Přejít na obsah

Jaky olej mam z vyroby?


Doporučené příspěvky

Zdarec lidi.

Nevíte někdo náhodou jak je to s mot. olejem, když si nechám změnit interval výměn z prodlouženého na pevný? Musí se tam stále lít ten samý olej ( long life ) nebo může jiný? Jezdím do autorizovaného servisu v České Lípě, nechal jsem si tuto změnu intervalů udělat, ale servis mi tvrdí, že tam musí dávat ten samý olej, co před změnou. Je to pravda? Nebo si jenom na mě mastí kapsu? Litr Shellu mi účtují 599,- bez DPH... Dík.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

Ahojte, aku mate spotrebu oleja? Ja mam najazdene cca 56000km a prvykrat mi zasvietila kontrolka "Nizky stav oleja". Doteraz som olej nekontroloval, ale vidim ze musim zacat. Dolial som asi 0,3l. zatial (to by malo do vymeny pri 60tkm vydrzat).

Inac mal som celkom dilemu, aky olej doliat. V navode k autu a aj na stitku o vymene oleja v motore je uvedena len specifikacia VW507.00, ale nie je tam udaj o viskozite oleja. Az na fakture zo servisu z prvej vymeny oleja som nasiel, ze tam naliali 5W-30.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Odpovím si sám! Kryt je nutno sundat! A to nejen kvůli výpustnému šroubu, ale i kvůli olejovému filtru. Měl jsem z YT nastudováno, no nikde tam zatím nebyla výměna na typu motoru, který mám v autě já. Tak filtr oleje není shora, ale zespodu. Tím pádem bych předpokládal, že budou-li v servisech měnit olej, musí zvednout auto kvůli výměně filtru a přitom vypustí starý olej. Potom nechápu, proč mi v X servisech řekli, že olej odsávají a nevypouští! Prý je to jedno... Já nejsem toho názoru, proto jsem olej měnil sám. Zůstává otázka, zda v těch X servisech ten filtr vůbec vymění....

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...