Přejít na obsah

Octavia II RS benzin nebo nafta?


Bindy

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

 

chtěl bych koupit Octavii II RS po FL od rv. 2010 a zvažuji jestli benzin nebo diesel. O spotřebu mi v tomto připadě nejde, spíš se mi jedná o případné opravy... Byl jsem rozhodnutný pro benzin, ale můj známý mechanik mě od toho odrazuje, právě kvůli špatným zkušenostem a spíš doporučuje diesel.

Můžete mi prosím poradit jaké jsou výhody/nevýhody obou motorů? Vím, že v jednotlivých motorových sekcích se to řeší separátně, ale rád bych to měl nějak pokupě :) Poslední věc dodám, že jezdím 90% po městě, relativně krátké trasy :)

 

Díky za všechny rady a tipy.

Odkaz ke komentáři

tak asi základní je že když jezdíš 90% po městě tak se ti TDI s DPF filtrem vůbec neoplatí kupovat, protože to bude díra na peníze, krátké trasy, studený motor, DPF věčně zasypané, sání, vstřiky atd atd

raději si kup benzín, sice ti to bude asi žrát olej, ale rozhodně lepší než řešit furt dpf u tdi

Odkaz ke komentáři

No benzin bych každopádně bral radši. Vím, že u obou motorů je něco u dieselu vstřiky a DFP u benzinu vřejmě žraní oleje a řetěz, mám pravdu? Kolik toho oleje žere nebo jak to vlastně je? Jak je to s životností motoru, když opomineme fakt jak se o to předchozí majitel staral, řekněme, že vyberu kus s úplnou a pravdivou servisní historií? Ať vím kolik km by mělo mít maximálně najeto... U benzinu jsem plánoval, aby mělo najeto do 120tisíc. Známý mi právě říkal, že z osobní zkušenosti zná tyto RS Octavie II, které byly servisované pouze u Škodovky v přesně uvedených intervalech, ale po cca 170tisíc km byl motor na odpis...

Odkaz ke komentáři

mám naftu (CEGA) taky jezdim celkem krátký trasy hlavně do práce a z5, jednou za čas si udělám vejlet někam dál a zatim co se týká dpf je v klidu, regenerace jsou cca po 500 až 600km a všechno šlape. když jedu z práce a zapne se regenerace tak se trochu projedu a pohoda (dsg řadí ve vyšších otáčkách)
čeho bych se asi bál ještě tak je setrvačník, to už mám zasebou
jinak pohoda krom běžnýho servisu nebyla žádná investice

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...