Přejít na obsah

Svolavaci akce Skody na prehrati softveru ....


Doporučené příspěvky

Jezdí to stejně, spotřeba vyšší, častěji to regeneruje, EGR se skoro neuzavírá. EGR dřív chcípne... mnohem dřív. DPF těžko říct taky to asi schytá dřív když se častěji vypaluje. Údajně jsou úpravy i na přípravě paliva. Nevím co je na tom pravdy, ale jestli nutí čerpadlo tlačit tlaky větší než na které bylo určeno a vstřiky častěji kmitat tak to asi taky nebude hitparáda. Vyser se na to :-)

Odkaz ke komentáři

Ospravedlňujem sa adminovi za vytvorenie nového vlákna predtým Nazdar všetci chcem sa opýtať či aj na CZ/SK ja tiež podobný problém ako tu u nás na ostrove!?irl/Uk

Majitelia 08-09 Octavii dostali listy od Škoda dealera na update softvéru ABS MODULU pretože sa prehrieva

Chcel som Vám to len oznámiť alebo sa informovať či je to tiež tak

Pre ľudí ktorý nedostali list tak si to môžu pozrieť aj na stránke škoda

 

http://master.skoda-.../recall-actions

Tu je ta stránka

 

 

 

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Taky jsem dostal dopis ze škodovky na svolávačku, ale není to povinnost nechat si upravit motor. U mé 1,6 TDI to není jen o softwaru. Po konzultaci s odborníky motor upravit nenechám. Jsou to kecy, te zo nebude mít vliv. Spotřeba vyšší, EGR trpí a DPF víc regeneruje.

Odkaz ke komentáři

Taky jsem to zavrhl po konzultaci se servisákem a zjištění, že v Německu to Policie odmítla absolvovat s Passaty, ačkoli to tam mají povinné. Poldové požádali stát o výjimku.

Jinak názor servisáka stejný - uštve to EGR, častěji pálený DPF a to samo o sobě je balík za opravy. Raději uvažuji o homologovaném čipování na 92 kw (z původních 77kw).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jistě že mě ten článek nedonutí, je zcela evidentně zaplacený od koncernu. Dokud neudělá článek s autem co má na vstřikách aspon 150 tisíc tak můžou zapomenout. Navíc jak poznamenal zkušený chiptunář. Ten zvýšený výkon je jen s pedálem na podlaze při zatížení. Při běžné jízdě se motor chová hůř hlavně při podřazení je prý problém chtít okamžitý výkon. Vidím to tak že systém nestíhá tlakovat soustavu ani s novým vstřikovačema natož se vstřikovačema po 150K km...

Odkaz ke komentáři

Já jsem byl z 1.6 tdi cr měl jsem najeto cca 130xxx km autem jsem jezdil denní denně sam a vše v pohodě.auto jezdilo normálně a spotřeba šla malinko dolů.a to jsem z autem jezdil každý den 150-200 km....takže byl čas vsimnuti že by něco bylo špatně.nikto z vás tam nejde ale od klávesnice to umí posoudit každý ?

Odkaz ke komentáři

Ok, ale ty jsi jezdil, nebo evidentně jezdíš především dálky. Já se s tim pohybuju ze 70% ve městě a denně najedu do 20km. Takže se obávám, že logicky bude auto častěji regenerovat, regenerace budou nedokončené a DPF se odporoučí mnohem dřív. O EGR ventilu ani nemluvě.

 

Jsem skeptik a nechci se hrabat do něčeho, co zatim funguje. Nemám momentálně s jízdním projevem před úpravou problém (když pominu nedostatek výkonu a turbodíru - za to ale 1.6 nemůže).

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Rád bych se taky podělil o zkušenosti.

V servisu mi úpravu udělali prakticky bez jakéhokoli schválení, takže jsem ani neměl na výběr. Výsledek - během 5km odešel EGR ventil a auto tedy opět 7dní v servise (naštěstí bezplatná oprava).

Od té doby (pár dní zpět) bez dalších chyb. Jen se úplně změnil styl jízdy. Z dieselu touto změnu více méně udělali benziňák - musí se vytáčet a zátah začíná až od nějakých 2100 otáček a táhle až k nějakým 4500. Výkon mi přijde výrazně vyšší, než byl dřív.

 

Bude tedy trvat, než si změním styl jízdy z předchozího stavu (otáčky kolem 1600 s výkonem motoru a stačilo lechtat plyn) na stav "když chceš výkon, musíš to vytočit". Spotřeba z původní kombinované 4.5 je na 5.5

 

Kdybych tedy měl možnost, nechal bych si to celé vrátit, ale tato možnost již bohužel neexistuje

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Mám čerstvě po přehrání. Ještě jsem toho moc nenalítal, ale mám pocit jako by to lépe jelo od spodu a malinko vyšší spotřeba. Mám Octu přivezenou z Bulharska, je možné, že tam byl nahraný odlišný SW než jaký se používá u nás ? Ještě jsem to neměl možnost pořádně protáhnout, ale už tak mi přijde průběh krouťáku jiný.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...