Přejít na obsah

Vysoký tlak turba


Doporučené příspěvky

Zdravím chlapi. Mam O1 1999 1.8T

a mám velký problém. Při prudkém zrychlení mi auto začne strašně cukat. Myslel jsem že je špatní elektromagneticki ventil pretlaku turba ale nebyl. Tak jsem nechal změřit tlak turba a turbo za normálních podmínek tlačí 1.1baru ale zniceho nic začne tlačit až 1.3baru a v tu chvylku začne auto strašně cukat a skoro vůbec nezrychluje občas pomůže sundat nohu z plynu a zase přidat ale to pomůže jen z jednoho z desiti případů jinak nic nefunguje. Prosim poradte jestli mate někdo zkušenost. Diky

Odkaz ke komentáři

Cukání při akceleraci mohou mimo jiné způsobovat právě svíčky, cívky nebo čerpadlo. Sám jsem si tím prošel, příznaky byly víceméně totožné s Tvými. U mě to byly svíčky.

 

To přetlačení na 1,3 baru nemusí být nutně špatně, pokud se to potom srovná na požadovaný tlak. K určitému přetlačení totiž při prudké akceleraci může dojít, ale musí se to potom srovnat.

 

PS: Teď koukám, že ten můj dotaz z prvního příspěvku jsi už na začátku zodpověděl. To jsem přehédl.

Odkaz ke komentáři

Ten přetlak mě napadá, jestli už není slabá wastegate. Na chipnutých motorech se to stává (nebo na motorech s větším průměrem výfuku). Já to tak mám taky, že mi turbo tlačí o cca 0,2 baru více. Snažím se to řešit. Momentálně pro jistotu chci koupit novou N75.

 

Zkusil bych nechat změřit tlak paliva.

Odkaz ke komentáři

Tak na VAGu to předpokládám bylo, když má hodnoty turba. VAG se taky ale může tvářit, že je vše v pořádku. Jak zmiňuju výše, měl jsem podobný problém a byly to svíčky a VAG mlčel. Při úplném rozpojení vedení za IC taky VAG nic nezaznamenal. Ozval se mi až u totálně mrtvé cívky, kdy auto jelo trvale jen na tři válce. Známému to občas taky cuklo a u něj to byly zase cívky, VAG opět nic neukázal.

 

Zmiňuješ, že jsou původní. Zkus si ověřit ve Škodovce podle VINu, jestli se Tě netýká svolávačka 28F7. Ta se týkala vadné série cívek a zdarma Ti je vymění. Pokud ne, zkusil bych sehnat někoho s 1.8T, jestli by Ti na vyzkoušení cívky nepůjčil (možná by se daly objednat nové po netu a v rámci 14 dnů je zkusit vrátit, kdyby se to nezlepšilo).

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...