Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
Feb 7 2010, 11:50
Příspěvek
|
|
|
válečný veterán Skupina: Moderátoři Příspěvků: 2 361 Registrován: 22-June 09 Od: Různě Člen číslo: 63 |
Přesně jsi to vystihl Viktore.
A té prodejnosti bych se bál - automaty u nás moc neletí, moderní výkonný motor je složitý a drahý, takže bych to jako takový trhák neviděl, to by pak těžko 90% prodaných FII bylo s motorem 1.2 HTP. |
|
|
|
Feb 7 2010, 11:56
Příspěvek
|
|
|
Prezident :) Skupina: Hlavní Admin Příspěvků: 4 246 Registrován: 19-June 09 Od: řeky Vltavy Člen číslo: 1 |
presne, automaty se u nas prodavaji v autech jako je bmw, mercedes apod. samozrejme kdyby automat byl za priplatek 10t k 1.2htp tak by ho mozna pro zeny a duchodce zacali prodavat, jinak tezko
rsa se prodaji fandum a tem co chteji mit cesky hothatch, pripadne sluzebaky pro ty kteri nemaji omezeni na znacku ale ne na motor a vybavu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) takze predpoklad mixu v prodejich treba 1.8T u FII bych tipnul na max 7% (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Feb 7 2010, 12:03
Příspěvek
|
|
|
válečný veterán Skupina: Moderátoři Příspěvků: 2 361 Registrován: 22-June 09 Od: Různě Člen číslo: 63 |
To ani nebude 1.8 TSI, ale 1.4 TSI, ne?
|
|
|
|
Feb 7 2010, 12:28
Příspěvek
|
|
|
Prezident :) Skupina: Hlavní Admin Příspěvků: 4 246 Registrován: 19-June 09 Od: řeky Vltavy Člen číslo: 1 |
to ne ale kdyz dejme tomu beru fakt silny motory, kdyz to prirovam k FI RS...nemam rad zmensovani objemu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
Feb 7 2010, 12:29
Příspěvek
|
|
|
hodnost: AMBIENTE Skupina: OctaviaClub - Zlatý člen Příspěvků: 356 Registrován: 22-June 09 Od: Praha Člen číslo: 72 |
Pokud bude mít RS 180 koní, na tak malé auto klobouk dolů, bude to zajímavý konkurent např. pro Punto Abarth, ovšem Fabie bude mít zaručeně lepší prodejnost jakožto velkosériový model. Co mě ale dost záráží je automat. Technice nerozumím natolik, abych dokázal posoudit, proč tam musí nebo nemusí být z hlediska použitého motoru, nicméně je to velké minus. Kolik % zákazníků si do Fabie nechává montovat automat? Tím spíš, pokud to budou sportovněji založení řidiči.... možnost volby automatu je fajn, povinnost nikoliv, alespoň ne u takovéhoto auta. Ale kdo ví jak to nakonec bude... Stačí si přečíst článek, cituji: QUOTE Převodovka bude výhradně automatická (DSG), sedmistupňová s možností sekvenčního řazení. Klasický manuál se kvůli zástavbě motoru 1,4 TSI nevešel. Mimochodem, i Seat Ibiza Cupra má 1.4TSi DSG (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tento příspěvek byl editován P.T.: Feb 7 2010, 12:31 |
|
|
|
Feb 7 2010, 12:45
Příspěvek
|
|
|
ibiza je porad trchu mensi nez fabka, takze klidne se to muze zmenit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
ale dle me je to chyba taky (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Feb 7 2010, 13:12
Příspěvek
|
|
|
hodnost: AMBIENTE Skupina: OctaviaClub Příspěvků: 490 Registrován: 21-June 09 Od: SR Člen číslo: 20 |
jestli je fabia II stylovka tak zacnu mit rad ford fusion a starou thalii jako designovy superkousky (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) fII je klasickej spotrebak akorat este s divnym designem, uzky a vysoky a vevnitr mi to prijde absolutne neutulny ) maximálny súhlas (IMG:style_emoticons/default/palec.gif) ! to o šesť rokov budú mať RS motory s objemom asi 1.0 (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) |
|
|
|
Feb 7 2010, 13:39
Příspěvek
|
|
|
slushny sraatch ![]() ![]() ![]() Skupina: Members Příspěvků: 3 027 Registrován: 22-June 09 Od: Poho Člen číslo: 185 |
to o šesť rokov budú mať RS motory s objemom asi 1.0 (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) a třeba se do toho bude lít leteckej benzín a pojede to jak z praku (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/palec.gif)
