Přejít na obsah

jiri


Fireee

Doporučené příspěvky

Nazdar borci, poradí někdo ?  Kde podle Vás má být trvalých 12V ? na kterém vstupním pinu na rádiu Isudar? Podle mě A7 (battery) a po naměření v přívodním  ISO konektoru tam skutečně je 12.6V (klíč vytáhlý). Podle mě, těch trvalých 12V tam je právě na to, aby se udržela paměť v rádiu ne ?...  Zápasím totiž s tím, že když nastavím rádio, vytáhnu klíč ze zapalování a po chvilce třeba jedu zase pryč s autem, tak musím znova nastavit čas, datum a hlavně spárování s Bluetooth (PIN 0000). Naladění frekvence rádia a nastavení ekvalizéru zůstane.  Čas, datum a BT znova nastavit. Díky za každou radu...    Octavia 2 po FL (2012)

email.seznam.cz.jpg

email.seznam.cz1.jpg

Odkaz ke komentáři
před 9 hodinami, Luke_TDI napsal:

A7 by to byt melo, ale pokud na to koukam dobre tak to neni levy, ale pravy pin Levy je ground.

 

Odesláno z mého Redmi Note 4X pomocí Tapatalk

 

Jak levý, nebo pravý ? Mám zakroužkovaný PIN, kde je 12V a po nasazení do svorkovnice v rádiu se zasune do A7. Ground je zem (A8) A já se ptám, jestli vede správně to napájení 12V do správného pinu a to do A7 ? Podle schématu co je na rádiu, jsem toho moc nepochopil...

 

 

Nazdar borci, poradí někdo ?  Kde podle Vás má být trvalých 12V ? na kterém vstupním pinu na rádiu Isudar? Podle mě A7 (battery) a po naměření v přívodním  ISO konektoru tam skutečně je 12.6V (klíč vytáhlý). Podle mě, těch trvalých 12V tam je právě na to, aby se udržela paměť v rádiu ne ?...  Zápasím totiž s tím, že když nastavím rádio, vytáhnu klíč ze zalování a po chvilce třeba jedu zase pryč autem, tak musím znova nastavit čas, datum a hlavně spárování s Bluetooth (PIN 0000). Naladění frekvence rádia a nastavení ekvalizéru zůstane.  Čas, datum a BT znova nastavit.

Odkaz ke komentáři

No jasne mas pravdu jsem vul to schema je na radiu takze to mas zakrouzkovano dobre. Tam by melo byt stabilnich 12v. A kdyz tech 12v odpojis tak se stanice smazou nebo zustanou porad? Asi zustanou ze? Myslim si, ze radio bude apka ktera ma stanicene ulozene v romce a tudiz se nesmazou a asi se jedna o HW problem. Event z canu si to datum a cas nemuze vytahnout? Nejake can info z auta vytahnes?

 

Odesláno z mého Redmi Note 4X pomocí Tapatalk

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři

Ne nevytahnu, nemám Maxi dot ani multifunkční volant. Přitom v octávce vlastně čas je, myslím na budiku, tak škoda, že to nepracuje automaticky s rádiem ... Spíš mě vadí to neustálé spárováni BT s rádiem.  Nedostal jsem žádný manuál k rádiu ohledně zapojení napájení, což je celkem  na prd...  Na tom štítku, co je na rádiu (viz foto výše) je to taková rada nerada ...

Odkaz ke komentáři

Co mas na A6? Zkusil bych risknout 12v tam, jen to klepnout co se bude dit. Mam v dodavce radio ktere nedrzelo stanice a musel jsem nakonec dat 12v i na spinany kontakt a radio vypinam vytahnutim tatranky. Proste nekdo udelal chybu a videl bych to stejne u toho tveho.

Odesláno z mého Redmi Note 4X pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

předpokládám že v kabelech z radia jde zvlášť konektor na CAN, máš ho zapojený? pokud jo tak ho rozpoj, potom ti radio bude držet paměť a vypínat se s klíčkem. U Isuradu to takhle je, dělalo to i mi při první montáži, opravoval jsem to i sousedovi a ten měl auto u elektrikáře který to nedokázal rozchodit a přitom stačí tahle blbost

