Přejít na obsah

Problém so štartovaním s ročnou autobatériou


zork

Doporučené příspěvky

Ospravedlňujem sa teraz som si všimol, že som pridal príspevok do Octavia III, jedná sa o Octaviu I.

 

Zdravím potreboval by som sa poradiť ohľadom autobatérie. Pred rokom som kúpil batériu Exide 77Ah 760A do Octavie I 1.9 TDI. Celý rok v pohode, ale teraz ako klesli teploty začínam mať problém so štartovaním. (Žhaviče som menil minulý rok)

 

Minulý týždeň som dal dobíjať batériu, keď som po nabíjaní premeral napätie mala 12,9V, po týždni mala iba 12,4V čo mi príde dosť málo. Jazdím cca 8km tam a späť okrem víkendu kedy auto stojí. Dnes po 5 dňoch jazdenia a dvoch dňoch státia som naštartoval, ale bolo vidno že sa dosť trápi.

 

Meral som aj napätie na batérii pri naštartovanom aute so zapnutými svetlami, mal som hodnotu cca 14,33V, takže problém s dobíjanim asi nebude.

 

Premeral som aj kludový odber v aute, nameral som 70mA. Mám tam namontovaný dodatočný alarm ktorý by mal mať odber okolo 25-50mA, auto som meral minulý rok a malo cc 20mA, takže by to aj sedelo. (Nemal som dosť času, aby alarm prešiel do režimu spánku, takže je možné že hodnota bude ešte nižšia.)

 

Keď si to zhrniem, kludový odber dobrý, alternátor funguje a neprebíja, žhaviče sú minuloročné je možné aby bolo ročná autobatéria zlá???

 

 

 

Odkaz ke komentáři

Ta červená omluva nemusí zabrat, u každýho postu vlevo dole máš funkci Nahlásit. Klikni a napiš že prosíš o přesunutí ;)

Baterie může bejt KO i po kratší době než jeden rok. Po nabití si měřil napětí hned nebo si aspoň 2hod počkal? Těch 12,4 je málo, ale když se podívám na provoz auta, tak bych to viděl v tom. 8 km je málo nejen pro baterku ale i pro naftovej motor.

Odkaz ke komentáři

Bol som ešte dať v servise premerať baterku, mali nejaký merací prístroj ktorý priamo zapájali na batériu a robili záťažový test, vraj je baterka v poriadku.

Skúsim ešte nechať auto týždeň stáť a uvidím čo sa stane či naštartujem, ale že to asi bude štartér.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...