Přejít na obsah

Roman_Š

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Roman_Š's Achievements

0

Popularita

  1. výfuk vybroušen a svařen, je po problému.. :) jako celek to drží dobře, bylo to asi už trochu uvolněné předtím a proto to klepalo..
  2. a neklepe ti to ve vyssich otackach treba? drzi tam pevne?
  3. To se mi právě na tom nějak nezdá :/ když na normláních oktávkách tam držáky jsou.. a to výkové potrubí je snad "stejně" těžké a namáhané jako u 2WD http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0253144s-drzak-vyfuku-oe-17203.html toto se prodává na 74kW TDI PD 4x4.. a na fotce přiložené je ten přední kus s vlnovcem s těmi úchyty
  4. Zdravím, mám bolístku na moji Octávě (12/1999, 66kW 1.9TDI 4x4) upadla mi výfuková trubka v místě viz fotka. Jakoby se vyklepala z příruby, nebo prostě urvala, visí mi od motoru jen trubka bez příruby.. Řeším teď opravu ale ani za boha nemůžu najít ty kovové držáčky pro držák přední části výfuku, to co je klasicky na všech octavách, takové tva "bodce" které se nasadí v přední části výfukového potrubí do držáku, který je připevně k kostře auta.. takhle ale ten výfuk visí až za zadní upevnění a klepe se tam vepředu, proto se to možná i stalo. Když hledám originální díl, tak to vypadá, že tam snad ani nejsou, že jsou až od 74kW verze 4x4ky. Nevíte někdo jak to tam teda doopravdy má být chycené?
  5. Ahoj Octáváci, řeším na svém autě otázku, zda jde vyměnit předfaceliftový přední nárazník za facelift, "čistě kus za kus". Případně pokud ne tak co je k takové výměně potřeba, světla zatím měnit nechci pokud nebudu muset..
  6. Takže nějaké další INFO: olej + filtr v hladexu měněný asi 2 měsíce zpátky (první výměna po předchozím majiteli, nevím kdy to měnil on) olej v zadním diferu taky před 2 měsíci Vag mám k dispozici jen ten základní a ten neukazuje nic. Zadní brzdové kotouče a destičky vyměněné tak před měsícem (Brembo MAX), tady šlo vracení pístu trochu ztuha ale pak to krásně šlo, auto brzdí slušně jen mě zlobí když vícenásobně zmáčknu pedál tak se ztrácí tlak a musím víc tlačit, když ale nechám protočit motor vše je zase OK Ta rána je taková tupá jestli je to kov na kov mi ani moc nepřipadá.. No každopádně, teď jak napadl sníh tak jsem měl možnost využít nejednou a nemálo haldex a tváří se funkčně, všechny 4 hrabou, žádné rány a ni divné zvuky se při připojení nedějí, řekl bych že šlape jak má. Nevím jak spolehlivě vyzkoušet zda jsou ok homokiny vnitřní vepředu a ložiska na kolech (když ještě nemají moc vůli)
  7. jakože by se zapnul haldex na zpátečku a to cukání a rány by ukazovaly v háji diferák nebo něco v haldexu?
  8. Děkuji za reakci :) Ale co ty silné vibrace ke kterým došlo až když jsem vytočil plný rejd a popojel o metr a když jsem se zastavil a stál tak nepřestaly? To by brzda mohla způsobit v klidovém stavu takový přenos vibrací?
  9. Dobrý večer pánové, prosím o Váš názor. Mám Octavii 1.9TDI 4x4 AGR 66kW Když vytočím skoro plný nebo plný rejd a začnu couvat, auto se mi celé hodně rozvibruje. I když vyřadím nechám takto auto v neutrálu, pořád vibruje. Když to ignoruju a chci couvat dále, autu jako by se nechtělo bylo takové ztuhlé ale jede a pak najedou prásk taková tupá rána a zacouvám v pohodě. Do toho slyším od zadní nápravy při jízdě tak od 10-150km/h hučení od zadní nápravy jakoby hučely ložiska ale nevím jestli to nemá i náhodou něco společného s výše popsaným. S tím může souviset i zvláštní pravidelně přerušované hučení závislé na rychlosti, od přední nápravy (jemné vibrace s tím do podvozku k nohám) od 30km/h a výše, které ale skoro vymizí když zatočím volantem doprava, na levou stranu to zesiluje. Nechci Vás tu nějak zahlcovat ale sám nejsem přes auta expert ale nechci v servisu naletět nějakému rádoby poctivému mechanikovi.
  10. Zdravím lidi, najde se mezi Vámi někdo, kdo by měl k dispozici klíč na filtr spojky haldex OI? Potřebuju si vyměnit olej a nechce se mi kupovat za 800,- nový. Zapůjčení klidně proplatím. Jsem z Frenštátu pod Radhoštěm. Díky
  11. No já se právě dočetl, že někteří jsou spokojení a někteří by to hodili z okna :D Tak jsem zariskoval.. jen by mě zajímalo, jestli jsou špatné ty blinkry nebo i světlomety? At to nemusim cele vyhazovat
  12. Takže jde o výrobní vadu? Ty díly jsou totiž fungl nové můžu je ještě reklamovat
  13. Vyrobce nejsem si jisty ale je to z Taiwanu
  14. Dobrý den ve spolek, prosím o pomoc. Zakoupil jsem druhovýrobu komplet přední světlomety na OCT I. a když jsem je rozbalil, zkusil jsem nasunout blikač k hl.světlometu. Na hl. světlometu jsou takové packy do kterých se nasunul ten blikač a pak jsou na blikaci ještě držáky pro přišroubování. Je mi divné, že po zasunutí mi nepřiléhá blikac pekne k hl.světlometu. I kdyz přidržím části pro zašroubování u jejich otvorů na hl. světlometu, stejně mi nesedí k sobě. Je něco zle nebo se světlomet ještě usadí jinak v autě aby to sedělo?
×
×
  • Vytvořit...