|
|
|
|
Feb 7 2010, 14:10
Příspěvek
|
|
|
hodnost: ELEGANCE Skupina: OctaviaClub - Zlatý člen Příspěvků: 1 134 Registrován: 1-July 09 Od: Vysočina / Brno Člen číslo: 547 |
maximálny súhlas (IMG:style_emoticons/default/palec.gif) ! to o šesť rokov budú mať RS motory s objemom asi 1.0 (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) přesně tak nízkoobjemové motory se do sportovních aut nehodí i kdyby to mělo 300 koní, pořádnej sportovní motor má dunět a né znít ja vytočená sekačka na trávu ... |
|
|
|
Feb 7 2010, 20:25
Příspěvek
|
|
|
Simply Clever | TechAdmin Skupina: Hlavní Admin Příspěvků: 432 Registrován: 19-June 09 Od: BA, SVK Člen číslo: 6 |
Toho automatu je naozaj škoda. Na druhej strane, buďme radi, že vôbec FIIRS bude. V dnešnej neistej dobe, keď na každého platí len cena... Obávam sa ale, že FIIRS bude na cestách vcelku rarita. V časoch FI bola RS naozaj niečim výnimočná, veľmi pomohlo nasadenie dieselového motora. Teraz to bude benzín v kombinácii s automatom, veru neviem, aký bude mať úspech u zákazníkov. Automat cenu určite predraží a len málokto bude túto cenu ochotný akceptovať. Časy, keď sa považovalo vlastníctvo FI RS za niečo výnimočné, sa opakovať nebudú - to skôr záujemca skončí u OII s TDIčkom.
Čo sa týka súčasnej situácie predajnosti automatov v FII/R, číslo sa pohybuje niekde okolo 1-2%, čo je zúfalo málo. U FII jednoznačne vyhráva HTP v oboch prevedeniach (podiel cez 60%). Dizajn FII v porovnaní s FI je naozaj iný, možno až zvláštny. Je hodne zaujímavé, že FII je tak veľmi podobná Swiftu. Je veľká škoda, že Škoda neprišla s FII v súčasnej podobe o trocha skôr a nechala sa predbehnúť Suzuki. Pritom FII bola hotová a len čakala pod plachtou. Keď Suzuki predstavilo súčasný Swift, veľa ľudí v Škode sa divilo, dokonca padli aj názory, že to bola priemyselná špionáž - čo sa samozrejme ani nepodarilo a ani nepodarí dokázať. Celkovo projekt nástupcu FI podľa mňa Škoda nezvládla. Od roku 2000 som jazdil na FI, mal som ich niekoľko, v roku 2007 som presedlal do FII, odjazdil som na nej 2 roky. Za seba vravím, že to nie je zlé auto, má ale tú smolu, že je nedocenené a prišlo neskoro. FI vznikla v čase eufórie v automobilovom priemysle, VW bol pri peniazoch a trebalo zo Škody spraviť značku hodnú koncernu. FI bola revolúciou vo svojej triede a patrila k tomu lepšiemu, nech si hovorí kto čo chce. FII je ale len evolúciou, v podstate okrem kontroverzného dizajnu nič nepriniesla, naopak, bolo badať snahu o šetrenie (množstvo zjednodušených riešení a postupov, rovnaké motory atď). Tak, ako FI patrila vo svojich časoch slávy takmer k špičke svojej triedy, FII sa pohybuje niekde okolo šedého priemeru. Škoda proste premárnila šancu nadviazať na úspech FI. Som zvedavý, ako pomôže predajom facelift, a kedy nakoniec príde FIII. Vôbec by som sa nedivil, keby to bolo už za 3 roky, čo ale koliduje s nástupom OIII. Takže tipujem rok 2014. Niekto hore spomínal predaje Yetiho. Za SK trh musím povedať, že bieda a slabota. Ak by predajcovia neprihlasovali svoje predvádzacie autá na značky, v štatistikách za rok 2009 by figurovalo maximálne 100 ks. Reálny stav je 228, predajcov je cca 85, každý z nich vzal po 2 ks ako predvádzacie vozy... Yeti má ťažkú úlohu, Qashqai je lacnejší (a o dosť), aktuálne je dokonca lacnejšia aj Kuga v určitých výbavách. S cenou budú musieť niečo spraviť, inak to nevidím. To už sa hádam lepšie predáva Superb Combi, než Yeti. |
|
|
|
Feb 8 2010, 13:06
Příspěvek
|
|
|
provokatér s Fordem Skupina: Moderátoři Příspěvků: 1 378 Registrován: 19-June 09 Od: Praha Člen číslo: 3 |
Nemyslim si, že by automatu byla škoda a že by se to neprodávalo. Podobně se mluvilo v případě FRS o potřebě xenonů v tak malým autě a dieselu ve "sportovní" verzi modelu a jak šla na odbyt a i při prodeji ježděnky nebyl problém se ji zbavit.
