Skočit na obsah

Aqua Anthracite Lava Race Amethyst Corrida Rio Sprint Rallye Highland Topaz


Fotka

Diagnostika


  • Pro odpověd se přihlašte
28 odpovědí na toto téma

#1
160R

160R

    Simply Clever | TechAdmin

  • Hlavní Admin
  • 1964 Příspěvků
  • Člen číslo: 6
  • Status: • Offline
  • Od: BA, SVK
Čím diagnostikovať OIIFL, aby šlo pracovať so všetkými RJ v aute?

Mám VAG-COM, českú verziu 805, doteraz som s ničím nemal problém, ale po pripojení OIIFL MR2010 sa nedostanem do viacerých RJH: 04-snímač uhlu řízení, 08-klima/topení, 17-přístrojová deska, 46-komfort systém :) VAG-COM zahlási chybu "Není nainstalováno" a koniec. Pritom keď použijem funkciu autoscan na nájdenie všetkých RJ, tieto RJ nájde, a do logu zapíše ich stav ako "OK 0000"...
Novšia česká verzia než 805 zatiaľ nie je, anglická je posledná verzia 908. Môžem použiť anglickú verziu s CZ káblom? Obávam sa, že to nepôjde, nerád by som si odpálil kábel :D

Takže, čo robiť?

#2
ferda25

ferda25

    Rozumbrada

  • Uživatelé
  • PipPip
  • 402 Příspěvků
  • Člen číslo: 142
  • Status: • Offline
To je nevýhoda klonů....

#3
j0ska

j0ska

    hodnost: AMBITION

  • OctaviaClub
  • 364 Příspěvků
  • Člen číslo: 203
  • Status: • Offline
  • Od: královéhradecko
Přesně to je důvod, proč jsem si nakonec koupil originál.
Najednou se objeví jednotky resp. protokoly, které starší verze VCDS neumí a klon kabel je na nic a nezbývá než čekat, že se objeví nová náplň nebo investovat do originálu.
Kdyby posadili cenu originálu trochu níž, tak se jich podle mě bude prodávat řádově jiné množství a lidi nebudou mít důvod kupovat klony.

Příspěvek upravil j0ska: 18 October 2009 - 10:51:50


#4
Vaša

Vaša

    ------ OOOO ------

  • Partner OctaviaClubu
  • 823 Příspěvků
  • Člen číslo: 225
  • Status: • Offline
  • Od: Prostějov
jj snížit cenu aby bylo co nejvíc rozmrvenejch aut ;)

#5
160R

160R

    Simply Clever | TechAdmin

  • Hlavní Admin
  • 1964 Příspěvků
  • Člen číslo: 6
  • Status: • Offline
  • Od: BA, SVK
Áno, ten kábel je klon, no v kúpe originálu veľkú výhodu nevidím - originál v CZ verzii je totiž tiež len 805 (EN verzia 805 bola vydaná v máji 2008)... Anglický originál je v poslednej verzii 908. Uvažoval by som o kúpe originálu, keby šiel použiť originál kábel aj s CZ aj s EN verziou. Toto však nanešťastie nie je možné, pretože licencie pre jednotlivé jazykové mutácie nie sú prenositeľné :) A kupovať 2 originálne káble, jeden pre CZ verziu a jeden pre EN, tak to si môže dovoliť málokto, resp len ten, ktorý použitím kábla zarába. Takisto by som bol ochotný pouvažovať o originálnom kábli, ak by aktualizovaná CZ verzia vychádzala v rozumnom čase po vyjdení EN verzie. VCDS 908 vyšiel v auguste, ubehli 3 mesiace, a CZ verzia stále nikde ;)

Celkovo je cena kábla dosť vysoká. Beriem, že treba zaplatiť vývoj atď, ale výrobca by nemal zabúdať, že nie každý kupuje kábel na to, aby ním zarábal a denne ho použije na 3-4-5 rôznych vozov. Písal som ešte dávnejšie do Ross-Techu, či neuvažujú o nejakom inom spôsobe licencovania (napr naviazať kábel na konkrétny VIN kód auta), odpísali, že je to zaujímavý nápad, ale že zatiaľ sa o niečom takomto neuvažuje.

Mením teda otázku - ide originálnym káblom v CZ verzii pracovať s uvedenými jednotkami v OIIFL? Ak áno, tak poprosím presné číslo verzie VCDS :P

#6
ferda25

ferda25

    Rozumbrada

  • Uživatelé
  • PipPip
  • 402 Příspěvků
  • Člen číslo: 142
  • Status: • Offline
805.1

#7
Rolbař

Rolbař

    hodnost: ELEGANCE 4S

  • OctaviaClub
  • 2957 Příspěvků
  • Člen číslo: 302
  • Status: • Offline
  • Od: Praha

jj snížit cenu aby bylo co nejvíc rozmrvenejch aut :)

;) bude co spravovat :P

#8
Doli

Doli

    ModerátoRS

  • Moderátoři
  • 815 Příspěvků
  • Člen číslo: 27
  • Status: • Offline
  • Od: České Budějovice

Áno, ten kábel je klon, no v kúpe originálu veľkú výhodu nevidím - originál v CZ verzii je totiž tiež len 805 (EN verzia 805 bola vydaná v máji 2008)... Anglický originál je v poslednej verzii 908. Uvažoval by som o kúpe originálu, keby šiel použiť originál kábel aj s CZ aj s EN verziou. Toto však nanešťastie nie je možné, pretože licencie pre jednotlivé jazykové mutácie nie sú prenositeľné :) A kupovať 2 originálne káble, jeden pre CZ verziu a jeden pre EN, tak to si môže dovoliť málokto, resp len ten, ktorý použitím kábla zarába. Takisto by som bol ochotný pouvažovať o originálnom kábli, ak by aktualizovaná CZ verzia vychádzala v rozumnom čase po vyjdení EN verzie. VCDS 908 vyšiel v auguste, ubehli 3 mesiace, a CZ verzia stále nikde ;)

Ono to tak je, original kabel muzes pouzit jak s CZ verzi od Svobody tak s originalni anglickou verzi 908. Ja to tak pouzivam...pro vycteni chyb pouzivam CZ verzi a na vse ostatni EN. Ta ceska verze od Svobody je dosti orezena, docela velky chaos je v popiskach a aktualizacemi je to taky velka bida!

