Přejít na obsah

Kolísání teploty


Doporučené příspěvky

Zdravím, když jsou teď ty mrazy (ráno -12°), tak po ujetí 30km se mi vyšplhá teplota na vodě na nějakých 80°, a při projetí pár křižovatek a zaparkování před prací je teplota na 70°. Teplota oleje taky klesne na nějaký 65-70°. Mám najeto 180 tkm. Je má domněnka správná, že odsloužil termostat? Když je cca -5° jen, tak se to ohřeje a drží teplotu na 90°. Ještě podotýkám, že mám krytku na masce.

Odkaz ke komentáři

Starty mám taky bez problémů, startuje krásně.

No s tím krytem nevím. Když jsem měl ještě rotačku, tak tam to hodně pomohlo aby topil v zimě. Tak jsem to se setrvačnosti nasadil i sem. Auto mám první zimu, ale evidentně to ničemu nepomáhá, protože i po ujetí 30 km se to v -12 stupních neohřeje na 90°.

Odkaz ke komentáři
před 7 hodinami, tomxass napsal:

Mas PTC, elektricky ohrev vzduchu, takze zbytocne ti tam mriezku.

Hned po starte to fuka teply vzduch.

Ja to dokonca aj pocujem po starte ako ho zopne, cvakne to.

Jojo, o tom vím, ale podle sledování to dohřívá jen když je ofuk na sklo nebo dopředu případně na nohy, když je automatika, tak mi připadne, že to nedohřívá.

Každopádně další poznatek. Kolega má také 1,6 TDI, ale ve III Octavii, 77kW. Je to jiné kódové označení. Ale říkal, že po 13km měl na vodě vpohodě 90°. A já dnes při -14° se dostal na 75° bez kolísání, postupně to lezlo navrch.

Odkaz ke komentáři

AC vypínám.

Pořád řeším ten termostat. I na 1,6 HDi je po 10 km v tomto počasí (-15°) 90° a drží. Nemá někdo postup, jak ideálně demontovat ten termostat? je schovaný za klima trubkama, vzduchovou trubkou a altikem. A taky jak se správně vypouští voda, a jak se následně odvzdušňuje?

Odkaz ke komentáři

Keď budeš tých 10km jazdiť s otáčkami nad 2500 a auto bude zatazovane bude to držať 90. V meste ti to vždy klesne na 70 a kľudne aj menej lebo vonku je - 15.
Kolega možno jazdí vo vyšších otáčkach alebo nešiel cez mesto neviem.
Každopádne je to normálne.

Odkaz ke komentáři
před 13 minutami, tomxass napsal:

Keď budeš tých 10km jazdiť s otáčkami nad 2500 a auto bude zatazovane bude to držať 90. V meste ti to vždy klesne na 70 a kľudne aj menej lebo vonku je - 15.
Kolega možno jazdí vo vyšších otáčkach alebo nešiel cez mesto neviem.
Každopádne je to normálne.

Kolega jel těch 10 km přes město, má semafory co 100metrů. Já těch 30 km jedu mimo město.

Odkaz ke komentáři

A akym stylom jazdite?

Ked to poriadne vytaca 1-2-3 a ty jazdis 80 na 5ke tak on skor zohreje motor.

Napr. vcera som siel 25km slusne 80-90 na 5ke mimo mesto voda aj olej 70°C.

Predvcerom som to hnal aj v meste na 3ke 60, mimo som jazdil 90-100 na 4ke a po 12km to malo pekne 90°C voda a 80°C olej...

Podla mna je vsetko ok, jazdim aj na 1,9PD, tam sice tak rychlo teplota vody nepada, ale v tychto mrazoch je to podobne...

Odkaz ke komentáři

Neviem kolko stoji ta suciastka ani aka je narocna vymena, ale pokial budes lepsie spavat vymen ju.

Termostat (aspon co mam ja skusenost) pokial je vadny, tak teplota napr. nikdy nevystupi nad 70°C (aspon taku mam skusenost z Audi A6 2.5 TDI - aj po hodine jazdy bola teplota vzdy 70°C).

Odkaz ke komentáři

Včera když jsem jel domů, bylo asi -8° tak to vyšplhalo na 90°, pak jsem zpomalil v jedné dědině, kleslo na 85°, zajel jsem za dědinu a bylo zas 90°.

Termostat stojí cca. 500 Kč. Výměna je hrozná, je zaskládaný klima trubkama, vzduchovýma hadicema, a je schovaný za alternátor a naftové čerpadlo. Takže musíš rozhodit skoro půl motoru, abys ses na něj dostal, pak během 5 minut odpojíš hadice, povolíš 2 šroubky a to je celý.

Odkaz ke komentáři

takže ti objasním to  tvoje kolísaní teploty ja jezdil vždy s benzínem a tam problem nebyl když sem koupil oktu hned jak bylo kolem nuly sem si všinl že se mě auto ohřeje a hned z kopce mi teplota padá tak sem volal do škodovky a myslel sem si jako ty že mám špatný termostat a vysvětlení ze škody jak se pozná špatný termostat znělo ten není špatný  :-) pozná se to tak že se auto ohřeje na 90 stupnu zastavíš vypneš topení ale uplně ani na jednu čárku prostně zmáčkneš off a pak čekej 5 minut pokud ti ručička drží na 90 je termostat vpořádku pak zapni topení na max a teplotu taky na max a pozoruj jak ručička teploty začne klesat z toho je závěr ten že tento motor prostě produkuje málo tepla a to teplo co vyrobí ty spotřebuješ na vytápění vozu takže bych řekl že s termostatem nic nemáš jako já snad sem ti pomohl zkus to a uvidíš já jsem to zkusil a opravdu teplota stála a při topení na max začla klesat tak snad sem ti pomohl

Odkaz ke komentáři

Pamatuji si když jsem Jednou svištěl po dálnici v noci při -18 stupních, jel jsem pořád 150 km/h po 200 km se rafička teploměru nepřehoupla výrazně přes 70 stupňů, ten motor prostě nestíhá vytápět kabinu, proto má eletrický příhřev, který při takových mrazech pořád jede a proto auto taky v mrazu tak výrazně víc žere. Termostatu nic nebylo...

Odkaz ke komentáři

Jel jsem do Finska na Silvestra v roce 2015/16 ca 400 km nad severní polární kruh a tam bylo (jak je vidno na mé profilové fotce) - 29,5 °C a teplota vody se držela okolo 60 °C a teplotu oleje abych pohledal... A to jsem se to snažil držet v rozumně vysokých otáčkách.
Jinak i nyní v teplotě okolo -10°C je těžší vyhnat teplotu a aby ji auto udrželo. Dle mého jde i o olej. Já používám 5W - 40 a tam je teplotní bod rozdílu okolo 6 - 7 °C. Teplota pod tím, tak je tam problém s olejem a teplotou motoru a je jedno, jakou rychlostí jedu resp. jaké otáčky točím, také chod motoru je trošku jiný. Nad tou teplotou je vše v pořádku a i zvuky z motoru odpovídají "normálnímu stavu".

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...