Přejít na obsah

"Porucha motoru, Do servisu!"


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

během jízdy se mi rozsvítila kontrolka EPC a na PP se objevila hláška "Porucha motoru Do servisu!". Motor netáhl, otáčky zůstávaly do max 1800. Po zastavení a napíchnutí diagnostiky se zobrazila závada na Throttle Position Sensor (viz log 2016-05-06). Po cca 10 minutách jsem zkusil nastartovat, vše ok, auto jelo normálně.

Při další jízdě se kontrolka a hláška objevila zase, opět max 1800 otáček, ale navíc maximálně druhý převodový stupeň (mám 7 DSG). Po několika ujetých km maximální rychlostí 20km/h jsem zase zastavil, po cca 5 minutách nastartoval a bez problému dojel dalších cca 15km domů. Opět jsem zkontroloval diagnostiku, tentokrát byla "úroda" závad bohatší, zase byly chyby TPS, tentokrát navíc asi i turbo a misfire na všech válcích (viz log 2016-05-07).

 

Co by mohlo být příčinou?

 

Díky za rady,

P.T.

2016-05-06 Engine fault.txt

2016-05-07 Engine faults.txt

Odkaz ke komentáři

Ty otáčky myslím kolem 1400, ruku do ohně za to nedám. V prvním případě jsem na volnoběhu moc nebyl, ale trhání ani jiné nepravidelnosti jsem nepozoroval. V druhém případě to na volnoběhu chvíli cukalo (tipoval bych, že tam se objevil ten misfire), ale jinak taky hladký chod.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

No, včera mě potkalo něco podobného,

 

na displeji hlášení: "Motor do dílny" a svítila kontrolka EPC.

Po dalším startu už tam bylo jen to hlášení a pak už ani to.

 

Ani jsem nepozoroval že bych jel v nějakém nouzovém režimu (bylo to ve meste v hustem provozu)

 

Mám to nějak řešit anebo očekávat nějakou jobovku?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

V podstatě stejné chyby, jako jsem měl já. Od prvních potíží, po kterých jsem klapku vyčistil, jsem najel cca 3500 km, během té doby mi motor spadl do nouzového režimu asi třikrát, pokaždé naštěstí stačilo zastavit, vypnout motor, počkat pár minut, a závada „zmizela“. Vždycky se mi to ale stalo před nějakou delší cestou (Murphy), nakonec jsem to nevydržel a klapku vyměnil. Teď už mám asi 500 km od výměny, zatím ok.

 

Edit: Jinak datum se mi zobrazuje taky naprosto nesmyslné, u jedné chyby mám nesmyslné i kilometry.

Upraveno uživatelem P.T.
Odkaz ke komentáři

Zatím vyčištěno, Klapka nebyla ani moc zasraná. Krom toho jsem vyčistil sensor který je nad klapkou (měření teploty nasávaného vzduchu?).

dále jsem rozebral stranu elektroniky klapky a přehodil převodní ozubené kolečko na stranu kde nemůže být opotřebeno. Trochu vyčistil vnitřek a všechny kontakty kontoxem. Tak a teď prvních 30 km začíná testování.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj, tak já mám po výměně celého sání a svíček "klid" dnes se mi rozsvítilo EPC a motor max 2500 otáček. Dle diag špatná škrtící klapka, zajímavé ovšem bylo ,že nešlo chyby vymazat ani nastavit klapku to vše se podařilo až po několikerém protočení motoru a chcípnutí a znovu zapnutí klíčku zapalování. Nevím dle mého lajckého pohledu bych hledal problém asi v kabelu než v samotné klapce, která je navíc cca rok stará.

Odkaz ke komentáři

Hele já měl nedávno podobnej problém. Klapka nová cca 3/4 roku, EPC, nouzovej režim do 2500ot. Chybu si už přesně napamatuju, ale hlásilo to škrtící klapku. Smazat to šlo ale po otočení klíčku chyba hned naskočila. Po třeba 5min jízdě, chcípnutí a nakopnutí se chyba neobjevila. Tak jsem klapku vymontoval, vyčistil (prostříkal čističem karburátorů a pootíral hadrou) a stříkl kontox na konektor ke klapce a na konektor k pedálu.

I když jsem nevěřil že by to mohlo pomoct (klapka byla vcelku čistá), tak to problém vyřešilo. Asi opravdu stačí málo a začne to dělat neplechu.

Takže doporučuji toto jakožto věc co si v pohodě uděláš sám. Stejně ti tu každý řekne jako první "vyčisti klapku" :)

Upraveno uživatelem rusty333
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...