Přejít na obsah

Emisní normy atd.


CorkaCZ

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, klubáci.

 

Jsem nový, koupil jsem si oktávku v kombíku v naftě se 4x4 a dnes jsem si to šel přihlásit na magoš do Prahy.

Platil jsem samozřejmě ekodaň, jelikož auto splňuje pouze EURO 2. Auto jsem kupoval od člověka, co to přitáhnul na dovozkách z AU, pěknej hajzlík to je, napálil mě jako malý dítě, ale co už, chybama se člověk učí.

Bohužel mi ani neřekl, že není placené eko a ani se nedalo nikde vyčíst, že je to pouze EURO 2. Jsem od Prahy a mám teď docela bobky, co bude dál, protože se hodně řeší neustále ty emisní normy a emise a zóny a bůh ví jaký lejna z EU, tak mám doma teď vlastně auto, které nemá absolutní hodnotu a až bude obrovský boom, že budou emisní zóny v ČR a s EURAMA 2 tam bude zákaz vjezdu, tak se budou oktávie rozdávat za odvoz.

 

A teď by mě zajímal Váš názor, jelikož já opravdu nevím, co teď. Stálo mě to nemalé peníze a nerad bych to auto likvidoval, nebo fakt nevím co. Koupil jsem to domlácené, strašně moc kosmetiky a auto je vskutku i neprodejné. Říkal jsem si, jak to udělám, jaká to bude leštěnka a dneska se mi udělalo naprosto zle, když jsem si promítnul v hlavě, co to bude za průser a že se mi udělá z auta za X desítek tisíc jen hromada šrotu, která nemůže ani jezdit, ani být zlikvidována, no prostě jen na to, udělat drahé havarijko a prostě to někde rozklepnout.

 

Tak začnu konečně psát dotaz.. Dá se s tím něco ještě udělat? Koupit třeba nový, lepší katalizátor, nebo provést nějaké úpravy? Četl jsem, že od ekologie si oddechnou veteráni, tak mě napadlo to přihlásit jako veterána a vesele si s tím štrádovat po ČR. Nemůže přece ČR jen tak diskriminovat chudší lidi, co nemají na nová auta tím, že jim znemožní dojíždět do vzdálené práce, nebo nedej bože chudá rodina s nemocnými dětmi či rodiči musí jezdit denně do nemocnice a nemá na nové auto. Rád bych věděl celkem Vaše názory, co si o tom myslíte a jak jste na to připraveni?

 

Celkem mi už dává smysl, proč se to sem dováží jak vietnamský zboží, jelikož se toho každej v DE a AU zbavuje za pár korun a tady to koupí hlupák viz já za několik desítek tisíc. Je mi k breku, jak jsou čecháčci vychcaný a nechají každého napálit.

 

Díky a mějte hezký večer.

Odkaz ke komentáři

O jedinem omezeni, co vim, tak jsou emisni zony, ktere sice nefunguji, ale omezuji dopravu. Mam taky octavii a jako veterana ji prihlasis, az pokud bude starsi tusim 30 let :-D

 

Jinak pokud zavedou zakaz provozu aut s nizsim euro nez napr.: 3, tak to u nas bude trvat hodne dlouho a hlavne predpokladam, ze z toho budou solidni pravni tahanice, protoze tech lidi jsou statisice :-/

 

Osobne bych se tohoto nebal...

 

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Nemyslím si, že to bude trvat dlouho. Řeší se to už od roku 2013, poté v roce 2015 byla velká aféra, že to bude od roku 2017 a teď je chvíli klid po pěšině. Četl jsem teď články a chystají to na začátek roku 2018, určitě se to začne hrotit po volbách.

 

Předělat to na jinou emisní normu to nelze, abych měl klidné svědomí?

Odkaz ke komentáři

No, jako obecné informace vím, ale přesné ccm z techničáku nevím, ani kód motoru :) Je to 1.9 tdi 66kw 4x4. Absolutně to nechápu, že kdyby tu měli být ty barevné jakoby nálepky na sklo, tak bych dostal červenou. Je fakt možný, že znám člověka, co má stejný motor, rok 1997 a 1999 a má euro 3? Nedá se to nějak napadnout?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem našel fotku, když jsem si to fotil a je to teda opravdu AGR. Jenže, našel jsem i tabulky, např. zde, 01_5395bc828426a.jpg

 

A od 1.1.2001 mají mít EURO 3, já mám 4.1.2001 a EURO 2. Tak tomu nerozumím. To znamená, že když se ty zóny udělají, opravdu dostanu jen nálepku EURO 2 a i když udělám kdesicosi, fakt mi třeba při měření emisí podle hodnot nedají tu EURO 3? Jde o to, že s tím nemůžu jet ani do Rajchu, ani do Německa. Vím, je to moje chyba, ale ten člověk byl fakt šmejd. Taky už nikdy nekoupím auto přes inzerát.

Odkaz ke komentáři

Napis email do Skodovky, nekde na webu maji nejaky helpdesk. Do emailu rok vyroby, VIN a zeptej se na emisni normu. Ale protoze mas rotacku, tak si myslim, ze Euro 2 zustane.

 

Ja mam pasika r.v. 96 - taky rotacka. V papirech mam Euro 1, ale dle vyrobce bych mel splnovat Euro 2.

 

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Ahoj, dnes jsem zkusil dojít do škodovky, nejdříve nevěřícně koukali, jak je to možné a pak přišli s tím, že od roku 2001 vyráběli motory typu ALH. U AGR není žádná možnost, jak přejít na lepší EURO. Takže mám smolíka. I tak všem děkuji už jsem se s tím trochu smířil, ale nevadí. Hezký den.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...