Přejít na obsah

OII RS TDI CR - špatně se zahřívá


Doporučené příspěvky

Ahoj všem, chci se zeptat těch co mají Octavii II RS 2.0TDI CR za jak dlouho se jim zahřeje motor na provozní teplotu, mám problém s tím, že jak je pod nulou, např. -2C a více tak se mi auto nechce ohřát na 90 stupňů, trasa: jedu 8km po okreskách přes 2 vesnice a pak 13km po hlavní silnici asi 90km/h, točím kolem 2000ot/min když není teplý motor, ale ten se prostě nechce ohřát, včera jsem nechal vyměnit termostat, ale změna v podstatě žádná, jak je nad nulou, je to lepší, ale celkově mi příjde že se strašně dlouho zahřívá. Předem díky za postřehy

Odkaz ke komentáři

tiez mam RS DSG z Nemecka a takysto si lamem hlavu nad zohrievanim auta. Mam aj PTC takze auto kuri uz po 5 min. Ked je teplota okolo 0 tak trasa 17km mi trva cca 15 min co je tak v priemere 70km/h a vtedy stihne voda vybehnut na 90 stupnov, olej asi 70..pred par dnami bolo -10 a olej sa zacal skor zohrievat ako voda :D olej uz ukazoval 52 a voda sa ani nepohlo a na konci tej istej 17km trasy bola voda zohriata asi na 70 stupnov. Podotykam ze rucicka po zohriati vobec nepada. Myslim ze tieto diesle su velmi usporne co sa tyka zbytkoveho tepla tak preto sa aj pomaly zohrevaju, sice ma to hneva ale asi stym nic nespravim. Takysto aj ked odidem z auta tak motor rychlo chladne co sa mi pri starsom benzinaku nestavalo. Rad uvitam aj vase postrehy

Odkaz ke komentáři

taky se mi dýl zahřívá auto, myslim že je to tak nějak v normě vzdálenost i teploty mám stejný cca jak danno.
když jdu třeba na nákup hodinka mimo auto a zas do něj sednu tak zhruba do minutky naskočí teplota oleje obyvkle okolo 52 nebo 55 stupňů a pak to zas jde nahoru.
už jsem dumal nad zimníma krytama do masky a nárazníku

Odkaz ke komentáři

Tak koukam, ze nemam nic spatne. Mam uplne stejne zkusenosti, dovoz taky z de a hreje se pomalu. Co me prekvapilo, tak ani vyhrev sedacek nefunguje nezavisle na topeni. Mam celokozene, vzdy pred vyjezdem to nechavam aspon 5 min klepat, zapnu vyhrev, ale hreje az po zahrati motoru, takze mi na kuzi mrzne prdylka :D. V kamionu to mam uplne jine, zapnu vyhrev sedacek a do minuty topi. Na kokte asi neni topne telisko, ale pousti teply vzduch coz? Kuze asi nebyl nejmoudrejsi tah...

Odkaz ke komentáři

Asi to tak vážně je no, právě mám přímé srovnání s VW Golf V 2.0TDI PD a ten se na stejné trase zahřeje na 90 stupňů ať je třeba venku -20, proto mě tak zaskočilo že RS se na můj vkus velice špatně zahřívá, tak jsem aktivně nechal vyměnit ve škodovce termostat, vyplázl 3000Kč a změna nikde :wallbash:

Odkaz ke komentáři

No, původní odhad ceny byl max 1500Kč včetně veškeré práce, když mi pak přišla SMS že je auto hotové, a viděl jsem tam cenu 3010Kč, tak jsem se zhrozil, je to trochu moc, ale co už, přidávám foto faktury, můžete se pokochat :wallbash: dost zvažuju že pořídím http://www.obautodily.cz/skoda-octavia-ii-rs-facelift-zimni-clona-predniho-narazniku-ki-r-968375-spodni-3569cz739/ nemá někdo podobné řešení?

post-54955-0-92037100-1483304344_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

To se borec s tím termostatem sral tři hodiny dle ceny?

Tady to zahřívání dieslů v zimě je peklo no, ještě když člověk třeba jede z kopce. ta clona je na couračky ideál kolem těch 20km, kdo jezdí delší trasy, tak asi ne. Ono taky to chce trochu držet otáčky kolem dvou tisíc po chvilce, někdo to šetří až moc a jede skoro na volnoběh a pak se to to nezahřeje. :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Kluci a už jste si ten termostat na RS zkusili vyměnit sami? Možná byste se pak vůbec nedivily té ceně a 3h je dost dobrej čas. Je k tomu strašněj přístup a osobně mě to jako laikovi trvalo mnohem dýl. Podle chytré knížky se pomalu musí rozdělat půl motoru (altík ven atd.), což jsem zamítl, takže sem se s tím jebal s trojitým prodloužením malé ráčny atd. Strašná práce a ruce dojebaný až po loket.

 

To samé mě na Felicii trvalo asi 15 minut i s vylitím a nalitím chladící kapaliny - jenže tam člověk sundá šusplech a má to hned na ráně.

 

 

Jinak teda se mi RS v zimě taky pomalu zahřívá, takže zkušenost stejná. Termostat byl sice špatnej (slezlo to gumový těsnění na něm) ale ani po té výměně to o moc lepší není (jen teplota, když už někam vystoupá, tak při jízdě z kopce bez plynu už neklesá). Pokud to má člověk ráno do práce skoro celou cestu z kopce, tak je to v háji. Do kopce se to samo zahřívá celkem rychle. Přemýšlím, že na další zimu mrsknu nějakou clonu před chladič a uvidím.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

ty clony do nárazníku a masky sou vzhledově strašný, já švihnul před chladič rohožku za 100kč přidělal dvouma páskama nahoře za rohy a byl klid, z venku na autě nebylo nic vidět, chladič byl chráněnej před solí a auto se zahřálo o pár km dřív, na dálnici s tim kolem 0 taky nebyl problém

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

I když "s křížkem po funusu", ale také se podělím o zkušenost:

Bohužel je to normální stav, že se motor 2,0 TDI RS obzvláště ve spojení s DSG špatně zahřívá. O jedné lednové mrazivé noci se motor dostal na provozní teplotu po 55 km (ca 50 min.) plynulé jízdy v rovinaté krajině bez vytáčení motoru, de facto bez zátěže. Nepomohlo ani zakrytí jak masky chladiče tak i vstupu vzduchu v nárazníku. Nechal jsem vyměnit termostat (za Kč 4000,00 i z prací v autorizovaném servisu), ale dle očekávání to nepomohlo. OII RS TDI DSG vyrobená počátkem roku 2012 a mladší mají totiž ještě jeden termostat navíc pro DSG. Taková auta by se měla zahřívat o něco rychleji. Vozy vyrobené do 2012 mají jen jeden termostat pro celý chladící okruh motoru i převodovky. nevím, zda motorový olej ve věčně podchlazeném motoru dostal zabrat, raději jsem jej hned po zimě (po ca 7000 km) vyměnil.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
V 3/15/2017 at 16:16, PetrRS napsal:

ty clony do nárazníku a masky sou vzhledově strašný, já švihnul před chladič rohožku za 100kč přidělal dvouma páskama nahoře za rohy a byl klid, z venku na autě nebylo nic vidět, chladič byl chráněnej před solí a auto se zahřálo o pár km dřív, na dálnici s tim kolem 0 taky nebyl problém

Tak to schválně vyzkouším na letošní zimu, to mě ani nenapadlo.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...