#9
j0ska

j0ska

    hodnost: AMBITION

  • OctaviaClub
  • 364 Příspěvků
  • Člen číslo: 203
  • Status: • Offline
  • Od: královéhradecko

jj snížit cenu aby bylo co nejvíc rozmrvenejch aut :D

nojo. To je druhá strana mince, ale s klonem se dá taky auto rozmrvit. A za pár korun....

Příspěvek upravil j0ska: 19 October 2009 - 07:12:46


#10
FreeRS

FreeRS

    hodnost: ACTIVE

  • OctaviaClub
  • 34 Příspěvků
  • Člen číslo: 1493
  • Status: • Offline
  • Od: Náchod
děcka jen dotaz pokud odpojím baterku je nutné stím jít na diag?

#11
Doli

Doli

    ModerátoRS

  • Moderátoři
  • 815 Příspěvků
  • Člen číslo: 27
  • Status: • Offline
  • Od: České Budějovice
Není nutné otče.

#12
j0ska

j0ska

    hodnost: AMBITION

  • OctaviaClub
  • 364 Příspěvků
  • Člen číslo: 203
  • Status: • Offline
  • Od: královéhradecko
Záleží jak to dopojí. Třeba když nevypne zapalování a odpojí baterii ... :D

#13
FreeRS

FreeRS

    hodnost: ACTIVE

  • OctaviaClub
  • 34 Příspěvků
  • Člen číslo: 1493
  • Status: • Offline
  • Od: Náchod
super kucí ;)

#14
MartinRS

MartinRS

    hodnost: AMBITION

  • OctaviaClub
  • 833 Příspěvků
  • Člen číslo: 242
  • Status: • Offline
  • Od: Praha a okolí
Bohužel klony jsou cenou lákavé ale často zničí nějakou tu jednotku ono cokoliv nastavovat je vždy riziko a vůbec to lidi netuší a nezajímá......různé Flaschery a podobně......pak nastane chyba v komunikaci a ejhle je problem :-)))

neni nad origo s podporou....ale bohužel jsou to věci dražší...mnohdá ale levnější (nepokazí vůz)

Mrs.

#15
Vaša

Vaša

    ------ OOOO ------

  • Partner OctaviaClubu
  • 823 Příspěvků
  • Člen číslo: 225
  • Status: • Offline
  • Od: Prostějov
ale zas na druhou stranu taková podpora jakou nabízí pan Svoboda je taky na zvážení.
připadám si jak kdybych měl klon
u jednoho mi furt vyskakuje hláška že mám aktualizovat - ale aktualizace není
u druhého mi sice nic nevyskakuje ale aktualizaci potřebuje jak sůl - Svobada nic nenabídne - žeprý nebude a že už není ani distributorem = už ho můj problém s aktualizacemi které mi slíbil při koupi nezajímá

#16
MartinRS

MartinRS

    hodnost: AMBITION

  • OctaviaClub
  • 833 Příspěvků
  • Člen číslo: 242
  • Status: • Offline
  • Od: Praha a okolí
JJ pan Svoboda kapitola sama ale proč na to tak se*e ?????snad mu to přináší chleba???? :-))))

Příspěvek upravil MartinRS: 21 October 2009 - 11:45:47


#17
j0ska

j0ska

    hodnost: AMBITION

  • OctaviaClub
  • 364 Příspěvků
  • Člen číslo: 203
  • Status: • Offline
  • Od: královéhradecko
Hlavně že na netu je, že do 14-ti dnů bude aktualizace a už asi měsíc tam nic není :-( EDIT: teď koukám, že tam je 907.7
Taky mi přijde pitomý ten "loader" nebo jak to nazvat.
Já osobně používám teda anglickou verzi. Jakou používáte vy?

Příspěvek upravil j0ska: 21 October 2009 - 22:07:31


#18
Doli

Doli

    ModerátoRS

  • Moderátoři
  • 815 Příspěvků
  • Člen číslo: 27
  • Status: • Offline
  • Od: České Budějovice
908 EN origo ROSS-TECH. Neni nad automaticke aktualizace a flashovani kabelu..

#19
Vaša

Vaša

    ------ OOOO ------

  • Partner OctaviaClubu
  • 823 Příspěvků
  • Člen číslo: 225
  • Status: • Offline
  • Od: Prostějov
na hledání závad a měření CZ (klon od Svobody :) )
na kodování 908 EN Ross tech

#20
cosby

cosby

    pianista

  • OctaviaClub
  • 2950 Příspěvků
  • Člen číslo: 49
  • Status: • Offline
Mě origo po aktualizaci odešel.připomínám,že to byl origo koupen Ofiko od druhého prodejce v ČR.Jinak reklamace se 100% spokojenosti.
Vím,že se to nesmí,je to trestné,ale vím o jednom klonu na prodej.Kdyby něco tak SZ.




0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních