Přejít na obsah

Ladews

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    387
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Ladews

  1. Tak jsem se dobral k nějakému důvodu..... a bohužel to vypadá na těsnění pod hlavou, diagnostika neukázala, že by byla špatně mísící klapka nebo něco podobného. Když auto nakopli v servise, tak normálně topilo. To mě občas taky normálně topí, takže mechanik říkal, že to fakt může bát to těsnění. Mám lehce mastnou chladící kapalinu, takže se asi stane, jak se dostane auto do provozí teploty a v systému vzniknou tlaky, tak může těsnění lehce fouknout, systém ztratí tlak a problém je na světě. Myslím, že to i vysvětluje to kouření za studena... bohužel. Btw. snad to někomu pomůže při řešení jeho problémů. Dělal jste někdo těsnění? kolik vás to cca vyšlo? Díky
  2. Ty jo, když jsem to četl poprvé, tak jsem se musel smát 😄 ale pak jsem to projížděl na internetu a fakt to tak lidi dělají, ale asi eventuálně zkusím nějakou chemii, díval jsem se a pár stovek se nějaká chemie dá pořídit. Možná bude složení stejné, jenom v hezčím obalu :-). Každopádně díky za tip.
  3. Super, děkuju moc, zkusím si zajet na diagnostiku a uvidíme jestli z toho něco vyleze A k tomu kouření, může to být něco jiného než těsnění pod hlavou? Protože , jak jsem psal voda nemizí, jen je taková špinavá. Jeden mechanik mi řekl, že to klidně může být jen nějaká nečistota v systému (i když mě se to moc nezdá) Měnil jsem kapalinu i s nádobkou cca půl roku zpět a udělalo to úplně to stejné. Když mi odešlo těsnění na starém autě, tak mi mizela chlad. kapalina co 2 dny, proto jsem z toho trochu zmatenej....
  4. Dá se ta klapka vyměnit tak nějak "na ulici"? Nebo případně ještě zkontrolovat jestli je fakt KO? Protože někdy, to topí (jezdím teď cca 20km trasy) ale to kdy to funguje jak má, je čím dál tím méně.... (případně kdyby jsi měl číslo dílu byl bych ti moc vděčný). ještě jedna věc co pozoruju je, že při rozjezdu mi něco drnčí v palubce právě uprostřed, tak to na mě působí, že od tama jde nějaký hluk. A ten druhý problém: Kouř u studeného auta je bíly možná lehce do šeda, Jel jsem za svým autem, když ho kámoš řídil za studena a po tmě a musím říct že to bylo silné až hodně, fakt jsem chvilku myslel, že něco v ten moment odešlo. A směs to úplně nevím. Když sem ráno nastartoval a škrabal sklo tak jsem cítil benzín, ale to mi přijde asi normální u studeného. Když jdu k nastartovanému autu po delší cestě, tak nic neobvyklého necítím.
  5. Ahoj, nadpis možná mate, ale obávám se, že ten problém je asi kolem motoru. Teď, co začalo chladnější počasí, mi blbne topení, pustím na sebe 22 stupňů (mám climatronic), chvilku jde teplý vzduch, z ničeho nic začne foukat studený, tak zesílím teplotu chvilku zase teplo a znovu chlad. Setkal se s tím někdo? Napřed jsem si myslel že by to mohl být termostat, jenže auto se zahřeje a v pohodě drží teplotu. potom, že by to mohl být ventilátor a naklápěcí motorky co rozvádí vzduch uprostřed přes ofuky. Sundal jsem ten kastlík a zkusil resetovat motorky (fukar do obličeje + econ), všechno se hýbalo a vypadalo, že dělá co má. Další věc a to mě děsí. V expanzní nádobce mám nějakejou mastnotu, ale úplně si nejsem jistý jestli jde o olej. Voda se neztrácí, pěna u víčka nádrže taky není a spotřeba oleje +/- co jsem zvyklý. Co je teda zvláštní tak při startu teď ráno kdy je zima tak kouřím, jako kdybych hořel. Tak nějak si říkám, že by mohlo třeba blbnout víčko u expanzky - dá se nějak zjistit jestli funguje a nebo to horší... fouklo mi těsnění. Ale jak píšu výš, jediné na čem to pozoruju je to topení a větší kouřivost. Setkal se s tím někdo? Budu rád za každou radu. PS. kdyby náhodou admin přesunuj tohle vákno, jedná se o 2.0 TFSI BWA 2006, 273 tis.
  6. Zkusím mrknout, díky za tip 🙂 jenom se ještě zeptám, to čidlo je na každé straně auta nebo jen vlevo? Možná hloupý dotaz, ale nikdy jsem se kolem světel nějak nezajímal 🙂
  7. To ano, ale takhle je to opravdu hodně, když jedu po cestě sám, tak tím houpáním si akorát svítím do země a není to při jízdě úplně OK.
  8. Ahojte, mám takový problém, teď co se zase ráno začíná jezdit po tmě, jsem si všiml, že při jízdě se mi jakoby "houpá" světelný kužel před autem. Stačí sebemenší nerovnost na cestě a hned pozoruji, že se světla houpají, jako by byly výbojky na jen tak někde položené . Nevíte někdo, kde by mohl být zakopaný pes? Při nastartování se normálně xenony skloní dolů a zase srovnají, ale jak jedu tak jsou jako na houpačce. Xenony jsou od výroby. Děkuju za tip.
  9. Nasel jsem v presnich dverich malicko obnazenely hnedy drat. Myslis ze to muze byt ono? btw. staci kdyz to oblepim elektrikarskou paskou. Drat se nezda byt nejak poskozeny. 😀 mozna blbej dotaz ale jsem elektro "profesional"
  10. Jojo, přesně tak. Už se mi to jednou objevilo, tenkrát jsme to smazali a cca měsíc byl klid, teď to znovu bliklo a ve škodovce řekli že to je to čidlo. Zkusil ho odpojit a znovu načíst, podle toho co říkal tak podle VAG se ztratil signál takže podle něj to je ten snímač. Dá se nějak ten svazek zkontrolovat okem (že by nějaký drát byl zlomený atd.)
  11. Ahoj, chci se zeptat, řešil někdo výměnu tohoto senzoru? 1K0 909 606 D. Podle servisu jej mám špatný, tak mě jenom zajímalo zda už to někdo řešil, případně jaká může být příčina, že se taková věc rozbije. Díky
  12. Nevíte o někom, kdo se skutečně vyzná v motorech 2.0 TFSI 147kw (BWA) z okolí Šternberka (Olomouc)? Díky.
  13. Tak pružiny jsou zkontrolované a prasklé nejsou. Ještě mě napadlo, zda by to nemohly dělat čepy řízení. Na zvedáku to třeba není poznat, ale při jízdě už nedrží, tak jak by měly a proto tak táhne... Ale nevím jsou to spíš jen domněnky. nerad bych do toho šel metodou pokus omyl a měnil celej spodek.
  14. Ahoj, mám OII RS a posledních pár měsíců mi auto táhne pořád na pravou stranu (Je jedno jestli mám letní kola 18-ky nebo zimní 16-ky). Měl jsem to 2x v servise na geometrii + mi celý podvozek kontrolovali (mám jej v serii) a podle nich tam není nic špatně. Mohou být příčinou např. tlumiče? Jenom si nejsem jistý, jestli jsou opravdu KO, protože když jedu po nějaké horší cestě, tak nějaké tupé rány se neozývají....
  15. Není se čeho bát, jak začalo teplo zase tak emulze zmizela.
  16. Ahoj, loni jsem řešil stejnou věc. Pokud jezdíš takto krátké vzdálenosti, tak je to vysráženou vlhkostí. (já jezdím denně 11km). Pokud ti auto nijak nezlobí a kapaliny máš OK jak píšeš, tak bych se toho nebál. Kdybych teď mrknul k sobě, tak to budu mít stejné.
  17. Mám otázečku ohledně otáček motoru. Při vytočení motoru (např. na volnoběh) se mi zdá, že otáčky padají docela pomalu zpátky na "základní" hodnotu. Je to normální? Měl jsem před tím OI RS a zdálo se mi to tam lepší. Nevíte co by mohlo být příčinou? Auto je bez jakýchkoliv úprav (motor, výfuk atd.). Díky za rady.
  18. trošku to oživím, nemá někdo nějaké nové poznatky? Zase mi začaly blikat (delší dobu byl klid) a teď to začlo znovu. Jo a výbojky mám pořád ty stejné asi rok co mi to problikává.
  19. Ladews

