Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám celkově problém s ledkama v mé O II.

To že mi nejdou ledky v obrysovkách jsem už vzdal (ani Osram), ale mám už asi čtvrté ledky na osvětlení reg. značky. Vždycky svítí jen pár měsíců, před týdnem jsem si všiml, že obě "mrkají". Tak na to koukám a jsou tam 3 řady ledek vedle sebe a u každé žárovky bliká jedna řada. Žárovky jsem kupoval z číny, byli poměrně drahé a tak jsem si myslel, že vydrží o něco déle. 

Můj dotaz zní, máte nějaké ledky odzkoušené, "kupované" v ČR co fakt vydrží, nebo mám ty ledky vzdát (strašně rád bych měl žárovky co by svítili bíle), nebo je chyba jinde? Může mi s tím někdo pomoct?

Děkuji 

Odkaz ke komentáři

Já jsem už ledky vyhodil a nechal je jen v osvětlení nástupního prostou v zrcátkách. Měl jsem je v parkovačkách, v osvětlení RZ, v předních a zadních blikrech a i v koncových světlech a výsledek byl rozhašená elektrika, hlavně palivoměr. Ten si dělal co chtěl. Dvojka prostě není stavěná na ledky.:angry:

Upraveno uživatelem Mirouch76
Odkaz ke komentáři

V obrysovkách ti budou svítit čínské co mají tzv canbus (je to jen paralelně připojený odpor jako zátěž), to stejné dáváš i do SPZ, odpor se časem zničí nebo teplotou sám odpájí a tobě ledky přestanou svítit. Druhá varianta je, že ti umře celá ta čínská ledka. Mám Ledky v celém autě, nejdéle mi drží ty ve dveřích (zatím cca 4 měsíce, ale dveře svítí jen při otevření a zavření dveří, takže led nejsou tolik namáhané). V jedné obrysovce musím teď cca po měsíci vyměnit (obrysovky mi ale svítí jen když je tma, kdybych s nima svítil celý den, tak vydrží tak týden). Ve stropních lampičkách jsem teď během týdne vyměnil všechny (cca po 2 měsících provozu, ty sice nejsou Canbus, ale ten čínský čip taky moc nevydrží) a do SPZ jsem dal jednu normální čínskou ledku a na druhou jsem napájel odpor který snese větší zátěž (zatím měsíc a bez problémů). Až budu na naťasu, tak ti tu přidám fotky použitých led. Jinak na fóru je někde vlákno, kde to kluci řešili už před několika lety, tak jen ať víš. Měj se. 

DSC_1850.JPG

DSC_1862.JPG

DSC_1306.JPG

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...