Odkaz ke komentáři

Tak Košine musím poděkovat, tak přesně tohle mi pomohlo !!! Zašel jsem do nastavení, a změnil typ vozu. Bylo tam původně Golf 7 (sice to je taky VW), ale zřejmě to má jiné parametry než jiný řádek Volkswagen, který jsem změnil. Uložil do paměti, vytáhl klíč a už drží to co má po zvova nasazení a pootočení klíčku. Sice jsem musel znova vše nastavit, ale důležité je, že to drží paměť. Pak jsem tam šel do toho menu ještě jednou, ale jakmile uděláš nějakou změnu, tak rádio se resetuje a musíš znova vše nastavit, ale to už máš pak na furt, dokud zase nepolezeš do menu a nebudeš něco měnit. Takže čas, datum drží. Zkoušel jsem i BT a tam to zase nedrželo, musel jsem znova nastavit PIN... Tak mi to nedalo a půjčil jsem si od staré, teda od manželky Samsung S6, spároval jsem to s rádiem a drží ! Několikrát jsem zkoušel vypnout zapalování (nechal jsem pár minut v klidu) a znova zasunul a pootočil klíček a S6 se sama připojila !!! Takže bude problém na mém Samsungu Galaxy Note 4... Už dávám Factory reset na telefonu a uvidím. Jinak rádio teda spokojenost, display ukazuje to, co mi neukazoval před změnou nastavení na (Volkswagen) a to nemám Octávku s Maxi Dotem.

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

0.jpg

Odkaz ke komentáři

Telefon po Factory reset funkční, zkouška po spárování s rádiem. Připojí se hned jak strčím a pootočím klíček ! (několikrát odzkoušeno s vytáhlým klíčem a delší pauzou). Takže konečně spokojenost. Tak díky Košin !!!  Škoda, že takové rady nedají výrobci hned do krabice s rádiem... Mám na mysly obyčejný a stručný návod...

Odkaz ke komentáři

Ahojte, 

 

Dlhsi cas som tu nic nepisal. Radio, ktore prislo z obchodu ISUDAR, sa zacalo po case "prejavovat".

1, Radio sa samo prepinalo do MUTE modu. Nepomahalo vobec nic, iba tvrdy reset. 

2, Tuner nehra dobre, stale dokola vypadava ako keby signal. Hraje prerusovane. Odmeral som vsetky kable k antene, zosilovacu, vsetko je ok, ale tuner hraje stale s vypadkami.

Po staznosti poslali upgrade. Nahral som ho do radia a odvtedy nekomunikuje s GATEWAY (aspon si to myslim) lebo nereaguje na vlozenie alebo vypnutie kluca. Musim zakazdym radio manualne zapnut aj vypnut. Tiez sa radio sa nevie spojit, resp. komunikovat s telefonom. Netaha kontakty.

A samozreme tuner hraje stale prerusovane, nevie udrzat signal.

 

Stale mi pisu ze mam vsetky kable skontrolovat a merat ci je tam 12v, ale ja som nic nemenil. Pred upgradom to slo, po nom uz to nejde.

Nemozem otvorit spor, lebo uz som presvihol ten cas. Takze v podstate neviem co robit.

Pisem preto aby som upozornil ostatnych. Mam dojem, ze je to stale iba "shit z Ciny". 

 

Odkaz ke komentáři
V 19. 4. 2018 at 10:30, Falador napsal:

datel.1 prosím Tě proč jsi si vybral to rádio s Windows a ne to samé s Androidem?

https://de.aliexpress.com/store/product/Android-7-1-1-Two-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-SKODA-Octavia-2009-2013/317945_32812023285.html?spm=2114.12010612.0.0.7f6840fdjfkTbr

Já právě uvažuji o tom s Androidem. Díky

 

Zdarec, nechtěl jsem schválně s Androidem. Mám telefon, tablet s Andoidem - je to paráda, jsem na to zvyklej, ale do autorádia ne, na co ? Jsou tam wincky a to mi bohatě stačí. Potřeboval jsem solidní rádio se solidním zvukem (sice jsem tomu nevěřil, že bude hrát dobře), ale musím uznat, že hraje jak svině :-)  . Je tam BT, což je paráda s propojeným telefonem a dobře se vybírají skladby na velkém display v Playlistu skladeb z Micro SD. Takže s Androidem tentokrát nechci. Navigace tam sice je, ale používám stejně vlastní a to jedině Sygic. Kdybych opět kupoval rádio, tak zase s Winckama. Kdosi a kdesi někdo psal, že jsou údajně i problémy s Androidem... Nevím, to nechci řířit blábol... Já se stejně věnuji řízení, takže na hraní s rádiem při jízdě, to je tak na rozbití tlamy...  Těch pár Euro navíc by mě nezabilo za nákup jiného rádia, ale jako opravdu nebotřebuji Android...

Odkaz ke komentáři

A nemůže to být prostě vadný kus?

Ještě tohle téma čtu a řeším na forum.skodahome.cz a tam jsou různé názory.

Někdo zarytě je pro android, že při nejhorším hard reset a je hodně možností co umí a další, že jsou právě pro windows, že to je "prostý" omezený systém, ale když se na něm něco posere, tak je to konečná. Nedá se přehrát soft, reset prostě nic.

