Přejít na obsah

Rozměry alu kol a pneu


Dakie

Doporučené příspěvky

Hele R888 bych nebral určitě, ty nejsou na běžný ježdění, to je na víkendovku/okruhovku co vytáhneš jen za pěknýho počasí, jednak na mokru nejsou uplně ideální a navíc jak jsou staršně měkký, tak se sjížděj několikrát rychlejch než klasický gumy.

 

Pilot super sport je starej vzorek, kterj byl nahrazenej Pilot Sport 4.

 

Ty T1 sportplus, co sem slyšel nejsou nic moc, kolem 2500,- jsou lepší napříkald Nokian z-Line nebo Dunlopy SP sport maxx RT. Hlavně na ty Nokiany Z-Line sem slyšel hodně dobrýho, přemejšlel sem, že je koupim, ale nakonec sem vybral Vredestein Ultrac Vorti, ale ty se nedělaj v tvym rozměru.

 

Takže za mě:
Nokian zLine
Michelin Pilot Sport 4
popř. Michelin Pilot Sport CUP 2- to už jsou gumy co se blížej zlehka semislickům, ale maj tradewear 180, takže se budou celkem rychle sjíždět (zbylý dvě maj +/-300 což je v týhle kategorii běžný). BTW. tyhle se dávaj se sériově na Porsche 918.

Jakákoliv z těchhle gum bude mnohem lepší než nankagy.

Jo jinak k tvý předchozí otázce 89,91,94 atd je hmotnostní index, ten by měl bejt vyšší než to co je v techničáku a W, Y , Z je rychlostní index, ten značí do kolika km/h je pneumatika stavěná, tudíž taky musí bejt vyšší než v techničáku. Pokud bude některej z indexů vyšší ničemu nevadí, ale ani nepomůže.

Odkaz ke komentáři

K těmhle gumám není potřeba se chovat jinak než k normálním gumám.

Ono zahřát by se měli jakékoliv gumy, jelikož rozdíl tlaku v studených a zahřátých gumách je i víc jak 10%. To samozřejmě neznamená kličkovat jak schumacher, normálně když pojedeš, tak než se ti ohřeje olej, budou gumy zahřátý. To je taky jeden z tísíce důvodů proč se má auto zahřejvat klidnou jízdou a né na stáním se zapnutým motorem.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nechci si tu hrát na nějakýho všeználka, ale nepřijde ti to jako docela nesmysl? Pochopil bych to na nějaké auto s opravdu sportovními ambicemi, ale to o1 rozhodně není... ani ve verzi RS. Chceš pneu na každodenní ježdění? Já bych ti doporučil Michelin Pilot Sport 3. Nejlepší letní pneu podle mnoha testů. Jestli chceš za každou cenu dražší pneu, se sportovním zaměřením, které stejně na normální silnici stejně nevyužiješ a na okruhu jim bude vzorek ubývat zatraceně rychle, tak asi ty Yokohamy vychází dobře. Já bych si to na denní ježdění nekoupil.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Zdravím všechny v tomto vláknu. Po obsáhlém prohledávání a kontrolování, zda-li se tu nenajde případ, který by mi pomohl vyřešit dilema s možností pořídit si tyto 18" kola s typovým listem https://www.alukola-obchod.cz/alu-kola-racing-line-b1147-18x8-5x120-et30-my-1.html?gclid=Cj0KEQiA88TFBRDYrOPKuvfY2pIBEiQA97Z8MXJ0_ZCWFyCqwdrRqfCmwGuttKdRt34rch6_rzDCFjwaAu7T8P8HAQ

 

Pro Octávku 1 1.8T RS 132kW. Tyto kola jsem bohužel našel pouze s nízkým ET30 a roztečí šroubů 5x120 což by neměl být až takový problém s podložkami pro změnu rozteče(šířka 18mm) ale následně bych se obával co to udělá, kort u RSového podvozku. Mátě někdo zkušenost nebo už jste o takovém případu slyšeli ? Bylo by to reálné bez jakýchkoliv úprav auta, či by stačilo lehce přizvednout auto ?. Díky za jakoukoliv odpověď a hezký zbytek večera chlapi.

Odkaz ke komentáři

Jak píše Konny,ET 30 je pro O1 rozumný max.Pokud dáš 18 mm podložky,budou trčet ven prakticky o celou jejich tloušťku.

No a co se týká typového listu,ten mít můžou,ale určitě Ti nikdo,kdo má všech pět pohromadě nevystaví na ráfky s roztečí 5x120 typový list na Octavii1.

Odkaz ke komentáři

Kluci oficialni cestou 17"kola nezapises. Musis to nejak obejid. Ja nakonec ty kola zapsal ale je to slozitejsi.

 

17" ráfky jdou zapsat zcela legálně.Jenom to někde neradi dělají.

Jdou kola zapsat docela ofiko cestou :) ted jsme vyresili 3 auta den po dni:-D vsechno jde

Jsou kola a kola,některé jdou,některé nejdou.Pokud se bavíme ofiko.

Za pomoci známých lze asi zapsat cokoli,ale o tom to tady není,protože ne každý takové možnosti má.

To je případ ,který píše baz1,ráfky o rozteči 5x120 v kombinaci s podložkami určitě ofiko nee.

Odkaz ke komentáři

Zdravím kluci, chci se zeptat jestli mi budou pasovat na Octavii 1 combi, tyto alu 16" Spidery z fabie RS??? Nebudou nikde drhnout? Pneu zachovám stejné 205/55 R16. Nemáte ještě někdo fotku jak vypadají na Octávce? Děkuji za rady :-)

post-54641-0-67169500-1488568798_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Vendys
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...