Přejít na obsah

VenousekVesely

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    157
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele VenousekVesely

  1. Ahoj klubáci,tak po dlouhé době nějaké info.31.5.2024 to už bude 14 let co mě Ovečka dělá radost.Tak jsem trochu zainvestoval,nechal vyměnit komplet spojku se setrvačníkem,kompletní podvozek,ramena,silentbloky,tlumiče,uložení zadní nápravy atd.Ovce má najeto 160.000 km,byla to spíš prevence než nutnost,ale za ty léta si to zaslouží.Jinak se nic nezměnilo,Ovce vypadá pořád stejně,pravidelná údržba+každé 3 roky keramika.Jediné co jsem vyměnil je přístrojovka kvůli "Maxíku".Foto přiložím.Tak doufám,že zase vydržíme minimálně stejnou dobu😀 Jo a ještě vlastně nalepeny folie zadní boční okna+páté dveře a clonítko.
  2. Nádhera a pořád vypadá nádherně!
  3. Ahoj,no hoši nedá se nic dělat,holt nám ty holky stárnou.Ale taky se my nechce s Ovečkou loučit a měnit za něco jiného.Ale jinak dobrá práce.
  4. Ahoj,to horní uložení už se tu řešilo.Horní uložení preferuju jen origo,ale každý člověk má "své",ať už preferuje tu nebo onu značku,nebo kvůli penězům atd.Jak je psáno výše,každý výrobce je trochu jiný a dost se ty uložení liší.Ať už tuhostí nebo výškou.Když namontuješ nové originální uložení,tak mezi "hrncem" a zarážkou "poklička" je cca 1,5cm.Proč je tam ta zařážka,to snad všichni víme.Tak podle fota to máš dobře a s boucháním to nemá nic společného.Hledal bych dole na nápravě,stabilizátor,čep ramene,silentblok atd.
  5. Tak vyřešeno.Když na nás Škodovka s..e a po deseti letech vyřazuje náhradní díly,tak si musíme poradit sami.Tímto velice děkuji JAKUB99,protože bez něj bych vůbec nevěděl,že něco takovýho existuje.DÍKY CHLAPE.
  6. Ahoj,mám stejný problém,po výměně stahovačky u řidiče,vždy když silně prší mám louži pod nohama řidiče.Voda teče přes "PIRELKU" a stéká na kobereček.Dveře jsem rozebral,ten "miralon" byl samozřejmě špatně přilepený a trochu potrhaný.Vše jsem přelepil,tak uvidíme až bude pršet.ALE JDE MĚ O TO,ŽE UŽ SE TO TĚSNĚNÍ NEDÁ KOUPIT "Octavia 1 TOUR 5/2010",NÁHRADA NEEXISTUJE,TAK MĚ ZAJÍMÁ JESTLI TO NĚKDO ŘEŠIL A JAK?SAMOZŘEJMĚ MĚ NAPADÁ KOUPIT ŠEDIVÝ MIRALON A VYŘÍZNOUT TO NOVÉ.ALE JE TAM TAKOVÁ TA KAPSA NA REPRÁK COŽ NEVÍM JAK UDĚLAT A TY PACKY CO DRŽÍ TEN TAPEC JDOU VYCVAKNOUT?PÁČ TEN MIRALON JE POD NIMY.DÍKY ZA POSTŘEHY.
  7. Prosím tě,kolik to stálo už nevím,ale "pakatel".Odvzdušnit a napíchnout,co může kdo chtít.Ano ve předu se pístek zatlačí a vzadu se šroubuje speciálním přípravkem pokud máš kotouče.Mě by spíš taky zajímalo přoč se tohle děje když nezasahuješ do okruhu a jen vyměníš desky a kotouče.
  8. Čus,mě to dělalo taky,když jsem měnil kotouče a desky.Musíš to odvzdušnit a přes diagnostiku zapnout pumpu ABS aby se natlakoval systém a nastavil brzdový pedál.Aspoň takhle mě to dělal mechanik a vše zase funguje perfektně.