Odkaz ke komentáři
9 hours ago, datel.1 said:

Zdarec, nechtěl jsem schválně s Androidem. Mám telefon, tablet s Andoidem - je to paráda, jsem na to zvyklej, ale do autorádia ne, naco ? Jsou tam wincky a to mi bohatě stačí. Potřeboval jsem solidní rádio se solidním zvukem (sice jsem tomu nevěřil, že bude hrát dobře), ale musím uznat, že hraje jak svině :-)  . Je tam BT, což je paráda s propojeným telefonem a dobře se vybírají skladby na velkém display v Playlistu skladeb z Micro SD. Takže s Androidem tentokrát nechci. Navigace tam sice je, ale používám stejně vlastní a to jedině Sygic. Kdybych opět kupoval rádio, tak zase s Winckama. Kdosi a kdesi někdo psal, že jsou údajně i problémy s Androidem... Nevím, to nechci řířit blábol... Já se stejně věnuji řízení, takže na hraní s rádiem při jízdě, to je tak na rozbití tlamy...  Těch pár Euro navíc by mě nezabilo za nákup jiného rádia, ale jako opravdu nebotřebuji Android...

Právě pro mě je argumet na android rádio, že si můžu zrcadlit navigaci z mobilu nebo rovnou použít z rádia google mapy nebo waze. Písničky se daji pouštět přes spotify aj. není to tak omezující právě.

 Stačilo by mi jednoduchý rádio na SD karty, USB, přední kameru si namontovat a pak ideálně na zrcadlení displeje telefonu kvůli navigaci.

 

Odkaz ke komentáři

Android je podla mna fajn. Ma kopec vyhod, mozes tam instalovat alebo stahovat apky. Vacsinou ma taketo radio kopec inych funkcii (netusim ako presne je to s WINDOWS).

Ale su tu aj nevyhody. Napr. doba nabehnutia. Nad tym som neuvazoval a da sa nieco poriesit aj v nastaveniach, ale moje android radio startuje tak cca 40 sec. Nechat ho stale zapnute "vyprazdni" kompletne autobateriu, ale ako som pisal, da sa nastavit, ze sa android uplne vypne po pol hodine, pripadne hodine, co asi staci pocas bezneho dna. Samozrejme cuvacia kamera a senzor sa ukazu ihned po zaradeni spiatocky. Aspon tak to mam ja.

A mas pravdu, vela krat pomoze tvrdy reset, ale kupoval som si radio u ktoreho musim reset robit kazdy den ? Pretoze tuner nefunguje dobre, radio sa samovolne prepina do MUTE modu, alebo pretoze po hodine hrania radio vypise, ze nevie citat USB a chce restart....?

Sorry, ale taketo radio mi pride ako shit.

Uvidime, co poriesim s predajcom, zatial stale vypisuje o nejakych kabloch, ci som ich dobre zapojill a ci som dobre urobil upgrade. Spolieham na to, ze casom pochopi, ze to nie je o upgrade, ale zrejme vadny kus alebo zly soft.

Ohladom tuneru, citam vsade, ze cinske radia mavaju zly tuner, slaby a stale to prerusuje a nehra dobre. Ale zas na druhej strane niektori pisu, ze naopak, tuner im hra dobre a nemaju ziadny problem. Tak asi fakt zalezi od kusu.

 

 

Odkaz ke komentáři

Tobiko: po to upgradu sis prošel nastavení ? taky bych ti doporučil spojit can kabel, zapnout radio a potom rozpojit a nechat rozpojené. V okolí mám asi 5 lidí s isudarem a všichni to mají bez problému už víc jak rok, ať už win nebo android, oboje jim maká bez problému. Signál na radio se dá řešit nějakým adapterem nebo co, ale radio osobně neposlouchám takže neřeším

Odkaz ke komentáři

Je fakt, že to rádio je malinko slabší a jakmile se pojede trošku někam, kde je slabší signál, tak už jde slyšet zašumění v rádiu, po chvilce to zase chytne lepší signál a je klid. Tohle musím vyřešit a myslím, že to nebude problém. Ono totiž originál anténní výstup v Octávii má konektor double Fakra, ale rádio (zrovna to moje Isudar) má pouze jeden vstup Fakra. Takže už jsem se díval na Fakra redukci 2/1 a půjdu do toho. Stejně musím natáhnout dráty (audio) do zadních dveří, takže musím rádio znova vydělat ven.

Odkaz ke komentáři

Ahojte,

@Kosin, Falador, Datel.1,

Nastavenie som presiel velmi podrobne, ale to s rozpojenim kablov som neskusal, dakujem za tip :)

Ja radio pocuvam casto a naozaj mi vadi, ze to nie je dobre. Povedal by som, signal je fajn, lebo nesumi casto, skor je problem, ze hraje prerusovane. 10 sec hraje dobre, potom 2 sec ticho, zasa nejakych 10-15 sec hraje, potom 3 sec ticho...a tak nejak stale dokola.

Poradili mi tu na fore aby som presiel cele vlakno, ze sa to tu riesilo a treba poriesit zapojenie, nie len jednoduche plug in. Tak sa na to chystam.

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...