... Kolik ten motor vydrží? Mně se v hlavě honí myšlenka pořídit i něco jiného, druhé auto. Z PDčka mám strach. Spoustu mechaniků mě od toho odrazuje. Nevím, 77 nemusí být špatná, co jsem tak četl. Ale nejede. Takže bych raději benzín, živit dvě 1,9 :) No nechám to, nicméně viděli jste nový ceník škodovek? Jinak do doby, než jsem měl již zmíněnou alhabru, moc jsem po těhle autech koukal. Touran, sharan, alhambra - to mi rozmlouvali mekánici a halvně mají mrakomor km. :D

Odkaz ke komentáři

ja nevim kamos mel golfa IV mel tam PD motor 85kW nebo tak nejak a rikal ze se to s tema 81 neda srovnat, ze to ma velkej koutak a tu 81 mel poladenou na 160ps tak stejne udelal upravy na tom PD a rikal ze to je nebe a dudy... ze to PD je proste lepsi ze to tahne jak svina... ja v tom nikdy nejel nemuzu posoudit jen sem hazim to co me rekl

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem chvili jezdil v Octavii Combi Tour 1.9 TDi PD 74kw a pokud bych to mel srovnat s 81 kw klasikou, tak jednoznacne zvitezi klasicka rotacka 81kw.

 

1. 81 kW ma urcite lepsi zatah od spodnich otacek - subjektivni pocit

2. zere o cca 1L mene na 100 km nez PD

3. 81 kW neni tolik narocna na kvalitu nafty

4. v interieru je PD hlucnejsi nez 81 kW ASV - subjektivni pocit

5. o neco slozitejsi a cenove narocnejsi opravy motoru u PD

Odkaz ke komentáři
2 houmik > clovece me zatim zakaznici chvalej jakej ma auto tah ikdyz je to jen 74kW

a co se otazky tematu tyka kdybych mel na vyber urcite non PD;)

 

bohužel to je ten turboefekt... já jel tágem 1.9 66kW v pěti lidech (i s šoférem), on přidal do kopce a přítelkyně říká, to jede super... krve by se ve mě nedořezal... když mám pod kapotou 110 kW! :rolleyes: :) :)

Odkaz ke komentáři
bohužel to je ten turboefekt... já jel tágem 1.9 66kW v pěti lidech (i s šoférem), on přidal do kopce a přítelkyně říká, to jede super... krve by se ve mě nedořezal... když mám pod kapotou 110 kW! :D :D :D

 

 

110kW to musí bejt mrcha líná :D

 

jinak za mne 81kW rotačka, máme 10 let najeto 220tis a žádnej problém, teď má ještě trošku vylepšenej motor takže paráda :lol: stačí jenom měnit pravidelně olej a občas dolejt trochu nafty :)

Odkaz ke komentáři

Zdarec všem,

 

Mam zkušenost jak s TDI 81KW tak s TDI PD 96KW ( ve zkratce porovnání )

 

TDi 81KW (VW Golf III ) je rozhodně držák a má nižší náklady na údržbu i spotřebu ( bez chipu ), táhne lépe od spoda, jednodušší konstrukčně - vstřiky, setrvák a pár dalších věcí

 

TDi PD 96KW ( Škoda Octavia ) jak bylo zmíněno když dostane co potřebuje ( kvalitní olej, nafta atd... ) funguje bez problému zase větší razance kroutáku a při vyšších otáčkách chod motoru je dle mé zkušenosti tišší a vyváženější.

 

Je to dost subjektivní někdo má radši TDI a jiní zase PDčka

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

uz je to tady vsechno napsany :D jestli mas auto jako mazla a budes ho treba upravovat, tak je 96 kW lepsi. Otec ma 85 kW PD, najeto 270tisic, leje tam normalni naftu a jezdi bez poruchy. Ja osobne mam 81 kW a ten motor mi je prijemnejsi.

 

edit: jeste mala poznamka... tem 130.000 km moc neverim. My kupovali 4,5 roku staryho Passata a mel 147tisic km :lol:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
Já měl 74kw PD 4 roky, v OCT I 4x4 s 6 kvaltem... při prodeji najeto 245 000km.. Nějaký problém s kabelama díky PD jsem řešil.. Nic hrozného to nebylo ale asi 3x jsem nějaké trable měl.. cukání motoru atd.. díky kabelům.. Jinak souhlas s přechozím příspěvkem.. Na spolehlivost byly motory 66 a 81KW prostě nejlepší..

 

 

Přesně tak 81KW je nej motor v octavii :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...