Přejít na obsah

jak spárovat telefon přes BT v Octavia 2


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

ve škoda Octavia II (pravděpodobně před faceliftem, cca 2007) potřebuji zprovoznit BT handsfree. Autorádio je tam Audience MP3, vedle toho držák na nějakou starou Nokii, pod sedadlem spolujezdce je jednotka 5P0 862 335C. Palubní počítač umí přepínat dojezd, spotřebu, prům. rychlost, apod, ale nic víc. Máte prosím někdo CZ/EN návod nebo je mi někdo schopen krok za krokem poradit, jak to zprovoznit?

Pro automobilku je to příliš starý vůz, takže jej nesupportují a oslovený servis Araver ani nereaguje na maily.

Děkuji.

PS: celkem je jedno, jestli bude fungovat vzdálená SIM, pochybuji, že to umí A2DP ṕrofil pro audio, takže jde prim. jen o handsfree zařízení a jak to spárovat.

Odkaz ke komentáři
  • Ol@f locked this topic

Dobrý den fandové Octavií. Pokládal jsem dotaz, ovšem záhy bylo vlákno zamčeno, aniž bych mohl reagovat, takže zakládám nový a dodávám nějaké informace.

Citovat

ve škoda Octavia II (pravděpodobně před faceliftem, cca 2007) potřebuji zprovoznit BT handsfree. Autorádio je tam Audience MP3, vedle toho držák na nějakou starou Nokii, pod sedadlem spolujezdce je jednotka 5P0 862 335C. Palubní počítač umí přepínat dojezd, spotřebu, prům. rychlost, apod, ale nic víc. Máte prosím někdo CZ/EN návod nebo je mi někdo schopen krok za krokem poradit, jak to zprovoznit?

Potřebuji vědět, jaká tlačítka mačkat, kde ta tlačítka najdu (autorádio, volant, apod). Všude se řeší, že musím něco "nakódovat". Co se tím myslí? V předmětném voze se nic neměnilo, BT sada tam takto byla, rádio taktéž, předpokládám, že je to funkční, jen nevím, kde a jak se párují telefony. Sednu do vozu, otočím zapalováním, scanuji na telefonu BT zařízení => nic nevidím. Já ve svém voze podobného data výroby mám normální menu pro párování. Dále se píše o nějakém Maxidot, jestli to dobře chápu, je to palubní počítač u novějších Octavií, tedy v této není - jak jsem uvedl, na páčce stěračů mohu jen měnit zobrazení dojezdu a spotřeby. Autorádio (Audience MP3) dle menu i manuálu o existenci BT nic neví, žádné menu pro párování.

Byl jsem odkázán na vlákna zde a zde, ovšem ani jedno mi nepomáhá. Nechci se nikoho dotknout, ovšem diskuzní fórum je 20 let starý model, nikde tu není zvolená správná odpověď (ve stylu Q&A systémů jako je např. Stack Exchange), projít 38 stran diskuze, která řeší více věcí mi nepomůže (zkoušel jsem to). Pokecat si o autech nechci.

Děkuji a prosím nezamykat, abych mohl reagovat, např. pokud někdo odpoví "musíte to nakódovat", rád bych na to reagoval "co myslíte pojmem nakódovat, kde a jak se to dělá".

 

PS: nebo pokud jsou tu lidé z Brna či Uherský Brod (popř. na trase mezi), kteří to za rozumný peníz prověří, aktivují, ukáží, budu rád. 


 

Odkaz ke komentáři

takze znovu lock, a jelikoz pisatel neni schopnej to napsat do tematu ktere je k tomu urcene tak to tam presouvam a tam si muzes pockat nez se najede nekdo kdo bude ochotnej udelat navod BT fo dummies kdyz mas tak rad prirovnani. Nebo se obrat na nějakého klubového elektrikaře kdo ví co má udělat a ušetří ti čas. Třeba Alessi když chces někoho z Brna.

grrr nejde mi presunout prispevek do spravneho tematu, hned jak na to prijdu tak to presunu takze zatim odemceno

Odkaz ke komentáři
  • Ol@f locked a unlocked this topic

ok, prosím moderátory za přesun do správného oddělení. Tím vyřešíme veškeré důvody k zamčení vlákna? Nebo co prosím mohu specifikovat, aby mi někdo odpověděl?

 

před 28 minutami, Ol@f napsal:

pisatel neni schopnej to napsat do tematu ktere je k tomu urcene

@Ol@f a jaké je prosím to správné téma?

Odkaz ke komentáři
před 15 minutami, Ol@f napsal:

HandsFree GSM II alebo GSM III a Bluetooth tedy to které jsem ti psal k tvému komentaři v ohlašovně a i to které máš zmíněné ve svém postu.

Moment, mám to chápat tak, že místo položení vlastního dotazu mám použít 8 let staré vlákno o 38 stranách, kam mam ten dotaz přihodit? Jak tam řešíte jednotlivé dotazy a nějaké zvýraznění řešení?

-------------------

@šulda  ok, díky za reakci ... vzdálenou SIM ani A2DP tedy neřešme. Ano, zkoušel jsem na telefonu zobrazit dostupné BT zařízení v okolí a nic. Nevím, jestli vůz musí být nastartovaný nebo jen otočené zapalování (na mém voze např. párovat mohu jen s vypnutým motorem - bezpečnostní opatření, aby to řidič nedělal za jízdy). Nevím co se myslí pojmem "nakódovat", prosím o vysvětlení, popř. co a čím mám nakódovat?

Odkaz ke komentáři

Ano, anténa tam je. Řekl bych, že je vše nachystáno. Ještě jednou, vůbec netuším, čím se provádí párování a za jakých okolností. Nevím, jestli na rádiu nebo jestli páčkou stěrače, nebo nějakou jinou magií. Nevím, jestli musí být zapnuté zapalování nebo i nastartováno. 

Existuje nějaký manuál? DE návod od auta jsem procházel a jednak tomu nerozumím, ale i tak jsem tam o BT nic nenašel. Audience MP3 rádio mám návod v CZ, ale o BT tam nic není. Když to auto vyrobili (tento kus je z DE), nepředpokládám, že to dali uživateli do ruky ve stylu na, přijď si na to sám a popř. se zeptej na internetu.

Odkaz ke komentáři

Sedni do auta, klíček otočit do první polohy a v telefonu dát vyhledat BT, měl by najít Skoda_UHV a párovací kód je 1234, pokud ho někdo nezměnil. Kódováním je myšleno aktivace BT v HF jednotce. Pokud je tam anténa tak by mělo být BT v HF aktivní ale.... Nejjednodušší pro Tebe bude kontaktovat člena Alessi jak už Ti radil Ol@f a on Ti to dá do kupy. Může někde být zádrhel jak v technice, tak v uživateli.

Odkaz ke komentáři

Zadrhel nekde bude, scannuji BT (vice telefonu, i pomoci app BlueScan) a ani pri otocenem zapalovani, ani nastartovany vuz, nic se neobjevi. Zkusim se domluvit s @Alessi, diky za tipy.

Chapu-li dobre, tato jednotka v kombinaci s autem ci radiem nikde zadne menu nema a parovani (pokud vubec funguje) probiha potichu s fixnim pinem ...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...