Přejít na obsah

škubání při přidání plynu


Daniel25

Doporučené příspěvky

Dobrý den všem, mám Octavii 1 rok výroby 1999 najeto 144000 km, majitelem byl dlouha leta táta takže tachometr opravdu sedi. Nicmene minulý týden jsem zacal pozorovat, že uato v tahu pri seslapnuti zacina lehce cukat, a kdyz jsem se vracel z chaty ( mozna jsem nekde skrtl podvozkem ) auto zacalo pri seslapnuti plynu vydavat neprijemny zvuk, cim rychleji jsem jel tim vetsi byly otacky zvuku vyssi ton, pripominalo to zvuk couvani. Obcas se auto nad urcitou rychlost hodne rozklepalo, po ujeti 80 km neco prasklo a auto sem nakonec musel nechat odtahnout, nedokazal jsem dojet uz do servisu, ted auto stoji 2 dny pred barakem je pod nim mala olejova skrvrna, zhruba uprostred auta v predni casti. Ja autum moc nerozumim ma nekdo tuseni co se s autem stalo a kolik se pohybuje treba oprava problemu?

 

Predem velmi dekuji za odpoved,

 

Daniel.

Odkaz ke komentáři

Jaky mas motor? Predpokladam ale, ze podle toho co pises, tak se ti roztrhl obal prevodovky, to by znamenalo sehnat jinou prevodovku :(

Mam tam benzin 1.6 ja co jsem se ptal tak si take mysli, ze to bude nejspis jak rikas ty, ja prave doufal aby to bylo neco co nejlepvnejsiho nechtelo se mi do starsiho auta cpat moc penez :(

Odkaz ke komentáři

U 1.6/74kw prevodovky odchazi celkem casto, protoze tam jsou slabe nyty a ty casem prasknou a roztrhnou obal prevodovky. Pokud neni obal moc poniceny, tak by se dal zavarit a nyty se daji nahradit opravnou sadou, pak uz by jsi mel mit klid, protoze nove nyty uz jsou pevnejsi a nebo sehnat jinou prevodovku z 1.6 s oznacenim DLP (ty ma urcite typ DUU) a ta ma pevne nyty, u te zadne roztrzeni nehrozi ;) , bohuzel pokud to budes chtit opravit, tak te to nejake penize stat bude (odhad 5 - 10tis) :(

Odkaz ke komentáři

U 1.6/74kw prevodovky odchazi celkem casto, protoze tam jsou slabe nyty a ty casem prasknou a roztrhnou obal prevodovky. Pokud neni obal moc poniceny, tak by se dal zavarit a nyty se daji nahradit opravnou sadou, pak uz by jsi mel mit klid, protoze nove nyty uz jsou pevnejsi a nebo sehnat jinou prevodovku z 1.6 s oznacenim DLP (ty ma urcite typ DUU) a ta ma pevne nyty, u te zadne roztrzeni nehrozi ;) , bohuzel pokud to budes chtit opravit, tak te to nejake penize stat bude (odhad 5 - 10tis) :(

Velmi si cenim tveho casu a a moc diky za vycerpavajici odpoved, je videt ze jsi profik :) V utery mi auto odtahnou a koukne pan na to, snad to do tech 10 tisic vyjde s tim pocitam. Tak jeste jednou diky !

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Tak se možná přidám do klubu, dva a půl roku sloužila a nebyl jediný náznak problémů, nyní když ji chci prodat tak začala trucovat. V sobotu jsem dojel a zacouval do lesa, naložil pár větví a dojel domů, zacouval do dvora, složil a vyjel ven, normálně zaparkoval.... Po cca 4hodinách si je vzala manželka a při vycouvávání něco klepalo, dopředu to neklepe a jede tiše a plynule. Zjistil jsem to až v nedělu když jsem pod autem chtěl posekat trávu.

Je to takové pravidelné cvakání při couvání, je slyšet venku u uvnitř. Když to rozcouvu a vyřadím rychlost a couvu jen tak tak je ticho. Dopředu to nedělá. Napadl mě diferák, je to 1,7 74kW rok 97 či 98, ale to by bylo hlučné i dopředu a cukalo by to??? Nemohu na převodovce najít označení.

 

Ještě mě napadl pravý vnitřní kloub, je na něm asi volná manžeta na poloose, tedy při hmátnutí zezvrchu. Setkal se někdo s něčím takovým?

 

Aauto zvednu, odpojím poloosy a uvidím zda to ustane či ne.

 

Z čeho tam pasuje převodovky, když na 1,6 jsou nedostatkový??? 

 

Děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři

Pokud to bude prevodovkou, tak pasuje prevodovka z 1.6/74,75kw, 1.6/55kw (ma delsi kvalty) a 1.9sdi (ta bude mit jeste o neco delsi kvalty nez ma 1.6/55kw. Ja mam prevodovku z 55kw verze a nemuzu si to vynachvalit, ten prevodovy pomer k motoru vic pasuje nez jako tomu bylo u origo prevodovky. 

Kod prevodovky najdes vyrazeny na rovne plosce ze spodu prevodovky, v blizkosti mista, kde se prevodovka napojuje na motor.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to zvednul, ani nic neodpojoval jen jsem to natočil a dal zpátečku, přibrzdil nohou levej kotouč a hrká to pořád, přibrzdím pravej a to samý, kdyby to byly (kéž by to byly) poloosy tak by to ustalo, bude to v převodovce. Nyní otázka co? Diferák, pak proč na kvaldy dopředu to necvaká??? Vyloměný zub na zpátečce??? Možné by to mohlo být, u náklaďáků a traktorů se to stává, ale u osobáku??? 

 

Z 1,9 TDI 66kW tam nepůjde? Je to skoro stejnej výkon. Kdysi jsem tam známému dával z ropáka, ale je to už 15let ne-li dýl to si nepamatuju co to bylo zač.

 

Tak jsem to testl, nahrál. rachot jde z místa za levou poloosou, není tam někde kolo na zpátečku? Po vypuštění oleje je pěknej, ale našel jsem v něm na magnetu tři malinké úlomky lesklého kovu, asi zuby???

Převodovka už je DLP, takže dif to asi není. No každopádně buď vrakáč či opravit, ale nemohu sehnat jinou skříň za rozumnej peníz, auto už je pro mne nabbytečný tak mělo jít za 15 možná 10 dál :( ....

https://youtu.be/DBSQwa2U_FE

Odkaz ke komentáři

Převodovka je doma. Sehnal jsem z 75kW, ale nemá označení dole jak mají DUU a DLP, kde mám hledat označení u této skříně??? 

 

Děkuji.

 

PS. Kdyby někdo chtěl převodovku DLP která má asi vylomený zoubek někde na zpátečce tak bud k mání za cenu šrotu, myslím že by se dala ještě použít vzhledem k dostupnosti a ceně těchto převodovek. Já už ji opravovat nebudu, jdu jiným směrem.... 

 

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...