Přejít na obsah

Teče fridex


Benda

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám takový problém. Minulý týden v sobotu mi začalo svítit čidlo ch. kapaliny - dolita mezi rysky. Nyní ve středu opět musela být dolita. Někde to teče.. Na fotce je to označené - pod tím husím krkem je nějaká kovová lišta a ta je celá mokrá. A pak tam je někde trubka, která je u závitu též mokrá, patrně bych řekl, že tam to teče. Nevíte někdo, co to je za věci a kolik by případně stála oprava? Díky moc..

cc.jpg

Odkaz ke komentáři

Jo, to jsem zapomněl uvést :D. 1.6 55 kW. 

Už jsem byl v servise a bylo mi sděleno totéž, že tam není možnost aby to tam někde teklo. Takže možná to bylo od odstřikovačů, který pravděpodobně někde tečou též. 


Takže jsou prý dvě možnosti - vzhledem k těmto mrazům se to prostě někde odpařuje  (0,4 l se mi nicméně zdá až moc) anebo to prostě teče do oleje. Takže počkám pár dnů zda-li mi "přibude" olej a budu vědět jistě. Za další důkaz považuji i bílý kouř z výfuku, ale je zima, takže nelze jednoznačně určit. Emulze se mi na víčku tvoří též, ale opět může jít o zimu. Bílá není, je tam příměs oleje. Takže jsem to utřel a počkám těch pár dní. 


Tak přišel jsem k autu a pod ním byli tři kaluže - dvě po stranách auta u kol - patrně směs do odstřikovačů - mám tušení, že tam jsou vývody na nadbytečnou vodu. 

A jedna téměř uprostřed auta, po ochutnávacím testu se mi ta kapalina blíží ke chladící - je hořčejší, než směs do odstřikovačů. Také nebyla na zemi zamrzlá, kdežto z vody do odstřikovačů byli rampouchy. Bohužel nelze rozeznat barvu, bylo toho málo a zem je špinavá. Kouknul jsem se znova do motorovýho prostoru a nalezl jsem tam mokro. Viz na fotce. S autem se po přijetí od mechanika nejelo, takže stálo asi nějakých 20 hodin. 

Je to někde po pravé straně pod motorem nebo v jeho úrovni. Moc se v tom nevyznám. V té matici něco je a točí se to. :D 

28642989_2141258125890059_1793981757_o.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak dneska jsem jel autem též, zkontroloval jsem před výjezdem stav a už jsem na tom místě viděl tvořící se kapky. Takže to teče odnikud ze shora. Někde jakoby na motoru, ale nevím, jak to popsat. Viditelné kapky byli pouze po delším stání, po jízdě se netvoří a není viditelné nic. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...