Nakonec udělá škodivka "akční" cenu na to, bude to zase za 450-500t Kč a v tu ránu bude každýmu jedno, že má v ceně ten "blbej automat", kterej s btw s automatem nedá srovnávat. Je jasný, že nějakej druh exklusivity, co snad měla FRSI už bude pryč, ale určitě se to prodávat bude. No a kecičky o tom, že sportovní auto je o velkoobjemovým motoru jsou k zasmání, viz Mini, Smart a spousta Japonců, atd... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
Feb 8 2010, 14:22
Příspěvek
|
|
|
no ja beru ze sportak ma treba 1,8 nebo 2.0
ale 1,4? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) zase bacha ze jo |
|
|
|
Feb 8 2010, 15:30
Příspěvek
|
|
|
Bludička Skupina: Moderátoři Příspěvků: 2 137 Registrován: 19-June 09 Od: Turnova Člen číslo: 2 |
taková Suzuki Swift GTI taky měla jen 1,3ku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ale zas byla lehoučká a jezdila jako sviňa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) sem na tu 1,4ku TSI zvědavej, hlavně kolik bude mít nakonec psíků (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Feb 8 2010, 15:39
Příspěvek
|
|
|
stejne to priskrtej jak je skodovacka specialita
|
|
|
|
Feb 8 2010, 17:16
Příspěvek
|
|
|
hodnost: ELEGANCE Skupina: OctaviaClub - Zlatý člen Příspěvků: 1 134 Registrován: 1-July 09 Od: Vysočina / Brno Člen číslo: 547 |
No a kecičky o tom, že sportovní auto je o velkoobjemovým motoru jsou k zasmání, viz Mini, Smart a spousta Japonců, atd... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nemusí být zrovna velkoobjemovej, ale rozhodně ne nízkoobjemovej, mě osobně se to snižování objemu u sportovně laděných aut nelíbí ... Jinak já si myslím, že se to prodávat bude i na vzdory automatu, akorát to asi bude hodně populární u ženských, kterým se právě bude líbit sportovní vzhled, slušný výkon a hlavně ten automat ... |
|
|
|
Feb 8 2010, 17:37
Příspěvek
|
|
|
provokatér s Fordem Skupina: Moderátoři Příspěvků: 1 378 Registrován: 19-June 09 Od: Praha Člen číslo: 3 |
(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) no myslim, že ženský o tohle nezavadí ani pohledem, tam se v hledáčcích vyjímají SUV a limos, žádný hothatch variace na nákupní tašky...
Vysvětli mi víc, co ti vadí na tom downsizingu? Nějak to nechápu, je snad jedno, jakej nápis na zadku auta máš, když to pěkně jede, což tohle asi pojede moc pěkně, ne? S tím automatem - jdi se s tím někde svézt... Něco vypovídá i tohle |
|
|
|
Feb 8 2010, 18:06
Příspěvek
|
|
|
Tak každá ženská nemá na SUV ....
