Přejít na obsah

Jendík

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    63
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

855 zobrazení profilu

Jendík's Achievements

0

Popularita

  1. Zdravím lidi. Potřebuju poradit s vyhledáním vhodné zadní pružiny pro mojí octavii 1.6 75kw r.v. 2001. Tahle stránka dobrá věc, ale nemůžu to tam dohledat, třeba přední pružiny tam podle těch kódů najdu v pohodě, ale zadní vůbec, ani jedno z těch čísel se mi tam neshoduje. Potřebuju dohledat jaké barevné označení mají mít origo pružiny na moje auto.
  2. Ahoj lidi, potřebuju na své oktě 1,6 75kw AVU vyměnit gufero na převodovce, teče mi to na pravé straně, našel jsem jsem si to zelené pouzdro, myslím že je to tohle https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/02k301192-pouzdro-oe-16857.html ale nemám vůbec tucha jaký objednat ten simering, můžete mi poradit jaký tam patří, číslo dílu, nebo odkaz. A k té výměně mám ještě jeden dotaz, jestli to chápu dobře co jsem tady vyčetl. Stačí tedy odšroubovat jen těch šest šroubů u unašeče, polosu odkloním bokem a mám tam dost místa na výměnu, nemusím povolovat poloosu v náboji kola, ani odmontovávat spodní kulový čep, nebo tak něco? Že jsme přečetl několik navodů, a všude se píše něco jiného. Díky moc za pomoc a rady.
  3. Zdravim lidi. Poraďte mi prosím. Mám krátkou Octávii r.v. 2001 (po faceliftu.), motor 1.6 75kw AVU, a potřebuju koupit nové pružiny na přední nápravu. Podle servisky jsem našel že bych tam měl mít pružiny 1J0411105AA, jeden pruh fialovej a jeden modrej, ale googl mi na tohle číslo ukazuje všechny možný koncernový auta ale ne moc Oktávii. Může to tak být? Díky
  4. Zdravím vás dobří lidé, poraďte prosím. Mám motor 1,6 75kw AVU. Z toho co jsem tady i jinde přečetl jsem vydedukoval že čidlo na chladiči slouží pouze k ovládání sahary a čidlo v tom plastovém pazmeku vedle termostatu (vedou do něj 4. dráty) slouží k posílání stavu teploty jednak do řídící jednotky a jednak do budíků. Je to asi tak, že ano? Mám teď totiž takový problémek s budíkem teploty, Jeden den se mi stalo že mi při ohřátém motoru (klasika 90°) ručička několikrát během jízdy spadla na ''nulu'' a po pár vteřinách zase vyskočila na těch 90°. Teď už napadá ale všiml jsem si že když vyjedu se studeným motorem tak ručička nestoupá pozvolna, je pořád na poloze v které je za studena a pak nejednou vyskočí třeba na 70°, někdy víc někdy míň. Jak se takhle hne pak už dál stoupá normálně. Jinak voda nevaří ani žádný jiný náznak přehřívání nebo tak něco. Tak si myslím že odchází tohle čtyřpólové čidlo. Máte stejný názor? Ps: zatím s tím jezdím, jen by mně zajímalo co by se stalo kdyby to čidlo odešlo úplně, hlavně jestli hrozí riziko přehřátí motoru. Dík moc všem za postřehy.
  5. Vana se sundávat nemusí, i když je pravda že na autě se to opravuje hůř. Jsou na to přímo opravné sady. Něco jsem četl i o vložkách HeliCoil (www.helicoil.cz). Zeptej se v nějaké větší mototechně. Já jsem závit ve vaně taky serval, měnil jsem vanu (1000 kč), ale podruhé bych tam vrazil ten HeliCoil, je zbytečné to sundávat, kor když ti to nerosí někde jinde. Navíc s tou HeliCoil vložkou by to pak mělo být odolnější než origo závit v hliníku. Někde tady na fóru se už o tom psalo, myslim.
  6. Zdravim, potřebuju taky jednu radu. Loni jsem koupil origo alu kola Style a teď řeším šrouby, myslím jejich rozměry. Vím že tam jsou M14x1,5 ale nejsem si jistej s délkou a dosedací plochou. Hlavně nevím správnou délku, na e-shopech se prodávají šrouby 27, 30, 35, 40mm a delší, a ta dosedací plocha by měla být myslim kulová, aspoň podle ráfku (nenašel jsem v nabídkách jinou než R12, tak asi ta). Nechci ale typovat a ani se mi nechce povolovat kolo a měřit ho, tak mi sem prosim dejte vědět tu délku a jestli tam je ta "koule" R12, dík.
  7. No, autoelektrikář mi přes noťas z auta vytáhl že podle čísla tam má bejt komfortka 1C0 962 258 AB. Když mu to vyhodil vag tak by to tam snad měla tahle bejt, nebo nemusí? Se ptám jenom abych měl jistotu co mám shánět.
  8. Zdravim lidi. Věděl by někdo jakou komfortku, myslím to dlouhý číslo, mám v oktávě 1,6 75kw r.v. 2001 (po faceliftu), centrál na dálku (klíč normální, ne vystřelovák), boční okna s manuálním stahováním. Jestli se najde někdo kdo to ví, budu vděčnej za odpověď, prej je jich hroznejch druhů, díky.
  9. Jendík

