Přejít na obsah

Vyber benzinoveho motoru


Doporučené příspěvky

Ahoj, jen bych chtěl poskytnout nějaké zkušenosti ohledně zahřívání motoru 1,4 TSI 90kW.

Dle mého názoru tento motor není dělaný na kratší vzdálenosti. Dlouho se zahřívá a při těchto mrazech zahřívání trvá ještě déle. Jezdím denně do práce 30km tam a 30km zpět. Motor je pořádně prohřátý až po cca 15km, což ve tvém případě by se ani pořádně nezahřál.

Jak je na tom 1,8 TSI, vím jen odsud z fóra a co tak čtu tady, vyhnul bych se mu velkým obloukem.

Odkaz ke komentáři

Pro Octavii II. FL bych volil 1,2TSI http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showforum=98 . Relativně jednoduchý malý motor, netrpí takovými neduhy, jako jeho silnější bráškové. Platí do pro auta do roku výroby 2012. Mmch velmi rychle má plnou teplotu.

 

Btw: Já jsem se hodně vyřádil s porovnáváním motorů do dvojkových Octavií. Mě se karosářské provedení po FL nelíbí, takže jsem vybíral z předface motorizací. Zajezdil jsem si se všemi motory (rukama mi prošlo více jak 50 aut z let výroby 2004-2012). Díky nadstandardnímu přístupu prodejce Škoda Auto Porsche Hradec Králové jsem si zajezdil i s 1,2 TSI a nebylo to zlé. Až budu mít chvíli čas, rozepíši se o svém testování (1,4MPI, 1,6 MPI, 1,6 FSI, 1,8 TSI, 2,0 FSI, 2,0 TSFI, 1,9 TDI, 2,0 TDI a 2,0TDI RS - jediné, co jsem si "netestoval" byla 1,6 MPI ) B)

Odkaz ke komentáři

Budeš hrát ruskou ruletu. Vždy při nástupu do auta. Nastartuju, nenastartuju... viz http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=10, kde je právě "pouhých" 1749 příspěvků na 88 stranách toto téma. Kdyby ten motor neměl tyto neduhy, byl by vynikající. Sám jsem ho hodně chtěl. Tichý, výkonný, při klidné jízdě moc nežere. Ale mít bokem min 100 tis na opravu, to fakt ne :wallbash: . Tak jsem s těžkým srdcem tuto motorizaci vyškrtnul. Jedině mladší ročník. Až budu jednou kupovat Octavii III, tak s 1,8 TSI.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...