  9. Ahoj lidi,téma jsem nenašel,ale věřím,že tu určitě je,tak se předem omlouvám.Octavia 1,2010,1.9Tdi,najeto cca 135.000km.Chtěl bych nechat vyměnit olej v servu,v mém okolí každý tvrdí,že se to nemění,ale dle mého názoru se do toho nikomu nechce.Tak se ptám,Okolí PRAHA,BEROUN,nějaký servis co to mění nebo někdo kdo by to vyměnil???
  10. Zavolej do autorizáku a podle VIN,Ti sdělí barevné označení pružin.Ještě se mě nestalo,aby za to někde a někdo něco chtěl.
  11. Jo,ne nadarmo se říká,že kola dělají auto.😄
  12. Konny:ano souhlasím,že se to zvedne když dáš nový díly,ale max +1cm a tohle je opravdu moc!Včera jsme porovnávali origo tlumič s Kayaba,Sachs,Monroe a B4.Ty tlumiče jsou naprosto totožné s originálem.A i když přeci tlumič bude tužší,tak Ti nemůže změnit výšku auta.Já sám než jsem dal pružiny Eibach,tak jsem dal B4 na origo pružiny a bylo to v cajku.Ale vyhodil jsem uložení Lemforder a dal origo.Ten Lemforder má trochu jiný tvar,což by asi tolik nevadilo,ale je oproti originálu jako kámen hrozně tvrdý,takže taky auto nepustí dolů.Když jsem tam měl uložení "L",tak když otevřeš kapotu a na hrncích máš tu pokličku na tlumiči,tak tam nebyla žádná mezera.Dáš nový uložení origo a hned je tam 1-1,5cm mezera.
  13. Čus,hele je to samozřejmě na tobě,ale když si to tady pořádně pročteš,tak jestli se nepletu (Hi,Hi,Hi),tak co jsou tady na fóru přispěvky,tak na -50mm se doporučují i ty jiné tlumiče.Já jsem volil -30mm právě z důvodu abych zachoval OEM tlumiče a hlavně aby se stím dalo tak nějak normálně jezdit.Myslím,že těch -30mm je takový rozumný kompromis.
  14. Čus tak ProKit je -30mm ideální na seriový tlumič.Sport Line je myslím -50mm a už se doporučuje i tlumič s kratší pístnicí.
  15. Tak ty Bilsteiny B4 jsou suprový když vezmu cena/výkon.Vezmi celou tu sadu viz:odkaz Patrik77.Předek:tlumiče,horní uložení,ložisko+nové šrouby.Zadek je jednoduchý=tlumiče+nové šrouby.
  16. Konny,bohužel i ten Lemforder je jiný!Kdysi jsem se tu kvůli tomu hádal myslím Martin_ASV.Dej origo uložení a pružiny a budeš mít klid.Vím,že je to pomalu 3x tak dražší ale bohužel.
  17. Čus no na tohle si přeci zvyknout nemůžeš tvl.😃.Dělají to pružiny a horní uložení.ZKUŠENOSTI.Tlumiče B B4 jsou v pohodě,miska výš není,je totožný s originálem.Horní uložení když není origo,tak je to vždy na ho*no!Vem origo a jakoukoliv jinou značku a porovnej.Vím,že pružiny OEM,horní uložení OEM je cenově úplně někde jinde,ale jedině tak budeš mít Octu jako dřív.Nech to znovu rozebrat a dej tam jen ty staré origo pružiny "na zkoušku než koupíš nové" a uvidíš sám.
  18. Jednoznačně origo a máš klid.A cena jak píše psovod,takže vůbec nic hroznýho.
  19. Gratuluju!Ta péče se prostě vyplatí,říkám to furt 😁
  20. psovod: ty potahy sedí naprosto skvěle,hodně lidí si myslí,že jsou přečalouněné sedačky.A u toho řidiče,to je dle mého tím,že se to sedadlo nejvíc používá.
  21. Tak myslím,že je dobře postaráno.No dělám co můžu.😃
×
×
  • Vytvořit...