A co mě vadí na downsizingu ? Umě je to prostě pocitová záležitost, já vím že to jede dobře (pamatuji i na časy Fiat Uno 1,3 ie turbo apd.), dokonce jsem i takové auto měl, ale prostě to nějak není ono, já osobně mám rád, když to auto má výkon z objemu a né jen nahnaný koněma, prostě např. 2 litrovej motor má úplně jinačí projev než stejně výkonná 1,4 a pokud bych si zase někdy chtěl kupovat sportovně laděné auto, tak bych určitě nesáhl po nadupané 1,4 i když to jede dobře, naštěstí se k ničemu takovému nechystám (už jsem z toho vyrostl a momentálně preferuji úsporu tdi), takže vyjadřuji jen svůj pocit. A proti automatu já osobně nic nemám ba naopak uvažuji, že moje příští auto bude v automatu ... |
|
|
|
Feb 9 2010, 09:31
Příspěvek
|
|
|
P2m tam je opel (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
konecne si ukazal nejaky poradny auto.. downsizing mi bezne nevadi ale 1.2T je proste do sportovniho auta vysmech podle me (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Feb 9 2010, 10:00
Příspěvek
|
|
|
sběratel SPZ Skupina: OctaviaClub Příspěvků: 892 Registrován: 22-June 09 Od: padlík :D Člen číslo: 195 |
Co se týče ženských, myslím že takové auto si koupí do rodiny pro svoji manželku nějakej manager nebo šéf firmy, kterej má doma Supa 3.6 a neřeší peníze. Třeba proto, že si to auto od ní občas vezme a zajede na nákup taky (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bude to prostě pro stejnou skupinu lidí jako byla FRS I, pro velmi úzkou skupinu lidí (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Možná i fleety do toho půjdou, tam kde je odstupňované typ auto pro určitou funkci apod. Osobně vím od několika prodejců, že nové si tato auta kupovali především starší zákaznící a dost jich v tom vídívám. Samozřejmě čím je to auto starší, tím je dostupnější i mladším driverům jako ojetina nebo dovoz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Prosím negeneralizovat = osobní názor vlastníka FRS I. Mě by se na tom Hurvínkovi líbil ten kombajn a kdybych se měl teď rozhodovat o koupi nového vozu, asi bych šel do O2 RS v benzínu nebo do FRS II combi v benzínu. Jen mám trochu nedůvěru k životnosti toho motoru, ale ta je ničím nepodložena (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Feb 9 2010, 10:08
Příspěvek
|
|
|
Tak každá ženská nemá na SUV .... A co mě vadí na downsizingu ? Umě je to prostě pocitová záležitost, já vím že to jede dobře (pamatuji i na časy Fiat Uno 1,3 ie turbo apd.), dokonce jsem i takové auto měl, ale prostě to nějak není ono, já osobně mám rád, když to auto má výkon z objemu a né jen nahnaný koněma, prostě např. 2 litrovej motor má úplně jinačí projev než stejně výkonná 1,4 a pokud bych si zase někdy chtěl kupovat sportovně laděné auto, tak bych určitě nesáhl po nadupané 1,4 i když to jede dobře, naštěstí se k ničemu takovému nechystám (už jsem z toho vyrostl a momentálně preferuji úsporu tdi), takže vyjadřuji jen svůj pocit. A proti automatu já osobně nic nemám ba naopak uvažuji, že moje příští auto bude v automatu ... Ženská, co nemá na suv, nemá ani na FRS, protože za půl míče si už sežene jetý X3, nebo jiný (třeba Korejský) pseudo-suv a bude královna (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Já prostě nevím, je mi jedno, jestli těch (př) 150 koní bude z 1.4 s turbem (a kompresorem), nebo z atmosféry 2.0 Pokud to jede pěkně, je to úplně fuk přece a navíc je tam bonus v podobě menší hmotnosti (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Vitto: kde je prosimtě Opel? A kam se má dávát 1.2TSi? Tady se bavíme o tý 1.4řce přece (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pentadius: To my jsme byli a ty stále jsi dědek teda (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
| PDA verze | Aktuální čas: 5th September 2010 - 12:24 |
![]()
Tvorba WWW - MULTIHOSTING -
AHOSTING.cz