Přejít na obsah

martin131

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    147
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele martin131

  1. Originální ALU kola Škoda R16 5x100 s novými středovými pokličkami. PneumatikyHankook 205/55/R16 2x Ventus Prime3 (7mm, DOT 0417) 2x Ventus Prime2 (6mm, DOT 4614). Kola jsou vyvážená, stačí nasadit
  2. Budíky to nejsou, při testu akčních členů je úplné ticho.
  3. Ahoj, před zimou se na mé Octě objevil zajímavý problém. Z budíků při nastartovaném motoru vyhází divné zvuky. Tyto zvuky se mění s rychlostí vozidla a přechází v hukot při vysokých rychlostech. Zvuky nijak nesouvisí s otáčkoměrem. https://youtu.be/YbcHHeNyEnU Ve videu je to slyšet hodně, v reálu to zase tak hrozné není. Tušíte někdo co s tím? Může být špatný motorek v tachometru nebo odometru?
  4. Ahoj, máte někdo nějaké nové poznatky s tímto problémem?
  5. Zdravím, neměl by někdo z Prahy, případně blízkého okolí k zapůjčení a vyzkoušení tuto váhu vzduchu? Potřeboval bych otestovat, zda je ta má špatná, než koupím novou. Číslo dílu: 058 133 471
  6. Pořádně jsem zkontroloval své vzpěry a jsou to origo - Hoher Druck 1U6 827 550, známý má ještě na konci F (verze se stěračem).
  7. Tak ten známý je má taky takto a netříská mu to. Můžeš se prosím tedy na ty svoje podívat, jestli najdeš nějaké logo?
  8. @konny Já měl to širší nahoře, on to má myslím naopak. A Fabia má, koukám, to širší dole. Jak to vlastně má být? :D edit: A když teď tak nad tím přemýšlím, nejsem si jistý, jestli vůbec mám originály, jak se to pozná? Nikde žádné logo nevidím.
  9. Díky za reakci, Konny :) Já vám to snad u toho známého natočím :D zítra vzpěry sundavám a v pondělí posílám. už mě fakt nebaví si kufr držet hlavou :)
  10. Zdravím, přišla zima a začal mi kufr padat na hlavu, pošlu tedy vzpěry Gorčákovi Chtěl bych se ale ještě zeptat, jak je to s tím pomalým dojezdem na O1. Můj kufr nedojížděl nikdy (mám předface a vzpěry jsou již delší dobu ve špatném stavu), ale známému s O1 facelift (2004) kufr padá pomalu. Nedávaly se na face jiné vzpěry? Nebo mi po opravě budou taky dojíždět pomalu?
  11. Díky za reakce. Pro upřesnění - přítulka najede cca 3 tisíce km ročně.
  12. Ahojte, přítelkyně na své malé prdítko (Renault Clio, ročník 2000) potřebuje nové pneumatiky. A jelikož jezdí opravdu jen po Praze a moc toho nenajede (na velké trasy je tu Octa :) ), tak přemýšlíme, zda koupit celoroční nebo zimní pneumatiky s tím, že by na autě byly i přes léto. Co myslíte že je lepší?
  13. Včera jsem opět natankoval 15 litrů směsi 1:1 a zdá se mi to auto zase živější. Že by voda v nádrži?
  14. Díky :) Jezdil jsem teď cca 200km na režim benzín se směsí 1:1 a zdá se mi motor od nízkých otáček línější. Od cca 2500 otáček se motor vzchopí a už zase hezky táhne. Bojím se, aby neodešlo palivové čerpadlo, takže zatím budu jezdit na směs a časem přidám více ethanolu.
  15. Děkuji :) v jakých místech prosím najdu to čidlo?
  16. martin131

    Malina

    Tak odporoučelo se další okno stahovačka k řidiči je ale o 3 kila levnější O víkendu jsem namontoval jednotku na E85, jsem zvědavý, jak to pojede.
  17. Dá se prosím někde jednoduše v motorovém prostoru najít spínané +12V? Na mé Octavii jsou bohužel vstřiky v poloze "žhavení" napájené jen asi 2 sekundy, takže jednotku nemohu pořádné nastavit.
  18. Ahoj, v první řadě chci velice poděkovat šipanovi za dlouhý příspěvek :) Trochu jsem se toho zalekl, ale pak jsem dostal možnost koupě rok jeté nejnovější verze jednotky z druhé ruky za skoro polovinu ceny nové (1500,-). Tak jsem se k tomu nakonec odhodlal :) O víkendu jsem namontoval jednotku a vyměnil svíčky za origo NGK. Byly to trochu nervy, ale dalo se to i bez demontáže sání. :) Dnes jsem nalil 1:1 ethanol. Prozatím jedu na režim benzín, uvidíme, co dál ;)
  19. Děkuji moc, kouknu na to :) Zapomněl jsem přidat foto ovladače, tak tady je...
  20. Zdravím, ve své Octě (1997) mám od výroby ventrální zamykání a dálkové ovládání, které se prý prodávalo jako originální příslušenství (viz. foto). Tento dálkáč ale bohužel neumí zavírat okénka při dlouhém stisku a jedno tlačítko funguje zároveň na zamykání i odemykání. Investovat do výměny jednotek za novější se mi nechce, proto bych to rád pořešil nějak jinak. Chtěl bych se tedy zeptat, zda by jednotka dálkového ovládání šla výměnit za něco takového? http://postovnezdarma.cz/univerzalni-dalkove-ovladani-pro-centralni-zamykani-automobilu?gclid=Cj0KEQjwqe-rBRCv_J6qs6isp6EBEiQAmbctFsY2WLOA2NN_Xlb4UJs5MqWpnuIVwllZZVqTd8IqsLwaAtJF8P8HAQ Případně jak složitá by byla montáž? A kde vůbec ty jednotky v autě naleznu? :)
  21. Zdravím pánové, ceny benzinu teď asi zase porostou, začínám si tedy pohrávat s myšlenkou E85. Motor je to 1.6 74kW AEH, najeto 109k, takže by měl ještě nějaké kilometry vydržet. :) Zajímalo by mě pár věcí... - Co říkáte na tuto jednotku? http://www.autoethanol.cz/autoethanol/INFORMACE-O-JEDNOTCE-a7_0.htm - Zvládnu montáž sám? (bez nějakého většího rozebírání motoru) :) - Jak je to s programováním jednotky? Zvládnu to sám? :) - Pokud bych jednotku koupil a nainstaloval, co budu dále potřebovat? Palivový filtr a svíčky? Výměna svíček mě za chvíli čeká, jaké by to měly být? - Do benzinu přidávám VIF Super benzin, má smysl jej přidávat i do E85? Moc děkuji za rady :)
  22. martin131

    Malina

    Okénko ještě nahoře drží (asi jen na jednom lanku), takže ta lepenka je tam jen pro jistotu. Stahovačka už je objednaná a měla by v nejbližších dnech přijít Ale strach mám, lidi jsou svině
  23. martin131

    Malina

    - Dodělán trippling - Rozbitá stahovačka... Každého to jednou potká :(
  24. martin131

    Malina

    Nový aktivní subwoofer v kufru :) http://sencor.cz/subwoofer/scs-wa1202 za tu cenu fakt luxus, nečekal jsem tak super zvuk v autě ^_^ jen to protahování kabelů dalo fakt zabrat (~ 5 hodin práce)
  25. martin131

    Malina

    Nové papuče na přední kola :) Hankook K115 Ventus Prime 2 205/55 R 16 91 H
×
×
  • Vytvořit...