    Barva kol

    Taky mě více táhnou černá kola, ale chtělo by top opravdu nějakou lesklou černou extra extra :-D Klasická černá ty kola skutečně znehodnotí. Jednou se vedle mě postavilo žluté lambo s "klasicky" černýma kolama tuším že to byly dvacky a prostě tak nějak sem si pořád říkal že to není úplně ončo.
  20. Mám takovej dotaz, přemýšlím, že bych do auta koupil tapece se sound systemem, (teď mám klasiku). Bude potřeba něco upravovat nebo jsou ve dveřích standardně všechny konektory, takže stačí jen vyměnit tapec a zapojit? Díky za info.
  21. Ahojte, řeším takové dilema s barvou kol. Mám stříbrnou OII RS a chtěl bych změnit barvu kol, protože mi přijde že celkem splývají s barvou auta. Nějak se rozhoduji mezi klasicky černou barvou, ale opravdu černou lesklou (klavírovou) a nebo naopak nechat je vyleštit do "zrcadla". Co vy na to? Nemáte fotky vyleštěných kol na stříbrném autě? Moc jsem to neviděl nikde....
  22. Mám takový problém, při teplém počasí mi, jakmile otevírám nebo zavírám okno u řidiče hrozně píská. Nikde se o nic nezadrhává nebo něco, jen prostě strašně piští. Nemáte někdo zkušenost co by tomu mohlo pomoct? Někde jsem slyšel že bych měl stáhnout okno a nastříkat do meziprostoru dveří WD-čko, ale to si moc dobře nedovedu představit jak by to okno vypadalo po každém otevření . Díky za za rady
×
×
  • Vytvořit...