Přejít na obsah

kontrolka oleje


Doporučené příspěvky

Ani se to nedá nazvat problémem, spíš by mě zajímalo co to mohlo způsobit, popř. jestli se s tím někdo nesetkal (motor AQY).

 

Situace: Jedu jako milionkrát před tím po krásné rovné okresce, na tachu příjemných 110-115km/h, motůrek si jen vrní. Za sebou mám už 150km a blížím se domovu a najednou akustický signál a rozsvícená oranžová kontrolka oleje na přístrojích (vím, že když je cokoli "oranžové" nejde o průser ale o upozornění). No tak okamžitě noha z plynu, kontrolní pohled do zp. zrcátka jestli za mnou není olejová skvrna a došoural jsem se na cca 500m vzdálené odpočívadlo. Po kontrole motoru, nikde nic - vše v pořádku (žádný únik, hladina OK). Po nastartování a rozjezdu se kontrolka už neobjevila... a zbylých 50km jako vždy v pohodě... tak CO TO?

Odkaz ke komentáři

Můžu se zeptat kam jsi koukal do paměti závad ? do řj. motoru nebo budíků ? dělá to kamarádovi na Passatu někdy svítí někdy ne a řekli mu v servise že v paměti nic není ale asi se dívali jen do motoru, protože v jednotce budíků má sporadickou chybu čidla hladiny oleje :)

Odkaz ke komentáři

Hladina oleje je OK (viz výše), ten snímač na kapotě mě ale nenapadl... Nicméně včera jsem jel zase 160km v tahu a nic se neobjevilo a teď při cukačkách po městě taky nic... takže díky za tip.

 

Kapotu otvírám dost často - vlastně po každé jízdě když kontroluji motor a občas před jízdou.

 

teď trochu odbočím. Když jsem měl napojenou diagnostiku udělal jsem si test budíků - Za víc jak 100tis km co jsem s autem najel jsem některé symboly (na digitálních displayích) ani neviděl, jen mě překvapilo, co jich tam je (resp. kolik jich tam dokázali v Boleslavi vecpat).

Odkaz ke komentáři

Hojte, mno jestli si dobře pamatuju, tak čidlo úplně ze spod vany je pouze na teplotu a kvalitu oleje, na hladinu je tam ještě jedno. říkám to proto že už 6 let mám to čidlou uhnité v konektoru a při startu si akorát zabliká a dá pokoj :-D (to čidlo tam je důležité když máš nastavenou v budíkách proměnnou délku intervalů výměny oleje)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...