Přejít na obsah

DPF svítí, žhavení bliká .. nouzový režim ?


Doporučené příspěvky

Zdravím, mám Octavia 2 RS TDI PD 125Kw, tuhle jsem jel a potřeboval jsem vyjet rychle z křižovatky, tak jsem na to šlapl a hned jak jsem přeřadil na dvojku tak se rozsvítila kontrolka motoru. Auto se mi zdálo na volnoběh jakoby vynechávalo. Pak to ustálo a kontrolka zhasla. Po cca. 10km se rozsvítila kontrolka DPF, říkám fajn, chce to regeneraci. Jenže už jsem ujel velkou vzdálenost a kontrolka pořád ne a ne zhasnout. Dneska jsem auto potřeboval, tak jsem jel a najednou auto přestalo táhnout, rozblikala se kontrolka žhavení a na palubním PC se rozsvítilo: "Motor do dílny!". Auto jede max do 3000 otáček, pak škubne a otáčky padají. Nevíte čím by to mohlo být ? Nucená regeneraci filtru před VAG nejde :( Do servisu jsem se stavoval a řekli mi, že mám přijet v úterý. Ale já to auto potřebuji už v pondělí.

Předem díky za opovědi a rady.

Odkaz ke komentáři

Teď k večeru mi to nedalo, tak jsem šel vyzkoušet jen zapnout zapalování a kontrolka žhavení pořád bliká a tak jsem to projel jiným kabelem od souseda a přibyla tato chyba :

 

008194 - filtr pevnych castic rada valcu 1: efektivita na spodni mezi
P2002 - 006 - zkrat na plus

 

Je to jen důsledek toho, že regenerace neproběhla nebo je po filtru ? ... doufám že filtr je v pohodě :( Celkem by mě to naštvalo

Odkaz ke komentáři

Tak jsme si teď byl pro auto v servise. Tam mi řekli že lamda normálně funguje, jen že asi bylo malé napětí tak proto to vyhodilo tu chybu a regeneraci udělali přes vag. Tak aspoň že tak. Ale nějak se mi to nezdá. Abych při každé regeneraci nemusel jezdit do servisu.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Jako přijít a vidět tohle pripadne na autě, asi by me to taky poslalo do kolen 🥲
    • Tvl, já jsem teď poslední dva nasranej permanentně, ale tohle najít na autě by mě asi rozbrečelo.
    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
×
×
  • Vytvořit...