Přejít na obsah

Výměna ovladače světel = nesvítí potkávačky


nemesis2180

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás matadoři,

 

před rokem mě odešel na mé Octavii r.v. 1997, ovladač světel (pouštěla se samovolně mlhovka a podobně), dal jsem tam vypínač z VW Pola, stejný ročník. Vše fungovalo, až na osvícení budíků a nemožnost zapnout mlhovky. Nedávno už mě to vadilo na tolik, že jsem si z vrakáče objednal ovladač, ze stejné octavie co mám. Výsledek je takový, že vše jede jak má, až na to, že mě nesvítí potkávačky. Podsvícení, mlhovky, obrysovky, všecko jede. Nevíte jak to pořešit?

Odkaz ke komentáři

Tak problém vyřešen. Bohužel, vrakáč mě poslal nefunkční kus (vrakoviště Most). Chápu, je pro technika asi těžké otočit vypínačem a zjistit jestli jede. :)

 

Návod

1. Vyjměte ovladač světel z umístění. Dejte ovladač na nulu, zamáčkněte ovládací kolečko dovnitř (zajede tak 5mm dovnitř) a otočte sním na prvním polohu. Uvolní se Vám a tahem k sobě ho vytáhnete.

 

2. Odpojte konektor pomocí dvou pacek na bocích.

 

3. Sundejte z ovladače krytku se symbolama. Plochým šroubovákem je vzadu opatrně podrýpněte, aby jste ho dostali z pacek a pak to půjde samo.

 

4. Na kulaté části ovladače, jsou z ze zadu 4 otvory na odjištění. 2 nahoře a dva z druhé strany. Nadzvedněte plochým šroubovákem každý zvlášť a přední část by Vám měla vyskočit. Pootočením ovladače by jste z něj měli vytáhnout také samotný ovladač s hřídelkou.

 

5. Máte před sebou destičku a na ní diody a z druhé strany tištěný spoj. Dále vidíme svorky a v něm vodivé drátky. Opatrně, opět plochým šroubovákem ze strany, nadzvedáváte celou destičku tak, aby vypadla s drátky na destiček z těch malých čelistí.

 

6. Jak se Vám to povede, můžete ji odložit a vymontovat samotnou část s kontakty. Na pouzdře máme z obou širších stran 2 packy, každou opět nadzvedneme. Celkově 4. Poté zatlačením šroubovákem na hřídelku, nebo na ozubení ze strany PINů (verze bez mlhovek má ze strany PINů díru se šnekem, verze s mlhovkama a regulací podsvícení tam má mosaznou hřídelku, která je uzavřená plastem.), dostaneme ven kostičku s kontakty a šnekem, který je ovladá.

 

7. Diagnostikujte, kde je problém. Většinou budete mít spálený spoj a pod packou spálený plast na místě kontaktu. Ostřejším šroubovákem ostrouhejte zatavený plast. Dejte pozor, jak budete zvedat plíšek, aby jste ho neohli. Já ho ohl a pak skoro dvě hodiny to různě rovnal, aby mě kontakt sedl na plíšek dole. Když ohnete ten plíšek, tak v poloze, kdy má sepnout kontakt, bude přizvedlý a nesepne ho. V příloze je obrázek kostičky a jak vypadala moje závada.

 

Poprosím admina, aby toto téma přesunul do interiéru. Omylem jsem ho dal do exteriéru. Omlouvám se

post-43976-0-79575800-1513352986_thumb.png

post-43976-0-01866900-1513354160_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...