Přejít na obsah

Nefunguju stretavacie svetla


pedro92

Doporučené příspěvky

Dobry den , mam problem so stretavacimi svetlometmi na O1, problem je ,ze po zapnuti spinaca do polohy 2 sa nerozsvieta , spinac rozobraty vycisteny. kontakt c.56 a Xz na spinaci po zopnuti piskaju. ked ich spojim na konektore tak sa svetlomety nerozsvietia, rozsvietia sa iba ked spojim c.56 s c 30. Informacie som cerpal s tohto prispevku : , sice sa tam jedna o WV BORU ale spinac vyzera uplne rovnako.

dakujem za kazdu radu.

Odkaz ke komentáři

Ja by som skôr potreboval vediet na akom pine na konektore sa mi objavuje nanapatie pre stretavacky ci som to hore dobre poppisal a ci to plati aj pre O1. A vies mi napisat ako stym suvisy packa? ved ona iba prepina dialkove a stretavacky, ci myslis ze keby som som demontoval kryt svetla tak si to viem pipnut az pri tom spinaci??a ked nie viazne to v packe?

Odkaz ke komentáři

Zadní světla normálně svítí popř. dálkový taky fungují? Pokud ano, tak je to tou páčkou. Opálí se v ní kontakty když se přepíná z potkávaček na dálkový a pak třeba právě ty potkávačky nefungují. Můžeš zkusit tu páčku prostříknout kontaktolem a pokud světla začnou fungovat, tak je to tou páčkou :)

Odkaz ke komentáři

sice packa je celkom nova cca.1 rok ked sa dorabal tempomat ale vyskusat to mozem. Skôr by som potreboval vediet ktore piny spina spinac svetiel ci to skusam spravne. c.56 a c.30 lebo spinac mi spina c.56 a Xz. lenze na Xz pri konektore spinaca sa mi neobjavuje nic. Dakujem

Odkaz ke komentáři

spínač světel v poloze pro světla, zapalování zapnuto:

- napětí musí být ve spínači světel na kontaktu T17a/4 (ozn. 56, vodič 1,5ge/ro), a odtud jde do přepínače světel (do "páčky") na kontakt v páčce T12a/7 (ozn. 56) a ten se sepne (v poloze páčky tlumená světla) s kontaktem T12a/8 (ozn 56b, vodič 1,5ge/gn) a tento vodič jde na pojistky S20, S21 pro tlumená světla.

To je celá cesta, s libovolným multimetrem to proměříš.

Pokud bys potřeboval výřezy z příslušných schemat s vysvětlením, zkusil bych je sem dodat.

 

První zásadní měření musíš začít tím, že na přepínači světel MUSÍ být napětí +12V na T17a/1 (ozn. Xz, 2,5sw/ro).

Odkaz ke komentáři

Dobry vecer, ano napatie tam je , ale aj ked to prepojim dratom na konektore tak sa nerozvietia, vid obrazok: cervena farba.

ked to spojim tak ako je zelena farba tak svetla svietia a vtedy idu aj prepinat packov. terazsom zistil ze ja som realne prepajal iba s Xz a 56 s 56* som to neprepajal, tak ako to je nakreslene. Takze neviem ze ci aj to moze robit problem.

post-60982-0-81100700-1514825700_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Abychom pokročili, musíš odpovídat PŔESNĚ, na co se ptám.

Píšeš, že tam napětí JE (tedy na T17a/1, (Xz). Takže:

Když to propojíš těmi červenými dráty, klíček přitom je v poloze zapalování, tak tam určitě NENÍ napětí na tom červeném drátě, není-liž pravda??

 

Pak pokročíme dále (protože pak tuším, kde závadu hledat).

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Mám ten istý problém. Octavia 1, nejdú stretávacie svetlá a diaľkové svetlá ale napríklad svetelná hukacka ide. Poistky sú v poriadku. Podíval som spínač svetiel. Na foto sú označené červenou konektormi kde je prúd keď je kľúč zapnutý. 

IMG_20240307_190156.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...