Přejít na obsah

Pravidla bazaru a blacklist prodejců

Čtěte jako první, než inzerát zadáte, včetně Blacklistu nespolehlivých prodejců


PRAVIDLA SEKCE BAZAR !

1. Označování nadpisu inzerátu

Dodrujte označení inzerátů, obzvlátě popis o jakou generaci vozu se jedná (OI, OII...apod)

(OI) - OCTAVIA I
(OII) - OCTAVIA II
(FAV) - FAVORIT
(FEL) - FELICIA
(FI) - FABIA I
(FII) - FABIA II
(SI) - SUPERB I
(SII) - SUPERB II
(ROOM) - ROOMSTER
(Y) - YETI
(UNI) - UNIVERZALNI DILY
(OT) - VECI KTERE JSOU TAK ZVLASTNI ZE NIKAM NEZAPADNOU

2. Obsah inzerátu

Dbejte plnohodnotného popisu + FOTO (POVINNÉ PRO PRODEJ VOZŮ A DISKŮ). V případě prodeje vozidel uveďte taky aktuální stav km a informaci o servisní kníce.

Pokud budete přidávat do inzerátu obrázky, vkládejte je vdy editací do prvního příspěvku. To samé platí o psaní aktuálního počtu kusů. Kadý inzerát musí obsahovat cenu prodávaného zboí a informaci o způsobu kontaktu - SZ, email, nebo telefon. V inzerátu musí být taky uvedena informace, zda li je zboí zasíláno potou, nebo k vyzvednutí osobně. V případe osobního vyzvednutí musí být uvedena lokalita (město, nebo alespoň okres)!

Je zakázáno uvádět inzeráty pouze ve formě odkazu na externí servery - například Ebay, Aukro apod. Pokud chcete upozornit na podobny inzerat ostatni a nejste prodejce, ucinte tak v prislusne sekci a ne v Bazaru

3. UPování inzerátů

UPováním se rozumí zvýrazňování inzerátu během jeho trvání - přidáním příspěvku "Stále aktuální" apod.

POVOLENO MAXIMÁLNĚ JEDNOU ZA 5 DNÍ

počítání dnů:

1) 20.7.2009 podání inzerátu nebo UP.
2) 21.7.2009
3) 22.7.2009
4) 23.7.2009
5) 24.7.2009 - pátý den. V těchto pěti dnech ji UPnuto bylo. UP moný následující den
6) 25.7.2009 - UP-nutí bez postihu

Pokud člen bude přidávat do tématu obrázky nebo počet kusů jako nový příspěvek, je to povaováno za UPování inzerátu. Dle moností vkládejte vechny relevantní údaje do původního t.j. prvního příspěvku.

4. Ukončení inzerce

Kadý člen je povinen napsat po skončení platnosti inzerátu moderátorovi o smazání inzerátu, přes soukromou zprávu (SZ) s odkazem na přísluný inzerát, případně do inzerátu vloit nový příspěvek s textem "Prodáno". Inzerát je po skončení uzamčen a přesunut do sekce "Prodáno".

Pokud není inzerát aktualizován po dobu 90 dní od posledního příspěvku dojde k jeho automatickému smazání.


5. Komerční inzerce - podmínky

a/ Pokud jste firma a chcete zveřejnit inzerát komerčního charakteru, vlote ho do sekce STÁLÉ NABÍDKY
b/ Vá inzerát bude schválen pouze v případě, e nabídnete ve svém e-shopu, kamenném obchodě, nebo jakékoli provozovně slevu pro členy OctaviaClubu - NA KOMERČNÍ INZERÁT S TRVALOU NABÍDKOU SE VZTAHUJE POPLATEK 199Kč / rok (vechny své produkty uvádějte v 1 tématu a nezakládejte deset inzerátů - neplatí pro autobazary) - peníze jsou určeny na provoz fóra, jeho aktualizace a vylepení.
c/ Inzeráty autobazarů jsou také počítány jako komerční a vztahuje se na jejich inzeráty poplatek (tzn. jeden vůz = 50 Kč)

6. Omezení

a/ Zboí z nekalé činnosti není na tomto fóru podporováno a inzeráty, u kterých bude tato skutečnost zjitěna čeká smazání a uivatele potrestání. Administrátoři a správci tohoto fóra nejsou za takové inzeráty odpovědní.
b/ Omezte komentáře k inzerátům na nejmení monou míru - například doplňující otázky apod. Pokud máte o zboí zájem kontaktujte prodejce výhradně přes Soukromou Zprávu, email, ICQ apod. Nevypisujte příspěvky typu: "Má SZ, má email." apod.
c/ Omezení počtu inzerátů na 1 uivatele - pokud prodáváte vícero věcí na jeden model, snate se zaloit 1 téma, kde budou vechny díly vyjmenované podle pravidel, nezakládejte v rámci fairplay více ne 5 témat. Příkladem budi rozprodávání dílů z jednoho vozu po bouračce apod.

V bazaru samozřejmě platí globální Pravidla Fóra OctaviaClub.cz


Toto fórum obsahuje 4 témata

  1. PRAVIDLA BAZARU

    • 5 odpovědí
    • 18,9k zobrazení
    • 377 odpovědí
    • 69,7k zobrazení
    • 35 odpovědí
    • 23,1k zobrazení
    • 201 odpovědí
    • 76,9k zobrazení
×
×
  • Vytvořit...