    Brzdy

    Čau lidi, mám zase menší problém a tady vydim bubnový brzdy, tak to vypotim tady. Teď co mrzne se mi už třetí den po sobě přichytli zadní brzdy. Odpoledne když vyjíždím do práce je to v poho, ale v deset večer jak do toho sednu musím přes zpátečku urvat zadní brzdy, jsou prostě přimrzlý. Auto zásadně brzdim rychlostí, nevim proč jsou po 8. hodinách na tvrdo, kor když zas ještě tolik nemrzne. Měnil jsem prasátka a pakny, ale od té doby už mám jednu zimu odjetou a předtím bez problémů. Mě napadlo jen sundat buben a promáznou ten mechanismus, ale radši se nejdřív poptám po čem mám jít, dík za rady.
  10. Jendík

    přední náprava

    Zdravim lidi. Již delší dobu pozoruju že při couvání a následném zabrždění mi od přední nápravy jde docela hlasitý loupnutí (prasknutí). Nejdřív se to ozývalo jen z jedný strany, teď už z obou. Myslím si že je vůle na silentbloku ramene, a tak bych chtěl vědět na jakym, je tam přední a zadní. A nebo je lepší udělat na rameni najednou oba? Taky to ale může dělat něco jinýho, tak se vás ptám, určitě se s tim někdo už setkal. Dík
  11. Do svého motoru leju Mobil 5W40, 5W40 proto že tam prý byl od výroby. Něco oleje mezi výměnou spapá, ale na měrce to je tak 5mm, to si myslím je na 10 000 km skoro nic.
  12. Teda jako sorry, ale když píšeš cituju: ''Asi ked sa nieco take pytam,tak tomu asi VOBEC NEROZUMIEM a PRETO SA PYTAM !!'', tak by ses asi do předělávání brzd pouštět neměl.
  13. Jendík

    Jak na abs?

    Za předpokladu za je to na předku je nejlepší shodit brzdič a pak kotouč. Já jsem pak ten kousek co kouká k tomu prstenci upálil úhlovkou a kulatinou vymlátil ven (je jasný že směrem dovnitř, k motoru), většinou nejdřív vyrazíš vnitřek čidla, pak musíš vysekat obvod aby ti v tom otvoru nezůstal žádný plast. Nový čidlo jak jsem vyčet tady je nejlepší obrousit, ten průměr je prostě větší.
  14. Dnes jsem ráno po cestě do práce (rozespalej, jedu na jedno voko), vlit do sražený srny. Bylo to za zatáčkou, mršina uprostřed cesty. Musela tam ležet chvilinku, protože ještě nebyla vůbec rozježděná. Vzal jsem jí pěkně napřímo levejma kolama, nestačil jsem ani ťuknout na brzdy, bum bum a byl jsem pryč, akorát se zkurvenou náladou jestli jsem autu něco neproved. Teď proč to píšu, chci se zeptat jestli si myslim správně věci ohledně geometrie- na oktávě se odklon kol nenastavuje, ten je pevně danej, seřituje se jenom sbíhavost, mám pravdu? Váhám jestli s tim mám na tu geometrii jet, když mi řízení nikam natáhne, zdá se to být stejhný jako před tim incidentem, ale na druhou stranu srna neni zajíc nebo kočka. Co vaše názory? Nechat přejít nebo je to zbytečný?
  15. Dík za info. Už mám ty Zimmermanny na autě (značka na nich nebyla, jak píšeš, jen to číslo), desky sem koupil Ferodo Premier a po cca. 500 km zatim naprosto v poho. Já to měnil kvůli normálnímu opotřebení, jak kotouče tak desky (ty měli k platly 3mm), žádný kopání do volantu a tak, ale nový zatim taky v poho. S lehkou nohou na brzdě sem to zajel a zatim se zdá (jak už tady někdo psal) ta kombinace Zimmer kotouč deska Ferodo jako dobrá volba, nepíská to, brzdí dobře, prostě supr.
×
×
  • Vytvořit...