Přejít na obsah

Nereaguje na plynový pedál


Doporučené příspěvky

Octavia II 1.9 TDI 77 kW BXE 2008 před FL - je to zhruba dva měsíce co mě začalo auto zlobit. Cca jednou týdně (100km) přestalo reagovat na plyn - při jízdě,v různých rychlostech. Vždy stačilo šlápnout na spojku/brzdu a plyn se okamžitě chytil a pak byl opět třeba týden klid. Pár dní zpět se ale stalo to, že plyn vypadl a sešlápnutí spojky/brzdy nepomohlo. Musel jsem zastavit, plyn vůbec nereagoval. Vypnul jsem motor a znovu nastartoval - pár sekund po startu problikávala kontrolka žhavení a na displeji hláška Motor do dílny! Opět jsem vypl motor a znovu nastartoval - opět kontrolka žhavení a na displeji Emise do dílny! - nicméně plyn začal fungovat a já dojel cca 50 km - svítila kontrolka emisí. Ráno jsem přišel k autu a žádná kontrolka nesvítila, plyn funguje. Jezdil jsem normálně dále a plyn jen párkrát vypadl - stačila brzda/spojka a pohoda. Dnes se ale opakoval scénář s delším výpadkem plynu + kontrolka emisí vč. hlášek. 

 

Nesetkal se s tím někdo ? Čím by to mohlo být ? 

 

Četl jsem o spínači brzdových světel - na mém modelu už není klasicky nad brzdovým pedálem (brzdová světla svítí). Nebo plynový pedál? K diagnostice se dostanu až v dalším týdnu.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Dobrý den. Podařil se vám problem nějak vyřešit? Mám už delší dobu stejný problem a už jsem vyzkoušel spostu možností (výměna pedálu, odpojení brzdového konektoru, očistění konektorů, prověření kabelů mezi pedálem a ŘJ a prověření pojistkové krabice pod kapotou) a nic z toho mi nepomohlo. Za každou radu bych byl více než vděčný :). Děkuju,  Kratina A.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...